icon

Popôrodná depresia

simonka2012
5. feb 2013

Prosím o pomoc , o radu ☹

karin1234
5. feb 2013

Čo ťa konkrétne trápi, skus napisať niečo bližšie určite ti radi poradíme.

lusia222
5. feb 2013

@simonka2012 cim sa u teba prejavuje?

simonka2012
autor
5. feb 2013

malá vkuse plače a ja už nemám nervy , uz nie a uz potom placem aj ja ...niekedy mám taky pocit ze som stratila moj zivot ,ze nemám nikoho že nikto ma nemá rád ...

simonka2012
autor
5. feb 2013
mata90
5. feb 2013

@simonka2012 a nemá ti kto pomocť s malou, aby si si oddýchla, a troška odreagovala, a čo manžel?

karin1234
5. feb 2013

V prvom rade by si potrebovala oddych, pospať si, ja som mala tiež také stavy a ked sme unavené tak všetko vidíme čierno. skus niekoho poprosiť aby ti malú postrážili a ty si oddýchni, pospi si alebo si urob chvíľku iba pre seba. Mne pomáhalo vypadnúť na chvíľku von prejsť sa vonku s kočikom alebo aj bez malého alebo zájsť von na kávu porozprávať sa s kamarátkou.

simonka2012
autor
5. feb 2013

@mata90 on chodi do roboty a vecer uz je unaveny ..sem tam mala je s mamou ale vtedy vacsinou varim a tak , nespim

mata90
5. feb 2013

no ono je to tak s tým chlapmi, keď príde unavený, tak mu už nič iné netreba, je rád ked vidí posteľ. Ja ked som mala druhé bábatko, tiež som mala problémy, nič ma nebavilo, niekedy som sa nevládala ani len o deti postarať, a nieto ešte aj navariť, tiež mi pomáhala mama, a občas aj sestra, lebo bývame spolu, a manžel mi povedal že ,,keď to zvládajú iné, prečo by som to ja nezvládla" ked mi to povedal, bolo mi to luto, nevedel sa vžiť do mojej situácie ako asi sa cítim zatvorená stale doma. Musíš si fakt oddýchnuť pokiaľ sa dá, aby ti nebolo ešte horšie, uvidíš časom sa to zlepší, ale musíš mať podporu okolia a myslieť aj na seba.

lusia222
5. feb 2013

@simonka2012 po prichode z porodnice som mala aj ja take stavy.Mala si pomaly vytahovala mlieko a bola hladna a stale plakala,ja s nou...bolo to moje prve dieta takze som nevedela co mam s malou robit ked place. Bola som nan nu takmer sama takze to bolo tiez o zivot.A k tomu mi este nechcela cez den vobec spavat takze parada. Casom sa to zlepsilo ale este to je aj tak divoke 🙂 potrebujes si oddychnut a nacerpat energiu.Hlavne bud rada ze mas zdrave dietatko a uzivaj si to.

katka_halabalka
5. feb 2013

Tieto stavy poznám dôverne, dcérku som mala mladá a nemala som žiadne skúsenosti s deťmi, bola som unavená, ubolená, mala nechcela papať, mala som síce oporu aj v mamách aj v manželovi, ktorý aj napriek robote vstával a prebaloval, ale ja som furt mala pocit, že som zlá matka a čím viac sa mi snažili všetci poradiť, tým to bolo horšie, mala som pocit, že všetci vedia čo to moje dieťa vlastne chce len ja nie. Mne pomohli tri kroky 1. uprav sa, pekne sa obleč, namaluj a chod s mužom aspoň na kávu do najbližšej kaviarne 1 hodinka stačí, 2. začni si veriť ako mama, nemusíš vždy vedieť všetko, spolu s bábatkom sa to naučíte, to že mama vycíti čo dieťa potrebuje atď je blbosť, musíš sa to naučiť rozpoznať 3. Eliminuj okolie ktoré Ti radí ako sa maš starať o dieťa, keď ti chcú pomocť nech ho vezmu kočíkovať, alebo donesú obed v obedáry veď keď niečo nebudeš vedieť spýtať sa možeš vždy.

xmischelkax
5. feb 2013

@simonka2012 Ja som sem veľmi podobnú tému pridávala pred týždňom. Manžel odišiel na týždňovky a ja som ostala sama doma s novorodeniatkom. Tiež ma chytil taký smútok že som tri dni preplakala kým malá spala. Potom začala ku mne chodiť svokra na dlhšie, postráži mi malú a ja si môžem aj pospať a oddýchnuť. Nehovorím, že už je to ideálne, ale zlepšilo sa to. Teraz si už poplačem nad tým, že malá plače a ja jej neviem pomôcť a máme problémy s kojením.

simonka2012
autor
5. feb 2013

@xmischelkax
@katka_halabalka
@lusia222
@mata90
@karin1234
a ste nešli s tým problémom ku doktorovi? myslim tým psychologa, psychiatra ... a či ste brali nejaké tabletky na ukludnenie? ..veľmi sa nad tým rozmyšlam že možno by som už mala vyhladať aj odbornika a to mi radi aj mlj muž , ale neviem že čo mámrobit , lebo chcela by som brať aj antikoncepciu a ked budem brať nejaké tabletky čo by mi vypisal psycholog tak antikoncepciu už nemožem . A dalsia vec že chcela by som aj co najskor schudnut a ked budem brat take tabletky, hormony tak to potom asi nepojde a potom nz toho budem deptana . Fakt neviem že čo je správne . Vo štvrtok idem na gynku a dovtedy by som sa mala rozhodnut že či chcem antikoncepciu alebo antidepresiva radsej .. 😖 ☹

karin1234
5. feb 2013

@simonka2012 a aké mas presne problemy? porad sa so svojim doktorom.

katka_halabalka
5. feb 2013

@simonka2012 netrvalo to tak dlho aby to chcelo tabletky po pár týždňoch bol pokoj, ono tomu pridáva aj to ak si pribrala, alebo ak maš problém s kojením, ale nemyslím, že prášky to vyriešia, je to vnutorný boj každej ženy, hormony sa buria telo sa mení, a aj to čím si si prešla dáva psychike zabrať, ale vyriešiš to len tým, že sa začneš mať opäť rada a budeš sa cítiť dobre. Musíš si osvojiť novu rolu mamky a zároveň sa opäť cítiť ako žena, manžel by ti mohol pomocť skorej s tým aby si sa cítila zase príťažlivá a sexy nie ako mliekomat so zabudovaným prebalovačom, je to lepšie ako ťa posielať na psychošku.

lusia222
5. feb 2013

@simonka2012 tak mesiac je to podla mna v norme tie stavy,dovtedy by som to neriesila. hlavne sa snaz byt v klude lebo ked sa budes citit zle a budes zufala babo to citi a je tiez nervozne a place.no a ak kojis kilecka ti pojdu dolu same.vela stastia