Prečo niektoré ženy nezabúdajú na pôrod?
Hovori sa, ze zena rychlo zabudne na porod a bolest. Rok po porode ma pri pomysleni na tu noc striasa. Pamatam si vela a vobec sa mi nezda, ze by to casom bolo lepsie. Prave naopak a pri predstave, ze by som to mala absolvovat znova, vobec netuzim po druhom dietati. Ako to mate vy?
za mňa tiež horor a nikdy viac.
Síce sa neviem zapojiť, ale neviem či som si mala túto diskusiu otvoriť🫣 som prvýkrát tehotná a už teraz sa bojím😅 fakt to bolo také hrozné baby?
Vyse 8 rokov, v zivote uz nikdy...
Chvalabohu ze ja druhe dieta ani nechcem lebo by som mala velky zmätok v hlave keby ano
Mám nádherné spomienky, takže zabudnúť nechcem. Som opačný prípad. Rada si na pôrod veľakrát spomeniem.
@adrie_ba nikdy nezabudnem, aj keď druhý bol o niečo lepší.nikdy viac už.takze žiadne také,že hneď ako ti dieťa dajú do rúk, bolesť je zabudnutá .dodnes pri rozhovoroch o mojich pôrodoch plačem.nieco tam je.trauma.plus som ani pri jednom nezažila , že láska na prvý pohľad.zvykali sme si na seba
A tak som verila a dúfala ,že aspoň druhý pôrod bude iný.nie
Takže v dobrom závidím ženám ,ktoré deti vytlačili ako malina a cítili záplavu emócií.
2 roky po a nezabudla som... doteraz mi je z toho zle ked si na to pomyslim... dieta c. kvoli tomu bolo nadobro zrusene z planov.
ja som mala narocny porod, narocnu rekonvalescenciu a napriek tomu dva roky po porode neriesim, traumu nemam ziadnu, napriek vsetkemu to bol velky a silny zazitok aj v pozitivnom zmysle, skratka je to minulost 🤷♀️ aj tak nic nezmenim 😃
🙄 zvláštne....rodila som 4 krát bez akýchkoľvek oblbovákov.... pohoda, jahoda.
čo sa týka pôrodu OK, horšie boli noci s mojimi deťmi - nespavcami....
Áno, dnes to radím ako najkrajší moment môjho života, rodila som 11 hodín, bez epi. Krátko po pôrode som si tiež hovorila - nikdy viac, ale s odstupom 2 rokov sa teraz úprimne teším na další blížiaci sa pôrod 😁
@adrie_ba Zabudla som doslova , keď som sa na dieťa pozrela, v tom momente, klišé, ale tak to bolo, ani zašívanie mi nevadilo, teda skôr vyšívanie, už som srandovala a to som rodila skoro 5 kilové dieťa 😀
@ivkav5 neboj sa, naozaj, mala som vyvolávačku, cele to bolo strašne dlhé, silne kontrakcie .. rodila som bez epi. Fakt to v tej chvíli bolo nekonečne.. ale kľudne by som si zopakovala 😀🙂 a po pôrode to bola už pohoda, bola som pozasivana až po usi 😂 ale stym som už vôbec problém nemala, fungovala som úplne normálne hneď druhý den.
Ano. Od prveho vyse 9rokov. Ten prvy bol najhorsi. A jedine dalsi porod ma z toho “dostal”. A treti bol ukazkovy.
Po prvom som povedala, ze uz nikdy nebudem rodiť. Pri druhom som spominala na ten prvý, nebola som pripravená na nieco este horšie 🙈 pamatam si oba, prvy pred 16.rokmi , druhy zachvilu 10r, ale na ten druhy intenzivnejsie kedze to bolo wrrr az ma striaslo 😁
Prvý pôrod bol fakt strašný, ale v podstate som zabudla. Druhý po dvoch rokoch , bol ako za odmenu.
Keď som mala malú v náručí ta bolesť pre mňa už bola nič a to som teda rodila.od piatku večera a mala na svet prišla až v nedeľu ráno, výšivku som mala poriadnu , skoro som tam vykrvácala .....na to nikdy nezabudnem
@luccija mala som 5 epiduraliek, porod 29 hodin od prvej kontrakcie a zle poporodne zranenia🙈…este 5 mesiacov po porode som to riesila. Tak asi som len mala smolu. Necitim zeby som mala traumu, len ked si na to cele spomeniem, naskakuje mi husia koza a teda na druhe kvoli tomu ani nemyslim. Dufala som ze to casom prejde.
@ivkav5 neboj sa, poznam kopu ludi s peknym zazitkom. Nakonci ja som tiez bola hrda ze som to dala. Ale teda spomienky bohuzial nemam pekne🙈
@adrie_ba nie, nezabudla, samozrejme že nie. Ale ja mám veľmi veľmi silné migrény, takže ani jeden pôrod mi neprišiel až taký hrozný 😂. (Áno, tá posledná hodina dve boli už fakt na nevydržanie, ale čo je to oproti 12h keď si želám umrieť alebo aspoň kladivom do hlavy aby ma niekto dobre treskol...). Ale nechcem sa porovnávať, niekto môže mať fakt ťažký pôrod za sebou, ja to tak nevnímam, že by som mala ťažké pôrody.
Tak ja mesiac po pôrode som si každý vecer prehrávala cely pôrod v hlave, neskutočný zážitok - nic krajšie som nezažila. Caka ma druhy pôrod a som zvedava, ci budem mat rovnaké pocity ako pri tom prvom, mam pocit, ze ten prvy je proste výnimočný tym, ze je to nieco nepoznané. Jasne, bolelo to, ale zabudla som v momente, ked mi dali maleho do náručia, ale celkovo som mala dobry a rýchly pôrod. Takze zatiaľ najkrajsi den v mojom zivote ❤️

5 rokov som po pôrode a furt som nezabudla 😅