Pôrod dvojičiek

hwiezdicka26
1. jan 2018

Ahojte mamičky chcela by som sa spýtať tie čo máte dvojičky či ste mali rizikové tehotenstvo a z akého dovodu a či ste rodili prirodzene alebo cisarskym? Ako to zvyknú lekári riešiť som síce na začiatku ale mám z toho veľký strach...aby boli obe bábätká v poriadku. Ďakujem za odpovede

2zuzanka2
1. jan 2018

Ahoj ja čakám tiež dvojičky a tiež mám stoho obrovský strach takže sa prizivim na tvojej otázke 😉🤣tiež má zaujímajú skúsenosti tých čo to majú už za sebou

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
2zuzanka2
1. jan 2018

@tanapeta a toto je moja nočná mora toho priam desím neviem si predstaviť byť pozosivana zo spodu i z vrchu,ja už mám dva prirodzene pôrody za sebou ale to hojenie po bolo ako za trest preto si neviem predstaviť byť ubolena s každej strany a ešte sa starať aj o dvoch drobcov

mima86
1. jan 2018

Kazde dvojickovske tehotenstvo je automaticky povazovane za rizikove. Ja som ale tiez pracovala do cca 27tt (fyzicka praca), potom pn a materska. Rodila som 36+6tt obe prirodzene. Asi 1 a pol tyzdna predtym som uz bola v nemocnici, lebo som sa zacala otvarat. Obe su v poriadku. Co sa tyka lekarov, nemyslim, ze by sa spravali odlisne, ako ked som cakala prveho.

sannte212
1. jan 2018

ja som bola do 36tt bola doma, čo bolo super, síce som sa už moc nemohla hýbať, všetko ma unavovalo, ale aspoň som bola v domácom prostredí. Rodila som na konci 36tt, v podstate už začal 37tt, dvojičky mali 2 600kg a2900kg. Od začiatku to bol plánovaný cisársky, lebo prvý pôrod pred necelými 3 rokmi bola plánovaná sekcia. Ale aj tak, boli otočení hore hlavou a jeden priečne, odtiekla mi predčasne plodová voda. Všetko dopadlo skvelo, rýchlo som sa zotavila, hoci to už bola druhá sekcia. Držím palce!

mima86
1. jan 2018

@2zuzanka2 vidis a ja som pri dvojkach nepotrebovala jediny steh, pri prvom 4 male vnutorne 😀 aspon nieco na utechu 😂

brita
2. jan 2018

Ja som bola celý čas doma.Dvojickove tehotenstvo je automaticky rizikové,aj keď ja som celé tehu nemala jediný problém,len únava,ospalost.Deti sa narodili plánovaným cisárom na konci 39.tyzdna. prišla som tam v určený den, tak dlho sa tam drzali,ktovie vie,ako dlho by tam ešte boli,keby som ho nemala naplanovany.ziadne kontrakcie,vsetko úplne v klude, išla som na sálu bez stresu a bolesti.kazde babo malo 3kg,zdrave,vsetko v pohode.d rzim palce.

smejko0501
14. dec 2020

@hwiezdicka26 zdravím viem je toto starý príspevok.Ale zaujalo ma ,vy ste čakali dvojičky vtedy,ako ste dopadli?Ja som teraz presne v tej istej situácii ako ste boli vy.Strach s cisárskeho.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre