icon

Prečo sa dieťa nevypýta na svet samo?

3. aug 2022

Vraj vie dieťa najlepšie, kedy sa má narodiť, tak prečo sa nevypýta samo a pôrod sa zvykne vyvolávať? Dá sa nejak zistiť, či nie je zelená voda, prezretá placenta? Odmietli ste niekto vyvolávanie? Aké máte skúsenosti s prenášaním? Prosím nie príbehy typu známa mojej známej odmietla a dieťa zomrelo. Ďakujem.

Strana
z2
niekapitalizmu
4. aug 2022

lebo naň nechce prísť

mikadooo
4. aug 2022

Štandardne lekári pôrod nevyvolávajú ale čakajú či sa dieťatko nevypýta samo. Ak sa nepýta, musia pôrod vyvolať, pretože dieťa môže byť už ohrozené na zdraví. To je celý dôvod vyvolávania pôrodu.

bluka2
5. aug 2022

@vso10 tak neviem. V zahraničí nikto nemenia panvu, lebo usúdili, že to nemá zmysel.
Moja mala obvod hlavičky 38cm, čítala som, že nad 38cm už iba deti so syndrómami majú...

zuzi0911
5. aug 2022

Obe dcery som 8 dní prenasala a teda obe boli vyvolalavane...A ak by bolo opäť treba,nebránim sa tomu...verim zdravotníkom

zuzulka558
5. aug 2022

@hermiona12 aj mne tak, ráno praskla voda, vyvolávacku mi dávali po 7 hodinách a nič nezabralo potom za 2 hodiny ale bola to rychlovka bolesti málo,,, určite bol dôvod keďže mala bola pod lampou celú noc, chvíľku bola pri mne

hermiona12
5. aug 2022

@zuzulka558 u mňa to bolo veľmi ťažké. Ráno dali vyvolavačku, a hneď sa začali kontrakcie , 10 hodín som chodila s kontrakciami, epidural mi pichli až na 4 krát a zistili že na mňa neúčinkuje čo je zriedkavé...tak som nevladzala už ani tlačiť keď to večer prišlo, alé dala som to.....no celá potrhana zovnútra aj s nástrihom......no to už bolo jedno hlavne mala bola v poriadku.

heni79
5. aug 2022

Moja dcéra sa narodila po 42.týždni! Pôrod vyvolaný, zelená plodová voda, celkový priebeh - katastrofa. Zázrakom obe žijeme. Toľko k tomu, že dieťa v brušku "vie". 🤦

judit47
5. aug 2022

@chiaraaaa v pondeok ti odtiekla voda a porodila si na 5ty den-to preboha kde?
Dieta musi do 48hod po odteceni vody von, a to ti povie kazdy ak podpriemerny lekar🧐hrozi infekcia dostavas ATB aj ked sa nic nedeje musi proste von…dufam ze ty aj babo ste ok.

Strana
z2