Predčasný pôrod

14. dec 2022

Ahojte, tie ktoré ste rodili predčasne prirodzene ( bez vyvolávania a pod.) spozorovali ste dopredu, že sa pôrod blíži alebo to prišlo z ničoho nič? Som 30 TT a už pár dní mám pocit, že sa telo pripravuje ako pred prvým pôrodom ( ten bol sekcia v termíne) .. myslím tým, že sa mi čistia črevá ( preháňa má x krát denne ), a dosť intenzívne a často mi tvrdne brucho, hlavne v noci. Pred tým som to mala rovnako, tiež má asi týždeň preháňalo, poslickovia v noci a potom sa jedno ráno pustil pôrod. Krčok sa mi neskracoval vtedy ani teraz.

malalienka85
14. dec 2022

Rodila som v 35 TT a mala som predtym len poslickov... Inak mi v to rano odisla zátka a poobede praskla voda

kittykat22
14. dec 2022

mne sa spustil porod v 27tt. Boleli ma krize. Bola som na sone na pohotovosti ci nemam oblickove kamene - co nenasli, tak ma poslali na urgentny prijem do porodnice. Tam mi na pasoch vysli kontrakcie po 5 minutach - porod v procese. Bolel ma strasne chrbat. Vobec nie brucho. V jednej ruke infuzia ATB - zistili ze mam akutny zapal obliciek a v druhej magnezium. Kontrakcie ustali po 30 hodinach - nechali si ma tam 4 dni a potom mi dali ATB na dalsich 28 dni a porodila som v termine.
Ak ti nie je dobre, tak si zajdi do porodnice nech ti nacitaju, ci nemas kontrakcie. Ked prides vcas, dokazu rozbiehajuci sa porod celkom efektivne zastavit a posunut termin porodu aj o cele tyzdne.

autor
14. dec 2022

@kittykat22 akože cítim sa dobre, nemôžem povedať, len toto je také "staré známe" že sa to telo už pripravuje a zaskočilo ma to , že už tak skoro. Nemusí to samozrejme nič znamenať, ale som trochu na pochybách. O hodinku mám rizikovú poradňu, poprosím sestričku nech urobí aj pásy pre istotu. Pri druhom tehotenstve mi pôrod zastavovali od 25tt minimálne 4x , ale to bolo celé tehotenstvo komplikované. Tak to na mňa proste hocikedy prišlo a už ma len rýchlo ratovali.

moncacina
14. dec 2022

Ja som rodila v 32tt a len som začala krvácať. Volala som sanitku a do nemocnice som prišla na 6cm otvorená. Za 20 min bola malá na svete

bamboa
14. dec 2022

Ja som rodila v 35-tom. Od rána som bola jak mechom praštená, bolo mi "divne", mala som vysoký tlak. Išla som na pohotovosť, to bola nedeľa, nechali si ma tam na pozorovanie. Z pondelka na utorok mi odtiekla voda a malá išla von cisárskym. Dovtedy nič. Ešte deň predtým som autosedačku bola kupovať 😀

zuzuliatko18
14. dec 2022

Mne ráno odišla zátka, cez obed som bola na ctg a na kontrole, podľa.lekara všetko ok, celý deň bolesti, ale nie pravidelne, večer praskla voda a.ledva som stihla do pôrodnice (zo sanitky má brali rovno na pôrodnicu). Rodila som 35+3 tt a doteraz nechápem, ako o 14 nebol ani náznak pôrodu a večer bol malý na svete. Jediné čo som.si spätne uvedomila bolo, že večer predtým som mala stále tlaky ako ísť na wc, lenže spolu s tehotenstvom.mi zistili celiakiu a celý čas som mala.problemy s trávením, takže som to nejako osobitne neriešila.

miriam17
14. dec 2022

Ležala som v Michalovciach v nemocnici kvôli vysokému tlaku,potom ako ho nevedeli znížiť ani po 2 dňoch urgentny prevoz do Košíc 3.4.21
Ešte v tú noc som začala v noci krvácať
Ihneď na sálu už aj s jemnými bolesťami
Pamatam sa na to,dali mi masku a mám začať počítať do 10
Potom
Som sa prebrala až 4.4.okolo pol 4
Malý sa narodil 4.4.o 0.40 v 27 tt s vahou 870g a 31 CM
V podstate nás oboch museli zachraňovať boli sme na hranici
Veľmi takže začiatky chvalabohu sú už preč a všetko je v poriadku
Držím palce a hlavne nestresujte

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre