Potrebujem zazmluvniť pôrodnú asistentku alebo dulu?
Čaute
Som prvorodička
Dnes sme mali s manželom rozhovor či by chcel byť pritom ako sa nám narodí dieťa. Vravel že radšej nie s odôvodnením, že by to mohlo mať dopad na intímny život...
Zamrzelo ma to. Tak nejak som si myslela že bude chcieť byť prítomný ale nenamietala som. Viem že by bolo horšie ho nútiť a tlačiť ho do toho.
No na druhej strane nechcem byť sama :/ tak som hneď začala rozmýšľať o alternatívnych možnostiach, že aspoň nejakú pôrodnú asistentku alebo dulu.
Neviem ako to chodí. Koho je lepšie mať pri sebe a ako to je so zazmluvnenim. Netuším ako to chodí. Pôrod sa môže spustiť kedykoľvek, tak v tom prípade by PA alebo dula utekali zamnou do pôrodnice ?
Naozaj si neviem predstaviť že tam budem v takých chvíľach sama, určite chcem mať pri sebe niekoho kto ma podporí.
Termín mám v septembri
Pri prvom som bola s manželom, to bolo ok. Pri druhom sama a nebolo to dobré. Ak by som to mohla zmeniť, niekoho by som si zazmluvnila.
@anonym_autor bud dulu alebo viem, ze niektore zeny si beru aj maminu, ak s nou maju dobry vztah a chce byt mamina oporou, pokial to manzel nechce
ja som mala tiez dulu, pani bola uzasna. velmi mi to pomohlo. ako podpora ze niekto tebe blizky je na tvojej strane. pohladka, poda nieco… dobre investovane peniaze podla mna
A dulu ste si podľa čoho vyberali? Musím si nájsť nejakú sama alebo sú nejaké v nemocniciach a proste si vyberiem

@anonym_autor mala som dulu lebo manžel ostal pri staršom dieťati a bola som nesmierne rada lebo počas pôrodu pôrodná asistentka v nemocnici iná pribehovala skontrolovať ako sa žena má až pri tlačení bola celý čas so mnou aj keď tam bola dula aj pri prvom keď som mala pri sebe manžela 🙂 manžel mi pri prvom nepomohol nič lebo sám bol vystresovaný tak som pri druhom volila dulu a som nesmierne vďačná tomuto rozhodnutiu. Dula mi pomohla pri ulavovych technikách, stlacala bedrá, keď som musela ležať po pichnuti epiduralky a klepala som sa tam mi marisovala nohy čo ma veľmi ukludnovala, sprchovala mi kríže, pohladkala má keď videla že mám bolestivú kontrakciu a podporovala ma