icon

Pôrod po laserovej operácii zraku

katus106
16. aug 2020
natal_martinkova
16. aug 2020

@katus106 prečo myslíš že by to malo mať súvis? Ja som bola na operácii pred 4 rokmi, za 2 mesiace rodím, ani ma nenapadlo že by mohlo nejako jedno na druhé vplývať, a určite to ani vplyv nemá si myslím

terezia323
16. aug 2020

@katus106 zisti u gynekológa, lebo niektoré problémy so zrakom sú indikácia na sc

veronikaszabova
16. aug 2020

@katus106 treba konzultovat s gynekologom.

veronikaszabova
16. aug 2020

@natal_martinkova lebo pri tlaceni ide tlak aj do oci

stanusenka
16. aug 2020

@natal_martinkova mne napríklad bolo povedané, že pôrod je veľký tlak na oči a môže niečo spôsobiť, ale po roku od operácie by sa nemali nič stať, hlavne nie keď boli menšie dioptrie

stanusenka
16. aug 2020

@katus106 ja som od operácie rok a pol (v čase pôrodu) a uvidíme, čo to spraví.. Niekedy keď mi kolíše očný tlak tak mám trošku horšie videnie, som zvedavá, ako to dopadne, ale rozhodne to nejdem konzultovať ani s klinikou ani a nikým. Ja som mala laser s rezom lebo som mala len -1.5 ky. Nejako sa toho neobávam, bude to tretí pôrod, no prvý bez okuliarov už 🤗

katus106
autor
16. aug 2020

@terezia323 pýtala som sa gynekológa a ze sa mam spýtať očnej, tej som sa pýtala a ze by sa nemalo nič stať, len mam radšej zavrieť oči pri tlačení kvôli tlaku. Ale radšej som sa chcela spýtať aj tu čas na realitu. Som už 5 rokov po operácii, ale dioptrie boli až 5. Ďakujem za odpovede 😊

katus106
autor
16. aug 2020

@natal_martinkova súvis kvôli tlačeniu a ocnemu tlaku, ale väčšina hovorí, že by to malo byt ôk, len som sa chcela spýtať na reálne príbehy 😊

stanusenka
16. aug 2020

@katus106 ja som moc nepomohla, ale uvidím v novembri, potom už bude skúsenosť 😂

rebeka_02
16. aug 2020

Ja som bola na operácii v máji 2019, vo februári 2020 som rodila prirodzene....operácia Z-lasik, dioptrie cez 3 jedno oko a druhé 4-ky ...bola som aj u očnej a ona mi vtedy povedala že to vôbec nesúvisí....a popravde pri pôrode som ani nevnímala nejaký tlak na oči skôr tam dolu 🙂

stanusenka
17. aug 2020

@rebeka_02 tak v tom prípade som spokojná aj ja, tiež som mala z-lasik 😊