Pôrod vakuomextraktorom
Baby tie co ste takto rodili. Boli vase detičky potom v poriadku? Neadaptovalo sa ťažko? Moj malinky sa nechcel ku mne prisat len dudloval ,uz porodnici mame problem a museli ho dokrmovat ,mne sa mlieko tvori velmi malo podla mna a to som 7den po pôrode. Mal problémy aj s kreatininom ,kedze nepil kolko mal ,padla mu dosť aj vaha ..som zufala z toho ☹️
Z VE moze mat hematom na hlavicke, kefalhematom, ktory sa zvykne odsavat z podkozia, sono mozgu mu urcite robili. Deti byvaju prve dni ubolene, inak byva adaptacia vacsinou bezproblemova. To, ze sa neprisava dobre urcite nie je sposobene operacnym ukoncenim porodu. Mozu za tym byt uzdicky, nedostatocna edukacia o dojceni a polohach pri dojceni, to, ze proste nevies ako na to (uplne normalna a bezna vec) atd. Tvoja tvorba mlieka moze byt ovplyvnená aj psychikou, no produkcia mlieka sa zvysuje a stimuluje predovsetkym tym, ze dieta saje, takze ak nesaje dobre a len dudluje, zakladny stimul chyba a je logicke ze sa tvorba nerozbieha dostatocne. Bud budes v porodnici ziadat o pomoc s dojcenim alebo si sama vyhladas materialy podla ktorych vies jednoducho zmenit sposob dojcenia a prikladania alebo pockas kym budete doma a zavolas si dobru LP.
Ked si 7 dni po porode, ste uz doma alebo este v porodnici? Strata na vahe okolo 10-13% (vacsinou v porodnici trvaju na 10) porodnej vahy je v norme, dieta ma cca 3 tyzne na to, aby nabralo povodnu porodnu vahu.
Syn cvicil vojtovku rok, nekojeny lebo som mala tazke depresie a som bola rada ze vobec prezil. Nizke apgar skore ale ma 5r a je sikovny v nicom nezaostava iba trosku logoped dopomaha
Vsetko v najlepsom poriadku - klop, klop!
Mala malu povrchovu modrinku, ktora sa vstrebala.
Ale moju len trochu potiahli aby uvolnili zaseknutie, ja som tlacila ako o dusu, tak neviem ci je rozdiel ak iba tahaju.
O dojceni sa porad s laktacnou napr., za tym budu asi ine dovody ako toto.
@andrea_prestastna Mozem sa opytat ake mal apgar? Ake cislo za povazuje za nizke?
Mliecko sa ti môže takto spomaliť aj psychickou záťažou a stresom. Určite porod nebol ľahký. Ak ta poteším, môj muž bol takto narodený, síce pred 30r. ale nič mu nieje, je inteligentný, šikovný, pekný 🙊😁 všetko bude v poriadku, skôr by som sa zamerala na kojenie, ak chceš kojiť odporucam piť dostatok tekutín, to znamena naozaj veľa veľa. Ja som pila nasilu, Kup si Vineu alebo matysak, ten mne pomohol veľmi. Takisto polievky a tuhú stravu netrvá zabúdať. Ak sa dojčiť nepodarí nájdi správne mliecko pre bábätko a všetko bude v poriadku 😊 môj mám 3050g keď sa narodil a všetko pekne dohnal
@nafka0483 vsetko co nie je 10 je nizke 🙈 na vš nam profesorka pediatricka vravela, ze takmer ziadne dieta nema v prvej minute 10… z praxe viem ze gynekologovia su doslova alergicki na cislo mensie ako 10 (apgar skore urcuje pediater). Realne este 8 je dajme tomu ok, ak je to v prvej minute. Vacsinou dieta staci posuchat po chrbatiku, aby sa rozdychalo a rozplakalo tak, ako chceme. Deti s nizsim skore zvycajne vyzaduju aj inu intervenciu, rozdychanie pod tlakom, kyslik a tak…
Asi viete co sa hodnoti pri Apgare, cislo samo o sebe neznamena ani to, ze dieta s nizkym skore bude mat tazkosti aj niekolko dni po porode a vysoke skore zas nemusi zakonite znamenat, ze dieta nebude mat nijaky problem 🙂
Ja napr netusim ake malo moje dieta apgar, vobec mi nenapadlo si to pozriet, pritom viem, ze v prvej minute by som jej ja (sestra z novo) viac ako 8 nedala 🙊 takze aj to je individualne 🙃
Musis stale prikladat, inak sa mlieko tvorit nebude. Toto neni tak o porode , ale proste musis vela kazdych 15 minut prikladat a to telo motivovat
Dieta ma prve dni taky malicky zaludok, z3 ked si z tvojho mliecka glgne "tri kvapky" je najedeny. Neboj sa. Nezufaj. Vsetkobude dobre. Klud. Len ai to tak nepripustaj😊😊😊
@nafka0483 v uvodzovkach 🙂 u nas sa vedu zabomysie vojny medzi gynekologmi a pediatrami, neviem ci je to tak vsade, ale ako pisem, pre gyndu je vsetko menej prilis malo 🙈 10-8 je ok, 7-5 vyzaduje intervenciu… tak pisu tabulky. V praxi opat ako pisem, je to v konecnom dosledku individualne a je to len cislo, vypoveda skor o tom ako prebiehal porod (preto aj na tom nasi gynekologovia tak baziruju) nez o tom, co bude dalej s dietatom.
Obzvlast to v prvej minute je uplne normalne, ked je nizsie, v 10. minute by uz malo byt vyssie…
@anavixy moj mal 9 na jednom bode, lebo bol fialovy dlhsie ako treba. Ja som si najprv myslela, ze je po nom, bo sa nehybal a bol fialovy, potom zamrncal a uz vyzeral akotak zivy. Je v poriadku. Nam to hodnotila Hebamme. Ale tak dieta je zive a zdrave. Ten apgar je asi dost rozne hodnoteny.
Moja je v uplnom poriadku, apgar hned 10. A to teda bolo peklo, vax sa niekolkokrat nepodaril, len to mlasklo. az potom konecne zabral a babo vytiahol. Prisala sa hned, ani neschudla vela, len 100 g.
Všeobecne 8-10 je normálne. Nás takto učili v škole, pokiaľ viem, tak to aj hodnotia pôrodnici
@kiki68 presne, sice je na to je jednotne hodnotenie, sle napr to co sa mne moze zdat ako fialova farba sa niekomu moze zdat ako ruzova 🙊 ja doteraz nechapem preco im na tom tak zalezi ked klinicky je to ci ma dieta 9 alebo 10 uplne jedno 🙄 u nas apgar dava pediater, ak nie je pri porode tak gynekolog 🙂
@jaskolka
@andrea_prestastna
@nafka0483
@derdia
@selena_luna
Ďakujem vam krasne aj za povzbudenie baby . Mi sme mali abgar 8/10 . Malinky bol koli tomu hematomu dlho ozarovany pod lampou co mu zltacka drzala. Takze mi ho nosili len kazde 3hod niekedy ani to nie cca 3dni pod lampou ,uplne som bola nestastna a len som revala na izbe ,mlieko nikde tzv.velmi malo ,tam ho dokrmovali. Vcera som dala strihnut uzdicku a mam pocit ze sa pomaly viac rozkojujem ,polohu mi uz konecne niekto poradil,dokonca zacal vsetko cuckat na okoli co sa da takze sa prichytil aj na dudel .Nastastie uz asi zltacka nevystupi. Len ma trapi to ze teraz potrebuje podla ich tabuliek 60ml na kojenie ja mu dam 35 a ten ostatok cim ho dokrmia vsetko vygrca tak neviem aky to ma zmysel. Sleduju mu prijem vydaj tekutin ..
Uz aby ste boli doma. Spravite si svoj rezim. A nezabudni, volakedy neboli ani umele mlieka ani porodnice ani nic... Ale mama bola vzdy mama.Mama je to co potrebuje dietatko.takze ty si pre maleho vsetko. A aj mu stacis. Neboj.
Vsetko sa rozbehne. Len na to nezabudni. Ze si mamina a ze tvoj syncek potrebuje aby prezil len teba😊😊😊
Ak mu staci menej lebo grcka tak ho nedokrmuj.
Neboj da sa to do poriadku. Len vkuse prikladaj nech sa stimuluje tvorba. Fakt ze vkuse. Pojdete domov budes viac v pohode a rozbehne sa to ;)
Oprava apgar bol 9/10
Uz vydrz, doma bude dobre 🙂
Co najviac kontaktu koza na kozu, stale sa mojkajte, prikladaj vela, pi dostatok tekutin, hroznovu stavu, zaprazene polievky a roznehne sa to pekne.
Na ne kasli.
Mne pokazilo 4 mesiace zivota... S tym trapnym /asi mate malomlieko, lebo si nic nevytiahla
Ver tomu co som ti napisala. Vseeetko. Bude. Fajn, aj leby sa kojenie nepodarilo, zaklad je aby babatenko citilo, ze maminka je ok💞💞💞💞

Áno, bol vakuumextraktorom, bez problémov, dojčeny bol do 1,5 roka.
Myslím, ze vakuumextraktor nemá nijaký vplyv na to, že sa menej tvorí mlieko alebo problém s kreatíniom