icon

Pôrod "na spadnutie"?

4. sep 2022

Ahojte dievcata, viem ze mi asi nepoviete kedy porodim… ale predsalen by som chcela pocut nazor… Prenasam podla terminu poslednej MS 4 dni a podla sona 8 dni… v utorok som bola na poradni este zatvorena, vo stvrtok som sa bola prejst s muzom a dcerkou a citila som tlak dole a hocijake bolesti ako na ms, potom chvilku krize.. potom krce co vystreluju od slabin ku kolenam ( tie mam casto a uz viac tyzdnov) .. v piatok na poradni uz videli nejaku aktivitu maternice a otvorena som bola na 3,5cm.. doktorka mi vsak povedala ze ak neporodim do pondelka budu mi to vyvolavat, mam prist rano na hospitalizaciu.. ( chcem rodit prirodzene po CS tak mozno aj preto sa ponahlaju, na druhu stranu som citala ze po sekcii sa neodporuca porod vyvolavat a moja nocna mora je ze to bude nakoniec akutna sekcia… tak som si povedala ze tomu musim pomoct, vcera som bola na prechadzke asi 7-8km aj do kopca atd, a ked som sa vratila zacala mi masivnejsie odchadzat hlienova zatka… potom iba take pocity ani nie ze bolesti ale asi mnohe poznate ten pocit ked uz ken cakate a cakate a neviete co to bude ci to uz chcete ci nie… doma som uz fakt duchom nepritomna a uz sa vidim v porodnici ale mam aj strach… no vcera vecer zacali akoby bolestive stahy tak 45sekundove ale rozne intenzity aj intervaly.. tak 2-3-4 min potom som zaspala a do rana som ich citila ale uz len sporadicky… no dnes zasa masivnejsie odchadza zatka.. a mam aj pocity ako pri MS ale take slabe, raz ano raz nie, myslite ze sa dalej otvaram? naozaj by som chcela porodit bez vyvolavania a chcem zazit prirodzeny porod…ale viem aj ze prenasat dlho nie je celkom ok… a ma to rizika pre dieta, hadat sa s doktorom urcite nebudem ale citim ze sa nieco deje a ze sa to stupnuje… nie je to ze som zavreta na 100 zamkov a citim sa ako vzdy… tak aka je sanca ze porodim do zajtra rana, resp. ze ked uvidia ze nalez pokrocil - ak pokrocil , pockaju este? Dakujem ak ste to docitali az sem a za kazdu odpoved

terez246
4. sep 2022

Možno otrepané, ale v tomto štádiu a s takýmto nálezom si dajte s manželom sex a verím, že sa to rozbehne. Vlastná skúsenosť po 10. dňoch prenášania. 😊

trgypadl
4. sep 2022

Ahoj, a akej dĺžky bol krcok?

autor
4. sep 2022

@trgypadl 1,5cm

trgypadl
4. sep 2022

Skuste ten sex ako bolo vyssie spomenute, otvorena na 3 cm je priaznivy nalez, vsetko je o komunikacii s lekarom, do zajtra sa toho este môže vela zmenit

jaskolka
4. sep 2022

Skus aj teplú sprchu, ja som tak mala, že "cítim sa čudne" a potom už sa to rozbehlo.
Podľa mňa to do rána budeš mat za sebou. Pôrod skutočne môže začať z minúty na minútu

mogaa
4. sep 2022

ak ti naozaj odišla zátka, tak je to skôr otázka hodín ako dní....ale keďže už dosť prenášaš, tak tá hospitalizácia je fajn nápad od lekára, minimálne budeš pod dohľadom.....veď o nič predsa nejde ak sa pôrod nespustí prirodzene, dajú ti vyvolávačku....tam ide o to aby už neodchádzala zelená plodová voda-to je zlé pre dieťa....na spustenie len to čo tu už bolo spomenuté, prechádzky, sex, schody, teplá voda, umývanie okien🙂

lilly2303
4. sep 2022

Ahoj aj ja som mala pri prvom sekciu a pri druhom som nechcela ale som sa neotvárala a doktor povedal že po sekcii mi pôrod určite vyvolávať nebudú že je to rizikové a to som bola 8 rokov po sekcii. Dal mi týždeň že ak nič tak naplanujeme sekciu, našťastie sa malý zľakol a na druhý deň sa vypýtal na svet 🤣🤣🤣

autor
4. sep 2022

@lilly2303 no ja dufam ze ma budu sledovat a nezacnu hned vyvolavat, lebo fakt citim ze to uz pride

autor
4. sep 2022

@terez246
@trgypadl
@jaskolka
@mogaa
Ďakujem Vám za odpovede, fakt už dúfam že sa to každú chvíľu spustí.

trgypadl
4. sep 2022

Drzim prsty, nech to mas cim skor za sebou a podla Tvojich predstav 💞

nevenka
4. sep 2022

Ked si na 3,5 cm, tak tiez odporucam ten sex. Ja som prenasala 8 dni a v noci pred poradnou, co ma uz mali hospitalizovat, to prislo. To som bola prvorodicka.
No tretie dieta, otvorena na 3 cm v 39 tt., musela som ist na vyvolavanie 9 dni pred terminom kvoli vysokemu tlaku, tak sme pred odchodom do porodnice este stihli sex. A tam co spravili? Vypustili mi vodu, doktor povytlacal, co to slo, hned som bola na 6 cm, do pol hodiny prisli kontrakcie, ale take, ze brutal, bez kvapky oxytocinu, do dalsich 15min. bolo hotovo. Bala som sa toho ako cert kriza. Za 45 minut bplo ale dieta na svete a to pred terminom 9 dni. Takze s Tvojim nalezom a takouto cinnostou maternice ako popisujes to bude tiez takto. Ak si uz neporodila aj 😅🤣

autor
4. sep 2022

@nevenka
@trgypadl
Veru ze som porodila :D odtiekla mi voda o jednej, o 14:30 zacali kontrakcie kazde dve minuty, silne jak svina, a za 3,5hod bola na svete🔥 dakujem Vam dala som to ! ❤️❤️

trgypadl
4. sep 2022

Skvele🤗tesim sa, vela zdravicka obom🤗💞

nevenka
4. sep 2022

Super, tesim sa velmi, to je naaaaadherny cas! Moje prve bolo presne za 3,5 hodiny vonku 🥰
Hlavne, nech ste obaja rychlo fit a doma, tesim sa 🙂

autor
4. sep 2022

@nevenka
@trgypadl
Dakujem dievcata, aj Vam vsetko dobre 🖤

zuzinka888
4. sep 2022

Gratulunem.