icon

Preniesli vás po pôrode do postele na rukách, keď máte vyššiu váhu?

25. dec 2021

Ahojte, prosím prenášajú ženu z lehátka do postele na rukách ? Alebo je to individuálne ? Ako ste to mali tie čo máte vyššiu hmotnosť a nevazite malo kg ? Totiž kamoška teraz rodila, vravela že ju preniesli na posteľ po pôrode a niekoľko hodín po sa ani nemohla postaviť. Lenže ona má 150cm a je tenučká čiže aj lahučká. A tak rozmýšľam že čo somnou spravia, lebo zas kulturistov asi nezamestnavaju 😅 (hej riešim blbosti, ale už nech mám pôrod za sebou 😅😅😅)

Strana
z2
viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
25. dec 2021

@viestta ona bola po prirodzenom pôrode, mala trocha väčšie šitie ale inak nebol nejaký problém a brali ju na rukách a zakázali vstať 6 hodín z postele 🤷🏻‍♀️ akože ja milerada prejdem sama samozrejme, len nemám predstavu ako to bude. Ale tak hej, je pravda že určite nejak prekladajú aj oveľa ťažších pacientov a zvládnu to. To ja len už nemám nad čím rozmýšľať asi 😅😅 ďakujem 🙂

pribinak
25. dec 2021

Nie neprenášali má. Normálne som vstala z vozíka, podali mi ruku a prešla som si 3 kroky na postel.

autor
25. dec 2021

@pribinak takže to nieje také že budem neschopná vstať že ? Lebo trocha ma to aj vystrašilo. Alebo to nemôže byť že ona to takto mala.aj kvôli epiduralke a horšie si cítila nohy ? Či len ju proste zobrali keď je ľahká ako pierko ?

jazula
25. dec 2021

Keď som rodila na jar, mala som 90kg, z pôrodného lôžka na posteľ ma presunuli…ak sa dobre pamätám, tak som sa mala nohami trochu zaprieť, ale inak ma sanitari preložili. Vstala som až po pár hodinách, keď mi bolo treba na wc, to so mnou išla sestrička a dostala som inštruktáž o starostlivosti o seba. Ale teda vôbec ma nenapadlo toto riešiť dopredu, ja som šla rodiť s nastavením, že oni vedia čo robia a ja budem poslúchať 🙂 a všetko šlo v pohode 🙂. Držím palce 🤗

jazula
25. dec 2021

A len dodám, že som mala aj epidurál, aj dosť stehov.

viestta
Odpoveď bola odstránená
selest
25. dec 2021

Neboj ak bude potrebne tak ti s presunom na postel pomozu, urcite na to maju system, nestresuj sa hlupostami. Tes sa na babatko❤

dzina007
25. dec 2021

Myslim ze po epidurale odporucaju ze sa nesmie vstavat par hodin.
Ja som mala pri oboch porodoch cca 80kg. prvy sice prirodzene ale uspali ma kvoli sitiu druhy sekcia celkova anestezia.
Pri prvom som po prebrati musela kusok pomoct pri tom aby som sa prehupla z kozy na "postel" na kolieskach ktorou ma preniesli k posteli kde ma prelozili s plachtou.
Pri anesteze ma nejako preniesli ale neviem ako ale proste som sa zrazu ocitla na pooperacnej izbe.

qetka
25. dec 2021

priviezli vozik k posteli, zaprela som sa na rukach a posunula.

pribinak
25. dec 2021

Nie, nebudeš ako ochrnutá. Po 2 hodinách pôjdeš aj na wc aby si sa vycikala, normálne prejdes
Aj ja som mala epidural, ale normálne som chodila

Teda toto všetko za predpokladu že nebudeš mat žiadnu komplikáciu

derdia
Autor odpoveď zmazal
mariejenka
25. dec 2021

Neboj sa nič, uvidíš ako sa budeš cítiť.
Ja som po prvom dosť ťažkom pôrode bola vyčerpaná,na izbu ma brali na lehátku,sestricka mi pomohla sa presunúť, ale do dvoch hodin som fungovala..po druhom pôrode som pešo presla zo saly na izbu 😃 ruka hore.
Držím palce

kallanchoe
25. dec 2021

Pamätám sa, ako má budili po akútnej sekcii(nevedela.som.dopredu že má budu musieť uspať)....budia ma,ja som nevedela kde som, čo som,čo sa stalo..... že: pani pani, preskocte na druhú posteľ....spodok stále umrtveny,ja som zaspavala späť....doktor na nich kričal ste vy normálny?chytili za plachtu a dajak prerucili🤣🤣 iste som mala okolo 90kil vtedy.....okej zatvárala som oči naspäť....proste hotová som bola,nebola som schopná opýtať sa, či je dieťa v poriadku....(doktor sa mi prihováral,že vstávajte, už ste mama...tak som usúdila že je všetko okej...)hneď druhá vec od personálu....že pani pani kde máte vložky? Ja v mysli wtf?toto ta zaujima teraz?to totu jednu nemocničnú vložku mi nemôžete po cisárskom.dat?a toto bolo to čo má zobudilo😂....no smutné....radšej išli hľadať niekde v mojej batozine tú jednu vložku....a potom že, neskoro pani (ja tá čo sa nevedela pohnúť,lebo som bola od polky umrtvena) nám.uz zaspinila plachtu🤷🤦
To len tak na margo mi napadlo.....
Neboj keď nebudeš vládať,alebo sa cítiť....poziadaj ich a ti pomôžu....alebo ta odnesú....😉

ivaa_
25. dec 2021

Ak to nepojde,daju pod teba plachtu a jednoducho ta prehodia 🙂

diewcatqoo
25. dec 2021

Ja som teda mala prirodzeny porod, bez epiduralu a akychkolvek oblbovakov, ale po porode som bola tak vystavena, ze si len matne spominam, ako ma s plachtou prehodili na druhu postel a odviezli na posteli na izbu. Cesta trvala hrozne dlho (neviem, ci naozaj, ale zdalo sa mi to ako vecnost), lezala som polomrtva na posteli a sanitar, ktory ma viezol, sa ma vkuse na nieco vypytoval a bola som v duchu na neho strasne nahnevana, ze mi neda pokoj 🙂
Vahovo som na tom ako tvoja kamoska a tiez som sa nevedela par hodin postavit. Sestricky mi potom na izbe skusali pomoct vstat niekolkokrat. 3x som im odpadla a na stvrtykrat sa mi uz za pomoci podarilo dostat aspon k wc, ktore som mala asi 15 krokov od postele.. tak blizko a tak daleko 🙂
A este na margo toho ako tu pisala jedna pani, ze riesili, kde ma vlozku a pod. U mna boli sestricky maximalne napomocne a ustretove. Ani raz mi nedali najavo, ze ich obtazujem. A to som si ich k sebe volala naozaj casto, az som sa hanbila.

vanda323
26. dec 2021

@jazula Ahoj, ja sa chcem zamerať na ten Epidural ak ti to nevadí. Plánujem ho využiť no priznám sa že mám neviem či stres, strach alebo len rešpekt z toho....aký to je pocit , je niekto pri tebe? Počas celého pôrodu? Monitorujú ta? Či ako? Je to predsa len narkoza

leniel
26. dec 2021

Mna nikto neprenasal nikde. Sama som si presla z porodneho kresla na lozko, previezli ma na izbu a sama som sa postavila z lozka a lahla si do postele. Sanitar tam ani ziadny nebol, len krehunka 45 kilova PA, ktora teda neviem ako by ma niesla 😂 polezala /pospala som 2 hodiny (od 4:00 do 6:00) a sla som do sprchy, doniesli mi malu, vizity a pod. A aj nie mini sitie som mala, v pohode sa dalo.

lienka.7
26. dec 2021

@vanda323 pri epidurale si normálne pri vedomí. Aspon so mnou ked mi ho pichli sa asi 40 min.rozpravala doktorka i sestrička. Pýtali sa ma ako sa cítim a nohy ci cítim a tak... počas pôrodu ta stále kontrolujú, to sa zase neboj. Podla toho ako majú boxy (spolu alebo si sama) ja som bola aj tak ak tak. Pokiaľ som bola sama, chodila za mnou PA a pokiaľ na boxoch, tak tam chodil zase aj lekar aj sestry aj PA.

miadi
26. dec 2021

Prvy porod 37h kontrakcii poslednych 5s epiduralom natrhnutie šil primar 40’min bol level 3 ( 4je max ) dve hodky potom som sla domov. Normalne po schodoch do postele a rano som robila ranajky . Ale kazdy je iny a kazdy porod je iny. Neboj sa vobec zdravotnici si stebou poradia ak by Ta Bolo treba dvihnut ( co skor nebude treba)

petulda333
26. dec 2021

Mam za sebou 2 porody, prvy 19h a druhy vyvolany 2h ale bolesti horsie. Pri oboch som zisla sama z postele a sadla na vozik a tak ma presunuli na postel

bobo2433
26. dec 2021

Buď sa presunies sama za pomoci alebo keď je po sekcii tak prekladajú oni ,keďže mas pol tela ,,ochrnuteho,, a neboj mám svokru sanitarku na pôrodnici a už presúvali aj iné ,,váhy,, ...je to Makačka ale je ich nato prípadne viac ..zavolajú daku pomoc neboj nič 😉

dusankomoj
26. dec 2021

Pri prvom ma taký úbohý mladý muž zobral do náručia a preniesol a veru som mala 75 kg. Aj som ho poľutovala,ale tvrdil,že niesol aj omnoho ťažšie🤗 a pri druhom som išla sama. Nebol problém.

majka99999
26. dec 2021

Ja som mala cisarske oba a mlady muz ma preniesol z operacneho stola na postel pristavenu vedla a tu potom odtlacili na izbu. Tiez som neni z tych lahsich. Mala som spinal. Takze zalezi od stavu a nemocnice. 🙂

marianna_peskova
26. dec 2021

Ja som mala pri prvom pôrode 80 kíl, natrhnutie až po ústa a nikto ma neprenášal na rukách. 😄 Pekne som si vyliezla na prenosné lôžko po vlastných.

marvin1234
26. dec 2021

Mna prenasali, ale bolo mi to neprijemne a furt som ich prosila, ze ja to prejdem. Ale teda ja som mala po porode max 60 kg a pri porode som takmer vykrvacala a prenasali ma po 7 hodinach z kresla len vedla na vzdycharen aby ma cez noc mohli sledovat.

domka222
26. dec 2021

Preniesť na rukách? Akože rodila som teraz druhý krát, ale nikdy ma nikto nikam nenosil a to som mala aj riadne šitie. Normálne na vozík a do postele hádam sama z neho vstaneš. A do hodiny som sa išla osprchovať

mamamasama
26. dec 2021

ak sa na porod pripravis, tak si mozes odkracat aj sama... skus si pozriet nieco o hypnoporode, aniballe, naparkach a masazi hradze... drzim prsty.. porod nie je nieco coho sa treba bat... je to nadherne a prirodzene ...

martaturi
26. dec 2021

Ahoj, ja mám teda poriadnu obezitu a nebudem ti rozprávať detaily ale 24 hod po prirodzenom pôrode som musela ležať a teda ešte a pôrodnej sále mi prirazili lehátko tam kde som ležala a pomáhali mi aj pri mojej vysokej váhe sa prehupsnut na to lehátko. Z tohto by som ozaj obavy nemala 😊 a inak aby to nevyznelo nejako desivo tak ja som mala len problém pri epidurale, pôrod bol v pohode 🙂 a teším sa na ďalší 👶❤️
tebe prajem krásny pôrod a veľa zdravia a lásky pre teba aj dieťatko 😊

zuzka102
26. dec 2021

Po oboch pôrodoch (nie cisársky) ma oni (teda nejaký mladší sanitar) presunuli, preniesli z pôrod.saly na izbu, ani krok som sama nemusela spraviť. Az po cca 2-3 hodinách som sa pod dohľadom sestričky postavila.
A váhu podla mňa oni neriešia, ja som síce mala normálnu, ale isto dvíhajú aj tazsie.

Strana
z2