icon

Pôrod bez prípravy

limetka69
6. feb 2016

Ahojte mamicky. Zaujimalo by ma ci su v dnesnej dobe este zeny, hlavne prvorodicky ktore sa nijak nepripravovali na porod. Ziadne masaze hradze, epi-no, caje, cviky a podobne. A ako dopadol ich porod. Zaujima ma ci mali niektore aj napriek tomu, ze sa na neho nepripravovali lahky porod. Hlavne prvy, kedze som prvorodicka. Vopred dakujem za odpovede 🙂

lulu369
6. feb 2016

@lulistek aj ja počúvam, že vyvolávaný pôrod bolí viac...No tak ja som potom nejaký podivín - prvý porôd bol vyvolávaný, aj keď vyvolávačka zabrala po 12 hodinách (keďže som mala ešte pred termínom, tak zbytočne "netlačili na pílu") a bol najmenej bolestivý. Druhý a tretí pôrod boli oveľa bolestivejšie. Pri druhom som manžela poslala do p..i, lebo kontrakcie boli raztak silnejšie ako pri prvom 😀 pôrod trval 6 hodín a malého som vytlačila na jedno zatlačenie. Tretí pôrod trval tiež 7 hodín, no bolesti jak sviňa, kontrakcie strašne krátke, som sa nestihla ani nadýchnuť a bolo po kontrakcii. Ale zvládla som to 😉 Druhý a tretí porôd neboli vyvolávané, no bolestivejšie boli určite.

limetka69
autor
6. feb 2016

@luciahaluskova tomu sa vravi rychlost 🙂 potichu zavidim

nela6
6. feb 2016

@yanni kamoska bola na kurze a potom pred porodom uz len poznamenala, ze to uz aj zabudla co tam bolo :D , druhej pomohlo ze jej sestra vysvetlila ako tlacit a sli na to...

stepanka274
6. feb 2016

@limetka69 ja som sa tiez nepripravovala a odtiekla mi voda, porod nepokracoval, nakoniec bola sekcia, potom som rodila este 3x a kazdy krat bol porod lepsi od toho predchadzjuceho, a nemala som ani epi, za mna lepsie rodit ako ist k zubarovi

zuzi0911
6. feb 2016

Na nic sim sa nepripravovala..porod vyvolavany poterminovy cca 9hod..postupujúci v pohode...druhy porod to iste len tazsi a dlhsi...nepostupujuci...bolestivejsi...aj keby chcem sa pripravit moc mi to nepomoze..

yanni
6. feb 2016

@nela6 no ved to väcsinou tak byva. Zabudnes alebo sa moze stat, ze ani nedochodis. Ja sa priznam, mne sa nechcelo. Bolo to vzdy vecer a kedze kurzy u nas trvali 10 tyzdnov, ked zacali ja som este robila, pokym by som sa dostala do postele by bola polnoc, no tak som si povedala, zenska vyprdni sa na to. Chod radsej do postele. A tak som to aj urobila. 😀

gumimaci
6. feb 2016

Nechodila som na pripravy ani kurzy, porod sa rozbiehal 2dni, 16 hodin som bola na porodnej sale ale drobec nezrotoval a nezostupil, takze sekcia 😝
Teraz sa pripravujem, ale viac ako fyzicky skor psychicky, aby druhy porod dopadol lepsie a bol rychlejsi. Pri prvom som isla do porodnice s tym, ze pridem odrodim idem domov 🙄

candii
6. feb 2016

Ja som sa nijako nepripravovala.. prve kontrakcie zacali rano 7.30 pirodila som o 19.50. Vodu mi prasli v porodnici.. dalo sa to v pohode zvladnut najhorsia bola posledna hodinka.. nastrihnuta som bola sice po konecnik ale bolo to bezbolestne a aj sitie.. aj tak si myslim ze nejaka priprava by vyrazne nepomohla

saasaanka
6. feb 2016

Ahoj, nebola som na ziadnej priprave ani som sa nijak nepripravovala🙂prve kontrakcie zacali okolo 6 pravidelne boli okolo 8:00a 45min po prichode do nemocnice uz bola dcerka na svete🙂ale je individualne.🙂drzim palce🙂

tana85
6. feb 2016

mna to len caka, ale pripravu vnimam ako dobry sposob sa upokojit a ziskat istotu, ze to zvladnem. druha vec je, ze ak sa toho zucastni aj partner, tak aspon bude vediet, co ho caka...sucastou je aj starostlivost o novorodeniatko, v com som teda uplne stratena, budem rada ked mi to niekto ukaze. samozrejme, porodis ajbez pripravy, a v 38tt uz je asi jedno nad tym premyslat

limetka69
autor
6. feb 2016

@tana85 ja vobec o priprave nerozmyslam, v tom mam jasno 🙂 uz davno, ja som ten typ co by stresoval az do porodu keby som vedela co ma caka.... Pytala som sa hlavne na porod bez fyzickej pripravy....

mmoni89
6. feb 2016

@limetka69 ja som prvé tehotenstvo skoro celé prelezala, ešte aj v den porodu, nikam som nechodila, nič nečítala, nevidela.. A pôrod bol rýchli, od úplne prvej slabej bolesti 3hodiny, na pôrodnici som bola 1,5hodky. Teraz druhý tak to bol expres, už sa teším na tretí 😂

bozenkad27
6. feb 2016

Ani ja som sa nihako nepripravovala... 🙂 porod bol uuplne v pohode, sestricka mi vysvetlila na sale ako mam tlacit a pohodka. Porod bol vyvolavany a super v pohode s epiduralom. Kedykolvek by som si to tak zopakovala...

simaaprilova
6. feb 2016

Ja som mala pripravu akurat od starsich zien co su mudre jak salamunove rite ze ja porod nezvladnem,ze som ina generacia slabsia,ze ked zacnem rodit to budu ine bolesti jak tie co som mala dva mesiace pred porodom(to som mala bolesti nak keby mi tahali nohy od seba na slopci ) .....a ja jednym uchom dnu druhym von.ked mi zacali bolesti tak som ani nevedel ze je to uz ono.boli dve hodiny v noci a ja som este krizovky lustila,kupelnu upratala,navarila a ked mi odisla krvava zatka o piatej rano tak som sa obliekla zobudila muza a isli sme do nemocnice.tam mi vravia ze som otvorena na 7cm.ze do dvoch hodin je mala urcite vonku.bola vonku na tretie zatlacenie.bolo to nic oproti hororovym scenam mojho okolia.rodila by som kazdy den🙂 jaj a este moja priprava....neobmedzovat sa.robit vsetko.ja som robila velke upratovania,v zahrade som burinovala okopavala,velke nakupy som sama robila....mozno aj to pomohlo.rychly a krasny porod prajem🙂

liabizuteria
6. feb 2016

@limetka69 že mi hovorili,prečo som nechodila na preporodny kurz

limetka69
autor
6. feb 2016

@simaaprilova aj mna ide rozstiknut, uz cez dva mesiace, a minule som vravela babke mojej, ze uz celkom stres na mna ide tak mi povedala v podstate to iste 🙂 ze sa nemam bat.... Ze ju tak strasili, ze to bude taka velka bolest... Az prvorodenu porodila doma, lebo cakala na daco horsie. 🙂

limetka69
autor
6. feb 2016

@liabizuteria 🙂 nejak nechapem

avirka
6. feb 2016

Tiez uplne bez pripravy. Nerozmyslala som nad tym, ved nejak porodit musim. Ziadne negativne emocie, strach, len som sa uz velmi tesila na babatko. Porodila som do 4 hodin od prvej kontrakcie, bez EPI, na dve zatlacenia. Na porodnej sale 30 minut. Nebola som nastrihnuta, len som sa trochu natrhla, kedze malicka sa narodila velmi rychlo. Sitie a hojenie uplne bezproblemove. Najkrajsi zazitok v zivote. Jedine odporucanie, ktore som dostala od mojej sestry, aby som dobre pocuvala, co sestricka hovori. Povie, ako dychat, tlacit. Takze len na toto som sa sustredila a vzdy som pre istotu opakovala, co mi sestricka hovori, ci som ju pocula a pochopila spravne.

lissbeth
6. feb 2016

ja som mala nezabudnutelny porod a nepripravovala som sa vobec nijako 😀.....samozrejme od cca 32tt mi hrozilo ze sa zacnem predcasne otvarat, cize konske davky magnezka a rit hore......tyzden a pol pred TP sme boli hospitalizovany koli vysokemu tlaku (preeklamsii), presiel tyzden (piatok) dostala som 0,5l oxytocinu - ako som ho stiahla tak som ho vycikala, ani tuk, nevedela som ani ako mam citit kontrakcie ved brucho mi za cele tehotenstvo stvrdo len dvakrat......cize nic sa nekonalo. Presiel vikend- nic, pondelok - nic....vecer ma obzrel pan dr precvicil si hamiltonov hmat- no ledva som sa odsusmala na izbu citila som sa ako znasilnena.....Prisiel UTOROK - TP dostala som tabletku na vyvolanie kontrakcii, toooooo som uz citila kontrakcie, kolko ruk sa vo mne v ten den hrabalo ze koniec, aaaaa NIC...mne to uz prislo ze sa tam maly drzi za pupocnu snuru len aby nemusel von. Ale vecer sa mi uz spustila aj plodova voda. Streda- ved akoby som si toho este neuzila dost.....dalsie davecka oxytocinu a to dieta nie a nie von, ale tie kontrakcie to uz bolo prilis pre nas oboch, mna slo doslova roztrhnut zvnutra a maly mal celu krivku na ctg rozhasenu......KONECNE, uzaj sc a spinal bol pre mna vyslobodenim.....vsetci tam boli ku mne mili a anesteziologicka sa so mnou vykecavala, sestricka porobila fotky z sc, po obriadeni mi ukazali na chvilku maleho a aby sa mi nemalilo tak som vecer dostala dalsi prekliaty sacok oxytocinu na stahovanie.... prv som sa strachovala aby som neporodila predcasne a nakoniec ani nechcel von 🙂 a to som bola psychicky pripravena na prirodzeny porod.... 😀....som velmi zvedava ako bude pri druhom 🙂

avirka
6. feb 2016

A skoro som tiez porodila doma, lebo som cakala ovela horsiu bolest pri kontrakciach a stale neverila tomu, ze toto je uz ono 🙂

limetka69
autor
6. feb 2016

@lissbeth elmi zaujimave citanie, 🙂 sa mu pacil ten full-service 😀 kde by sa hrabal 😀

zuzanadringus
6. feb 2016

Ja som sa nepripravovala na porod vobec, riesila som iba vybavicku a ked nahodou nejaka kamaratka porodila, tak som sa len opytala co a ako, ci mala epi a tak... Inak vobec nic.. Rano na poradni mi urobili Hamiltonov hmat a do nemocnice som prisla o 13:00 - maly sa narodil 00:22, takze som sa trosku potrapila... 🙂

ollski
6. feb 2016

@limetka69 3x bez akychkolvek pripravovaciek...kedze pri prvej som si posledne mesiace odlezala v nemocke, nestihla som ani psycho pripravu 😀 😀 😀 😀 a veru bala som sa straaaasne (za dva mesiace toho pocujes teda hodne), pri dalsich dvoch o to viac, kedze som uz vedela do coho idem, ale!!! kazdy porod bol iny, ani raz som nemala epidural, dalo sa to vydrzat 😉 (prva bola s vyvolavackou, pri vsetkych 3 museli prepichovat plod. vak)...treba len dychat a tlacit tak, ako povedia sestricky, spolupracovat a dla moznosto nehystericit (inak mm je celkom fajn opora, aspon u mna)...ano tiez som zadrziavala dych a ano tiez som nevladala 😉, ale zvladli sme to!! neboj das to v poho aj bez cvikov, masazi a atd...len hlavne nepocuvaj katastroficke scenare o porodoch 😝 😉 🤐

barusk
6. feb 2016

Predporodnu pripravu som ani ja neriesila, ale jedna vec, ktora ma ako prvorodicku zaskocila bolo obdobie zeny po porode...u mna osobne
1. sok naliate prsniky - mne sa strasne naliali prsia a stvrdli mi na kamene, ze mlieko neslo ani kvapku von a celu noc som bola v predklone pod sprchou, aby sa mi aspon trocha spustilo.
2. sok inkontinencia- ano, moze sa stat aj to, ze po porode ti zoslabnu svaly panvoveho dna a ked som si kychla, alebo sa troska viac zasmiala, bolo to nechcene vonku 😒 ale casom sa to upravilo uplne same bez cvikov.
3. sok hormony a vylevy s tym spojene.
Neber to prosim tak, ze by som ta chcela strasit, vobec nie, len som chcela poradit, kedze mne o tychto veciach nikto nepovedal.

ena1903
6. feb 2016

Chodila som na predporodnu pripravu, ale ta cast o porode mi vela nedala (mali sme to kombinovane so s vecami ohladom starostlivosti o babatko a to bolo super). Myslela som, ze aspon tlacit ma naucili, ale figu, tlacila som aj tak zle. Inak ziadne masaze, epi-no, caje... Porod 48 hod., ale to mame v rodine, cakala som, ze bude dlhy. Bolelo to, ale zvladla som to bez epiduralky. Sita som bola tak priemerne, nebolelo to, ani potom som s tym nemala problem. Da sa to zvladnut, take to ozaj neznesitelne netrva dlho, je to uz tesne pred tlacenim (aspon u mna). A hlavne strasne rychlo sa na to zabuda, ja som uz na druhy den vravela, ze kedykolvek pojdem rodit zas. Inak ako dlho rodila tvoja mama? Lebo ja mam ten dlhy porod jednoznacne po mame.

limetka69
autor
6. feb 2016

Moja mama rodila asi tak cca 10 hod od odtoku plodovej vody pokial som neprišla na svet. 🙂

limetka69
autor
6. feb 2016

@barusk ďakujem, daco som o tom počula uz, a vobec to neberiem ako strašenie 🙂

sardinka335
6. feb 2016

Cele je to biznis...tak ako všetko ostatne....ked pride ,,ta bolest,, tak do sekundy pochopite čo mate robiť... 🙂 Prvý porod trval od prvej kontrakcie cca 60 minut....kazdy další do hodiny aj ,, s chlpami,,. Na nič som sa nepripravovala a ,,nič som neriešila,,.
Jedine čo by som odporučala je dať si pozor na naliate prsniky...to zvykne prist tak na 3 -4 den to je horšia bolest ako cely porod. Preto to nepodcenuj. Do porodky odsavačku, mast na bradavky, vložky do podprdy...

junova
6. feb 2016

@limetka69 Ja som neabsolvovala žiadne predporodne kurzy, žiadne epino som necvicila, žiadne cajiky, ani epidural. Prvý pôrod bol super, rýchly, trval 8 hodín od odtecenia plodovej vody po vytlačenie. Nastrihli ma ale dalo sa vydržať. Moja príprava na pôrod spočívala v tom, že som prvé tri mesiace užívala kyselinu listovú, jedla som veľa ovocia, zeleniny, chodila na prechádzky, nepila alkohol, pár krát som bola na tehotenskom cvičení. Druhý pôrod bol tiež super, rýchly. Ja mám na pôrody len tie najkrajšie spomienky🙂

ena1903
6. feb 2016

@limetka69 Tak dufaj, ze si po nej. 10 hodin mi nepride vela. Ono je to zo zaciatku take mierne, stupnuje sa to pozvolna (ked nie je vyvolavany), takze z tych 10 hodin len par je ozaj neprijemnych. To zvlaaadnes 🙂