Pozrite si záznam z pôrodu z cudziny
i takto sa to da. special doctor https://www.facebook.com/photo.php?v=4913448909...
neostane jedno oko suche po vzhliadnuti. skoda, ze som to nevidela pred prvou sekciou 😉
@monika15 jasne, vsadebola, vsetkvidela, vsetkovedela... 😀
admin mi to nemusel opravit, mohol to tak nechat...
nepovedala som, ze je to vsade tak, len ze je to vynimocne.
sa nauc citat!
ty sa zobud zo svojho kanadskeho sna a najdi si kanaske forum, ale tam by si si ani neprdla, zrejme.
@hameeda Ja netrepem, viem že cisársky je niekedy nevyhnutný!!!!! Ale niekedy nie a v poslednej dobe sa uprednostňuje pred normálnym pôrodom aby sa ženy vyhli bolesti!!!!!! A tento americký príspevok je totálny príklad niečoho čo sa vymyká realite . Cisarák plus spev pred kamerou ako to čo je. Typická americká sladká blbosť pred kamerou - šaškáreň!!! Aspoň tam mali nakrútiť poriadny pôrod.
@maca_p ty sa hlavne ukludni a budes mat kanadske skusenosti tak sa mozeme porozpravat.. nemam dovod si tu stebou marnit cas....
no asi admin musel opravit ;) vsak ked niekto nevie tak admin pomoze vies na to su ;)
a pa uz... neotravuje 🙂))
ano chodim aj na kanadske fora neboj sa... tam sa ludia vedia spravat nie ako ty....♥♥♥♥pa
@kari55: tak to si asi jediná ktorá si rodila na cisársky bezbolestne, pretože ja som na cisársky rodila 5- krát a o žiadnom bezbolestnom pôrode nemôže byť ani reči a to už ani nehovorím o obavách z uspávačky, a taktiež nehovorím o tom že si, hlavne na slovensku obmedzená počtom deti, normálny pôrod je večšinou bolesť na mesiac, dva, ale cisársky večšinou na celý život, a tiež máš na celý život jazvu, ktorá nie vždy musí vyjsť pekná, a tiež máš riziká aké pri normálnom pôrode nemáš, nesúď iných, a ak si niekto vyberie cisársky pred normálnym kôli ako ty hovoríš bezbolestnom pôrode tak čo ako? možno má ta žena panický strach z bolesti, možno nie je dosť silná, možno už nevládze a chce to mať rýchlo za sebou, možno niekto z jej okolia zažil pri normálnom pôrode niečo zlé.............tých možno by tu bolo veľmi veľa,,,,ja som ten americký príspevok nevidela a ani nemám dôvod sa na to pozerať, nech si každý rodí ako chce, hlavne nech je sám so sebou spokoný a nech dá dieťatku veľa lásky a porozumenia.....prepáč, nemysli si že som ťa niejako chcela chytiť za slovo len ma zarazilo ako môže niekto povedať niečo v takom zmysle ako si povedala ty..........
@ kari55 pozri dalsiu novu temu o porode " Prenasam 8 dni..." a 'skvele" skusenosti ako to dopadlo. Podla teba je lepsia saskaren ked nechaju zenu prenasat vyse tyzdna a potom ked su slabe alebo ziadne odozvy robia akutny cisarsky? Radsej budem mat tu "saskaren" vopred vybavenu ako dopadnut takto.
@monika15 hlavne, ze ty si mila a empaticka v kazdej teme a to uplne staci 😀
zasa sa vytahujes, svojimi "kanadskymi" skusenostami... na co si potom tu? ved taky MK musi byt pod tvoju uroven, hlavne ked nevies rozoznat bradavicu od materskeho znamienka a sici material bezny a nadstandardny... 😝
inak ten tvoj vcerajsi status ta uplne vystihuje, aj podla tvojich prispevkov v inych temach. je pod moju uroven sa s tebou dohadovat.
nepochopila si pointu ani videjka, ani komentov, co som pisala. ze tu vobec stracas cas 😉
po precitani tohto pribehu som si bola presvedcena ze spisovatelka rodila niekde mimo SK>>>
kedze tu utocite jak keby na Sk sa nic take nemoze stat... no a vidite ze su dobry lekary a dobre nemocnice....
takze sa uz prestante hadat !!!
no náhodou,ja by som si takéto pohostenie dala,akurát je škoda,že by som musela zo seba niečo predtým vytlačiť ☹
@anatalia77 to naozaj si clovek pochuti ked den pred porodom hlavne cisarskym sa zena nemoze dobre najest aj den po, a po tej tekutej strave to velmi chuti.
@tova ak som pochopila ,žiješ asi v USA ,povedz mi jedno ak dávajú v tv dokument alebo film a sú tam ukážky z nemocky ,prečo tam majú tácne ako na slovensku a v tých tácňach pravidelne majú buď grc alebo fast jedlo a vždy nejakú čudnú želatínu a to vysielajú do sveta..je to potom nejaké dezinformujúce oproti tomu čo tu udávaš ty...alebo jednodo máš šťastie ,že si môžete dovoliť dobré zdr.poistenie a tento štandart,ktorý si fotíš...
@monika15 az na mensie rozdiely. Rodila som v rovnakom termine, rozdiel bol ten, ze od prichodu do nemocnice muza neoddelili odomna vobec. Az ked sa islo na porod , isiel si pre plast kde za ten cas sa ma sestricka povinne spytat zeny ci ju muz netyra alebo nejedna so o domace nasilie. Syn musel tiez prvy den ist na neonat. oddelenie koli dychaniu, ale muz bol s nim odkedy ho vzali z porodnej saly az kym ho dali do inkubatora a tam mohol byt non-stop. Mna tam na druhy den ked uz som sedala doviezli sestricky na inv. voziku, neskor som presla sama bolo to len cca 50 krokov, a non stop som mohla volat na neonat. oddelenie a informovat sa o stave netrebalo cakat kedy zavolaju oni. Rodicia mozu byt pri svojom dietati na neonat. odd. non -stop, na chodbe je sukromna miestnost s gaucom, stolickami, kavou, tv, urcena pre rodicov deti na nonat. odd. bezplatna, kde si mozu ist rodicia oddychnut, pospat. Porodny plan je samozrejmost ktory na sk dosiel zo zapadu, mozno by bolo pekne aby raz aj ine praktiky boli prenesene na sk. Ked ale o tom slovaci nebudu vediet co je mozne nebudu to moct ziadat od svojich nemocnic a dr. https://www.modrykonik.sk/fotoblog/soldi/clanok...
@aristka sice nase mesto a nemocnica patria medzi tie naj v krajine, vsetky jedla, izby a postupy su rovnake pre ludi so sukromonou poistkou, statnou alebo ziadnou. Navstivila som viacere nemocnice na okoli a nebolo to nic hrozne, jedlo bolo ok vybera sa z jedalnika rozdiel je len v tackach, tanieroch. To zele sa je prvy den po operaciach, sekcii a ked je niekomu tazko na zaludok. O fast foode neviem aby bol v nemocnici, kazdy pacient ma svoju dietu ktoru zaskrtne na jedalny listok a moze si vybrat len z tych urcitych jedal. Pod spodnym tanierom je jedalnik v ktorom som zaskrtla co chcem a to doniesli, Oni tie jedalniky hodinu pred jedenim zbieraju na izbach a potom ich donesu kazdemu naspet na izbu aj s jedlnom.
@tova @monika15 Tak ja som rodila na Slovensku (Koch), sice bez sampanskeho a spevu, ale porod bol na jednotku a aj starostlivost po tom.....a viac menej vsetky baby, co tam rodili su spokojne. Lenze skuste sa pozriet do temy o tejto porodnici...podla tych co tam nerodili nam vsetkym nezalezi na nasich babatkach, ale isli sme tam len kvoli osobnemu pohodliu. Nuz tak si potom vyber. Zda sa ze vacsina zien sa asi chodi na forum pohadat za kazdu cenu. 🙂
strava v slovenskych nemocniciach je horsia ako maju vazni v base to mam overene od jednej veducej stravovania v nemenovanom slovenskom ustave pre vaznov...
tak asi tak by som to komentovala ... 😉
@maznacik007 system stravovania cerstvych a buducich matiek je ovela horsi v nemocniciach ako vo väznici. hlavne ked sa vas pred porodom 6x spytaju na co mate alergiu. kedodpoviete, ze na laktozu, tak prve vase jedlo bude na treti den uvareny mliecny puding 😀 😀 tak toto sa stalo mne 😉
aleze som mala navstevu, tak som navecer uz ujedala snicle s chlebom aj po sekcii 😲
@canama hrozne ti poviem....
Ja som mala lelarku v ordinacii a sla som do tej nemocnice kde ona je ziadny vyber mi nedavala... bola som sa tam pozriet v 8 mesiaci... a nic take som nepozerala ze co a ako a vecera bla bla... pre mna to boli nepodstane veci....
no ale nakoniec sa maly rozhodol inak a mala som cisarsky.. ale toto uz je neunosne to spravanie co tu je... hadat sa tu na nejakom linku co v usa sa robia shows v kuse ten lekar sa chcel zviditelnit... cim viacej zien tym viacej prachov tak to spravil... o nic ine neslo ako fakt nemam slov uz .
@monika15 ty to naozaj nechapes... toto vidiejko nie je navod, ze ako sa rodi v kazdej americkej porodnici, ale je to O INDIVIDUALNOM PRISTUPE LEKARA ku klientovi. nikde nikto neuviedol, ze takto sa rodi v kazdej ame. porodnici, nikto nepisal, ze takto ma rodit 2 mld zien...
taketo spravanie lekara nie je show off, ale je to ritual jedneho lekara, jednej individuality.
ale ty nepochybne za vsetkym co i len trocha pozitivnym vidis nieco zakerne, co sa v normalnom zivote nemoze stat...
@maca_p ja som bola teraz s malym v nemocke a teda ako totalny grc co dostaval .. nejedol nic museli mi nosit pre neho ... fakt to by ani nas pes nejedol ... 😒

@libka1 krasne napisane