icon

Pôrod - potrat v 19. týždni

cherry1981
28. okt 2018

Moja znama, ktora zije v UK porodila-potratila svoje dietatko v 19tt, bolo to dievcatko, a normalne mali pohreb. Po porode, jej urobili fotky, odtlacky, a dietatko malo normalny cirkevny pohreb, myslite, ze je to lepsie? Podla mna ano, kedze tu u nas na SK nic take asi mozne nieje a myslim si, ze ked matka svoje dieta porodi , mala by mat narok svoje dietatko pochovat bez rozdielu, ci je to v 18tt alebo v 40tt.

meggyinka
28. okt 2018

Moja znama takisto porodila v 19tt. Tu na u nas na slovensku a normalne mala cirkevny pohreb ved bolo babatko normalne narodene

jvlo
28. okt 2018

Na Slovensku je to možné, stačí požiadať nemocnicu o pozostatky

mariamayi
28. okt 2018

Myslim, ze je to mozne aj tu na SK, len treba o tom vopred pre zakrokom upovedomit personal...niektori tlacia do toho, aby to islo ako biologicky material, lebo je s tym viac papierovaciek a vybavovaciek, ale je to mozne...pocula som uz o viacerych pripadoch...

cherry1981
autor
28. okt 2018

Aha tak to som netusila, lebo tam v UK sa zevraj deticky takto narodene automaticky pochovavaju. Myslela som, ze na Sk to nieje mozne. Aj ked taketo smutne konce by sa nemali diat😪, je myslim spravne , ze aj tu je to mamicke-rodicom umoznene.

takaaa
28. okt 2018

@cherry1981 ano urcite je to ludskejsi pristup. My sme nanestastie tiez prisli o babatka v polovici tehotenstva. Nemocnica dokonca pokryla naklady na pohreb a vsetko zorganizovala a pocas pobytu v nemocnici aj po, nam poskytli psychicku podporu. Maju na to specialny tim ludi. Myslim, ze na slovensku na vlastnu ziadost vydaju telo a rodicia si vsetko musia zorganizovat sami.

nikoll29
29. okt 2018

Newiem, preco by sa to tu nemalo robit. Pozanm bohuzial xy pripadov, kedy malo takto skoro narodene babatienko normalny pohreb a nik s tym - cirkev nemala problem

butterfly333
29. okt 2018

Ja som rodila mŕtve v 22tt a vôbec mi ho nedali bola som tak zle psychicky na tom že som na druhý deň odišla z pôrodnice nedalo sa to zvládnuť. Do smrti budem banovat že sme to nevybavili a nepochvalil ho no v nemocnici sa nás na to ani nikto nepýtal. 😞😞😞

cherry1981
autor
29. okt 2018

@butterfly333 je mi to luto, pritom v uk, automaticky pohreb, odtlacky babatka rucky, nozky a aj ho odfotili a krasnu spomienku im dali.....u nas to tak zial nefunguje

maca2017
29. okt 2018

Je to mozne aj u nas. V niektorych nemocniciach davaju automaticky tlacivo, kde je moznost poziadat o pozostatky, je jedno v ktorom to je tyzdni. Ak tlacivo nedaju, treba sa spytat...

butterfly333
29. okt 2018

@cherry1981 bolo to už preč 20timi rokmi vtedy nič také žiaľ nerobili.

poplanucha
29. okt 2018

Ja som tiez prisla o babatko v 20tt.. narodilo sa este zive... ale hned ho zobrali, mna odviezli na operacku a viac som ho nevidela. Nikto ani nespomenul ze by sme ho mohli pochovat...