Prečo sa dieťa nevypýta na svet samo?
Vraj vie dieťa najlepšie, kedy sa má narodiť, tak prečo sa nevypýta samo a pôrod sa zvykne vyvolávať? Dá sa nejak zistiť, či nie je zelená voda, prezretá placenta? Odmietli ste niekto vyvolávanie? Aké máte skúsenosti s prenášaním? Prosím nie príbehy typu známa mojej známej odmietla a dieťa zomrelo. Ďakujem.
Štandardne lekári pôrod nevyvolávajú ale čakajú či sa dieťatko nevypýta samo. Ak sa nepýta, musia pôrod vyvolať, pretože dieťa môže byť už ohrozené na zdraví. To je celý dôvod vyvolávania pôrodu.
Obe dcery som 8 dní prenasala a teda obe boli vyvolalavane...A ak by bolo opäť treba,nebránim sa tomu...verim zdravotníkom
@hermiona12 aj mne tak, ráno praskla voda, vyvolávacku mi dávali po 7 hodinách a nič nezabralo potom za 2 hodiny ale bola to rychlovka bolesti málo,,, určite bol dôvod keďže mala bola pod lampou celú noc, chvíľku bola pri mne
@zuzulka558 u mňa to bolo veľmi ťažké. Ráno dali vyvolavačku, a hneď sa začali kontrakcie , 10 hodín som chodila s kontrakciami, epidural mi pichli až na 4 krát a zistili že na mňa neúčinkuje čo je zriedkavé...tak som nevladzala už ani tlačiť keď to večer prišlo, alé dala som to.....no celá potrhana zovnútra aj s nástrihom......no to už bolo jedno hlavne mala bola v poriadku.
Moja dcéra sa narodila po 42.týždni! Pôrod vyvolaný, zelená plodová voda, celkový priebeh - katastrofa. Zázrakom obe žijeme. Toľko k tomu, že dieťa v brušku "vie". 🤦

lebo naň nechce prísť