Prečo ste išli úmyselne do pôrodnice na poslednú chvíľu?
Ak ste tu take ženy čo išli do pôrodnice na poslednu chvíľu úmyselne, prečo? Prečo vam bolo lepšie kontrakcie znášať doma/v aute/atd proste mimo nemocnice??
Ja som tam radšej vôbec nešla
Lebo to bolo prijemne. Ked som dosla,mysleli,ze do hodiny porodim a cele sa to zastavilo a trbalo to 4 a pol.. xD
Ja som prisla, lahla a porodila. Ale nie kazda to tak ma. A preco? Po hospitalizaciach v tehotenstve som chcela byt co najdlhsie v domacom prostredi a prezit si to po svojom. Kedze mame nemocnicu relativne blizko, nemala som z toho obavy.
@sono2 no mne odišla zátka nastúpili kontakcie každé 3 minúty typu silná menstruacia plus som vracala a mierne krvacala, to som bola prvorodicka takže som nemala ani tušenie ze porodim až o 36 hodin😀 niekto by si myslel ze do par hodín porodim..a nie. A nechali ma trápiť...mam z toho poporodnu traumu. Kebyže vrátim čas spat trvám na cisarskom. A oni ze niee oni to chcú prirodzene 😒 a tak prvorodicka a hlúpa.. nabudúce si radšej zaplatm cisársky.
@sono2 ja som teda len pri druhej dcere zazila kontrakcie...z domu sme isli,ked som mala kazde 4min. ,dr ma vysmial,ze to nemozu byt kontrakcie,ak este zartujem. po oxy som mala 9hodin silnych 2 min. kontrakcii a skoncilo to akutnou sekciou 🙈 ale ja som sralo,ja by som sa bala,ze niekde cestou porodim 🤣
Ja som sla hned, najskor som pockala ci ide o porod, osprchovala, nepreslo, umyla vlasy nepreslo tak sme sli. Pre istotu keby daco, aby som tam bola.
Ja som si povedala pri prvom synovi skrz koronu, ze chcem prist co najneskor, kedze som vedela, ze tam budem sama, ale od prichodu som do 3 hodin porodila a personal bol super, ale tak doma je doma…a dcera tento rok od prichodu do 2,5 hodiny a este mohol byt aj muz so mnou od zaciatku, to bolo super ☺️ Pri oboch som epiduralku nestihla, prvykrat vraj na 6 prstov a druhy na 8, ale ani raz som nebola zas moc dlho doma
@mamamasama tak ano, v tom mas pravdu, ze je naozaj vhodne sa na porod pripravit. Mnoho zien to ale podceni...
Mozno si to tak vobec nemyslela, ale na mna tak nejako povysenecky posobil tvoj komentar...
A aby to nebolo, ze takto reagujem, lebo sa ma to bolestne dotyka - prave naopak, venovala som priprave dost casu a mala som ukazkove, respektujuce porody, ake by som dopriala kazdej zene (ani jeden v slovenskej porodnici).
Autorka - moj plan, v pridade porodu v slovenskej porodnici, bol ist tam co najneskor, aby som minimalizovala riziko rutinnych zasahov.. A tiez riziko spomalenia porodu, kedze standardne slovenske postupy akoby ignorovali najnovsie vedecke poznatky, co je pre bezproblemovy priebeh porodu vhodne. Situacia sa sice zlepsuje, ale prilis pomaly...
Z vlastnej skusenosti viem, ze lepsie ist skor... Isli sme vecer, muz ma prehovoril a dr povedal, ze uz rano mohlo byt neskoro, bola potom aj zelena voda, atd..
Neviem, ci sa to rata za umyselne, ale mne sa zdalo, ze to este nie je az take zle, ze to urcite este bude trvat dlhe hodiny a nakoniec, ked som dosla, tak cca o 1.5 hodiny bola dcera na svete. A to som bola prvorodicka.
Ja to môžem porovnať, zažila som obe situácie... prvý pôrod som bola na začiatku doma, v kľude, oddychovala som, skákala na fitlopte, relaxovala v sprche, išla som až keď som mala kontrakcie každých 5 minút, porodila som do dvoch hodín a bolo to super... druhý pôrod bol žiaľ vyvolavany takže od začiatku v nemocnici...a tam medzi cudzími ľuďmi, v hnusnej nemocničnej posteli a v sprche sa to veru nedalo porovnať...aj pôrod išiel pomalšie... pretože som sa tak nevedela uvoľniť...no a sestry ma v podstate ignorovali, takže na pôrodnu sálu ma vozikom tlačili na poslednú chvíľu!
tak na toto sa ale neda odpovedat. Dieta nechodi v predpokladany cas. Niekedy zeny pridu do porodnice ze su zrele tlacit a lekar oznami, ze su otvorene na polovic a niekedy tam pridu zeny - ze by nieco mohlo byt a pomaly rodia v aute 😀 ale vies co, bolo by super, keby sa vedelo kedy presne zena porodi dieta - aspon by mohla odpocitavat minuty 😅

Pretože som si mohla uľaviť ako som ja chcela a v príjemnejšom prostredí, ako v nemocničnej izbe. Vedela som sa zabaviť upratovaním, varením, išla som sa prejsť von... Keďže máme pôrodnicu 5 minút od domu, nebála som sa, že nestihnem. Nestihla som akurát klystír ani holenie. Žiaľ ani epidurálku, ale ani som ju neplánovala, takže za mňa ok.