Pôrod s vyššou váhou
Ahojte baby vzdy som mala velku váhu ale teraz uz mam 130kg v 36tt. Mam z toho veľký strach a úzkosti. Mam celkovo brutálny strach z pôrodu aj skrz vsetko aj skrz moju váhu. Poznáte niekoho alebo sami ste v tom, ktoré ste mali v pohode pôrodul s takou vahou?
Pôrod nemá veľmi s váhou nič. Ak máš Ok kariovaskularny systém, dostatočne širokú panvu, … žiadne iné zdr. problémy…
A zdravotné sa cítiš ako?
Kamarátka tak mala cca 120 kíl ale ona bola ešte aj strašne malička pod 160cm..oba pôrody mala sekciou
@domiklik práveže úplne skvele...všetci na okolo sa čuduju že ešte vládzem všetko robit....pravidelne chodim tie 3/4km na prechádzky. Doma vsetko v poriadku zvládam. Jedine čo už okopavať mi moc nejde skrz bruško. Predtým som bola tiež tak isto aktívna a váhu mam celý život vysoku. Len teraz to uz ide do extrémov, viem ze to je moj problem a moje stravovanie ale práveže odkedy som tehotna si dávam pozor na všetko co zjem
keď sa cítiš dobre, tak sa zbytočne nestresuj. To dáš!
@valikasikulova kvoli vahe ci mala ine komplikácie?
To veru neviem presne takže nejdem zavádzať, len mi pisala pri prvom ze musí ísť sekciu, potom sme to už neriešili a druhe mala po 2 rokoch ale tam cosi bolo zdravotne zle, maly mal komplikácie bol zle otočený, ona nejake tazke lieky musela uzivat , takže tam to bolo jasne aj skôr ho museli vybrať....
Váha s pôrodom nemá veľa spoločné, mysli pozitívne a potom sa snaž žiť zdravo aby si tu pre svojho drobca bola čo najdlhšie.
Autorka zniz tu hmotnost, je to obrovska zataz na klby aj ine, zatial to este nepocitujes ale to opotrebovanie uz prebieha, este ked vravis ze cely zivot mas vahu vysoku
Pokial je tvoje telo na vyssiu vahu zvyknute a mas dost svaloviny, nevidim problem...urcite aj pri porode na to budu brat ohlad
ja som mala 107. porod mi moja vaha nekomplikovala.
Nemam teda skusenost ale mna pri porode vela otacali. Na jeden bok na druhy bol na vsetky 4. Mozno aj vdaka tomu som mala rychly pohodovy porod bez natrhnutia. Uplne si neviem predstavit nacvicovat toto v porodnom kresle so 130 kilami.
no môžeš byť len zavodnená...ono nejde tak ani o množstvo jedla ako o jeho kalorickú hodnotu....1horalka môže mať toľko kalórií ako 1obed🙂 a o tom to celé je....teraz hlavne sa skludni a váhu nerieš, ak nemáš ťažkosti, tak hádam bude aj pôrod bez problémov.....a po pôrode môžeš začať riešiť váhu
Dôležita je aj tvoja počiatočná váha, je iné keď si začínala tehotenstvo na ledva 90kg a iné ak napríklad na 110kg a vyše
Vôbec vyššia váha nezáleží od priebehu pôrodu ja som pri synovi šla rodiť 112,4kg (pribrala som 35kg) 25min na porodnej sale vacsie dieta 54cm 4690g necelý rok na to dcéra 114,5kg( pribrala som 18kg)5min na pôrodnej sale 49cm 3530g oba pôrody boli rovnaké ,lahke,prirodzené, oba porody do 5h bez epiduralu. Vôbec sa netráp váhou základ je pokiaľ výsledky vychadzaju dobre,cítiš sa dobre,vládzes všetko v norme,nikto nikdy moju váhu neriešil ani v nemocnici ani gynekológ ani ja.
Ako zdravé to nie to vieš.. ale viac záleží či nemáš tehotenskú cukrovku alebo vysoký tlak, bielkoviny.
@mima5666 dakujem za tuto peknu správu 😊 toto ma upokojilo na duši
Nie nepoznam nikoho s takou vahou (ja som mala pred jednym porodom ked som sa naliala skoro 90kg a mala som rovnake pocity ako ty), ale na tvojom mieste by som tieto tvoje obavy konzultovala so svojim lekarom, lebo ano taka vysoka vaha je riziko vo vseobecnosti, ale u teba konkretne vobec nemusi byt…ovela viac ti moze uskodit, ked si kvoli tomu tyzdne v strese.
Ak tu niekto napise, ze vysoka vaha nic neznamena, tak je to totalna blbost…je to faktor vo vela veciach od viditelnosti dietata na sone az po hojenie po porode.
Ja som rodila všetky deti prirodzene. Mala som vysokú vahu.
@terry658 môžem sa opýtať aku vysoku?
Ja som mala presne taku istu vahu ako ty zvladala som vsetko tehotenstvo bez problemov a porod uplna pohoda ziadny problem
@julka828 a ako ti ide chudnutie
125 kg pri treťom
@balerina2025 dobre 97 ☺️
Keď si už vydržala bez vysokého tlaku, opuchov do takého tt už to bude iba lepšie.
@julka828 na paradu, gratulujem👏
@balerina2025 dakujem ☺️
Ja som mala tiez vysokuvahu a porod uplne v pohode.rychlo a bez problemov aj zotavovanie

nuž zrejme ani pred pôrodom si nemala pod 100kg....teraz už s tým neurobíš nič.....a po pôrode začni jesť za jedného a s rozumom.....