icon

Predčasný pôrod

nikolka1987
20. feb 2023

Ahojte som v 21tt a som na spicku prsta otvorena,mam kludovy režim a teda kázal.mi lezat len neviem ako mam lezat,môžem aj normálne? Ci len z nohami vyloženými? Alebo z vylozenym zadkom? Lebo od štvrtku ležím v kuse,ked tak len na WC,alebo pozametam len to je cele..a celé telo má už boli 😀

Strana
z2
mmoni89
20. feb 2023

@nikolka1987 takto aby som upresnila, ako baby píšu, do toho 25tt som väčšinu fakt len ležala, tie prechádzky som myslela neskôr keď sa stabilizoval a bolo mi lepšie. No mala som výhodu ze to bolo pri prvom synovi, s deťmi je to už veru horšie. Ale neboj šetrí sa co sa najviac dá. Ja som bola v nemocnici s babami ktoré nalievali magnezkom (ako aj mňa) no a nakoniec ešte aj prenášali a pôrod im vyvolávali

nikolka1987
autor
20. feb 2023

@mmoni89 ďakujem dopujem sa aj ja...fakt celí deň som v posteli ani malého nekupem,pripravím mu papanie to je cele,ešte že je taký chápavý a rozumný a nevyplakava mi tu

simik131
20. feb 2023

Ahoj,v prvom rade sa krcok pre niečo otvára, väčšinou infekcia,zápal,atď...brali ti výter??? Máš nasadené hormóny?? Aká je dĺžka krčka??? Ja ležím od septembra,bola som už aj hospitalizovana...nie sú to srandy,najmä to dosť útočí na psychiku, no všetko sa dá. Prvé som úspešne dobosila,druhé mi v 36tt zomrelo, sú to obrovské problémy,ak sa krcok už v tak skorom tt skracuje. Prosím,len dodrziavaj absolútny kľudovy režim,ozaj nič,len wc,sprcha....ja mám tiež doma 5 ročne dieťa a manžela v práci, je to neskutočna obeta,no to babatko v brušku si to zaslúži...držím palce ❤️

nikolka1987
autor
20. feb 2023

@simik131 hlavne kvôli tomu ze mali sa mi tlaci dolu sa otváram ster mi brali,v stredu budem vedieť viac....beriem zvýšené magnezko to je vsetko

monika4487
20. feb 2023

@nikolka1987 bola som v tej ist situacii. Ak ti mozem poradit, tak nech ti manzel na tej strane kde mas nohy podlozi postel, aby si lezala akoby dole hlavou. Nie vela, ale aby babatko ti netlacilo smerom dole a neotvarala si sa viac. Toto mi poradili v nemocnici.

nikolka1987
autor
20. feb 2023

@monika4487 vďaka,som podložená vankusmi pod zadkom

nikolka1987
autor
20. feb 2023

@monika4487 v kolkom tt si bola? A na koľko si bola otvorená

zuzi0911
20. feb 2023

Stačí ležať...max wc,urobit si jest a nerobiť vobec nič...
Neviem ci mas aj mg ci ogestron ,vedia aj to dávať...

nikolka1987
autor
20. feb 2023

@zuzi0911 beriem magnerot 3x po 2tablety

heln
20. feb 2023

@nikolka1987 ahoj, lezat znamena lezat, lezat akymkolvek sposobom, ist na wecko, do sprchy, najest sa a znova lezat, na posteli na gauci, kludne aj s vylozenymi nohami hore a ziadne ze zametat, alebo nieco robit! Ked mas lezat, nezametaj. lebo ked sa ti spusti porod tak bude neskoro. este mas vela tyzdnov pred sebou aby dietatko dokazalo prezit mimo maternice. drz sa, nech to dobre dopadne!

heln
20. feb 2023

@nikolka1987 co sa tyka synceka, urcite sa mu venujes, skuste si spravit spolocny cas v posteli, ze mu budes citat, alebo sa s nim hrat, alebo nieco urcite vymyslis. je super, ze je taky chapavy.

nikolka1987
autor
20. feb 2023

@heln ďakujem snažím sa ako viem,je to náročné aj je z toho nervózny, ešte aj soplí tak mame co robiť no

monika4487
20. feb 2023

@nikolka1987 bolo to uz nase druhe dieta (dnes ma uz 3 roky). Prve tehotenstvo sme mali bez problemov. Druhe v 20 tt mi zacalo tvrdnut silno brucho. Na kontrole som bola otvorena na prst. Ale tak sam doktor mi vravel, ze kazdy ma iny prst :D (asi ma chcel ukludnit). Dal mi zvysene davky magnerotu (ten jediny mi vyhovoval) a dala som si kludovy rezim. Ale tak ako sa dalo, manzel v praci a mali sme 1,5 rocnu velmi aktivnu dceru. Tak ak mohol manzel bol s nou a ak sa naozaj nedalo, tak sa hrala pri mne. V 32 tt som ale zjedla pravdepodobne pradajku , v jedle, kde som netusila ze je a dietna chyba (hnacky) mi spustili kontrakcie. Tak to som uz ostala v nemocnici, kde mi stopli silnymi liekmi porod a do 37 tt som tam lezala dole hlavou (uz som sa blizila k 3 cm). Nasledne ma pustili domov a maly sa narodil v termine a zdravy 🙂. Cize nezufaj a mysli ak sa da pozitivne🙂 len naozaj oddychuj. 4 rocny je stale dieta, ale uz je to rozumnejsi cloviecik 🙂. Drzte sa 🙂. Je to narocne pre vsetkych 🙂

nikolka1987
autor
21. feb 2023

@monika4487 ďakujem pekne 🙂 zajtra idem na kontrolu tak snáď bude vsetko ok

nikolka1987
autor
22. feb 2023

Maminky,ja neviem odkedy ležím syn (4) je iný,chvíľu je doma a ide k babke ešte ze býva cez dvor,,,ale je to o tom ze ako keby nechce byť somnou,mne je strašne aj poobedny spánok mával,zrazu nechce ani počuť a stále ze on ide k babke...co mam robiť? Moja psychika padá, čo mi je to tak luto

monika4487
26. feb 2023

Nechaj to tak ak babke to nevadi 🙂. Ved s tebou je teraz nuda :D. Bud rada, ze ju mas cez dvor a urcite ho rada vidi a rada pomoze. Ty oddychuj a ked bude chciet tak sa aj s tebou zahra 🙂. Ja som za 5 yyzdnov v nemocnici videla svoju 1,5 rocnu dceru 2x (kedze sme boli 3 na izbe a len ja tehotná, tak som ju mohla vidiet iba vtedy ked tam nikto iny nelezal) , co bolo 2x. Von som nemohla ist len na WC. Ked ma videla 1 krat strasne sa rozplakala a nechcela ma ani vidiet. Ona žila v tom, ze som od nej odisla. Aj druhy krat to iste :(. Tak sme si len cez video volali. Rok mi trvalo, kym si obnovila ku mne doveru a s problemom neutekala hned k manzelovi. Nebolo mi tiez vsetko jedno. Ale dali sme to 🙂. Mysli pozitivne. Si doma, syna mas doma, sam ti pomaha, ze ide k babke a chce byt s nou a ina s nim. Co niektore zeny by zato dali. A to ze ti poobede nespava - no to nasi obaja od roka a pol nespali 🙂. Mozno ma len taky fazu 🙂. Drz sa 🙂

mmoni89
27. feb 2023

@nikolka1987 chápem ta. Prežila som si podobne. Ja som musela na 3tyzdne do nemocnice keď syn mal 1,5roka. Bol v podstate skoro stále s babkou. Keď ma pustili boli sme až do pôrodu, asi 3mesiace u nich. Potom pôrodnica a asi ešte týždeň bol u svokri. Keď prišiel domov a doma ešte aj novorodenec to bola čistá katastrofa. Preplakal mi týždne. Aj za babkou aj vôbec, odvikol si od nášho bytu, tam bol v dome, svokra akčná, stale sa mu venovala. Aj som ho chapala chudáčika. Ale prešlo to časom. Neboj, bud rada, pri tebe sa fakt nudí ak aj nie teraz, časom by sa nudil, je dobre ze môže byt s babkou aj pre teba aj jeho.

nikolka1987
autor
27. feb 2023

Ďakujem vám.. raz večer mi to nedalo a opýtala som sa ho prečo je taky aký je....a on sa mi rozplakal že nechce byť sám..ja som nevydržala a plakala sním že on nechce aby som stále ležala atď...tak keď sa cítim ôk mu aspoň navarím,najeme sa spolu,keď niečo potrebuje mu pomôžem a je to lepšie..oddychujeme spolu

Strana
z2