icon

Prirodzený pôrod bez nástrihov a šitia

rennata2
Včera o 09:56

Ahoj, zaujímalo by ma koľké ste mali naozaj prirodzený prvý pôrod (bez oxytocínu, epidurálu, vyvolávania a skákania po bruchu 😉) s tým, že vás nenastrihli ani nezašívali. Viem, že niektorí slovenskí lekári nejak nevedia byť bez toho a zašijú aj keď netreba tým tzv. kozmetickym strihom.

kiki68
Včera o 10:00

@rennata2 uz teraz sa od toho ustupuje, ja som rodila v AT ( zijem tu roky) bez nastrihu, raz som mala vyvolavanie prostaglandinom, oxy a nic ine som nemala, dalsi raz bez nicoho, pichli mi nejaku nospa of bolesti a to nic nespravilo. Oxy tiez nebolo pouzite. Mala som oba razy rovnake drobne vonkajsie sitie. Par stehov, nemam z toho ani jazvu. Kamoska tu mala vex a 2 stehy.

anonym_e253bf
Včera o 10:00

@rennata2 ja, mala som cisársky 🤣

anonym_8b5c7f
Včera o 10:03

@rennata2 úprimne? Pri bolestiach pri pôrode budeš rada, keď dostaneš epidural, keď ta trocha nastrihnu, aby dieťa išlo rýchlo von. Sú to super veci a niet sa čoho báť. Držím palce.

really8
Včera o 10:06

@rennata2 roztrhnutie je neprirodzeny porod? Lebo teda ja som mala nejake mikrotrhlinky, nebola som natrhnuta ale teda povazujem sa ze som rodila prirodzene

kiki68
Včera o 10:19
@really8

@rennata2 roztrhnutie je neprirodzeny porod? Lebo teda ja som mala nejake mikrotrhlinky, nebola som natrhnuta ale teda povazujem sa ze som rodila prirodzene

@really8 ved to aj je prirodzene, do I-II stupna je to uplne normalne a bezne. Ano to je presne na tych par stehov bez poskodenia svalov. Zase nejake mini trhlinky su aj pri sexe, len si to zena nevsimne, max to bude palit hodinu.

anonym_c4d3b9
Včera o 11:11

@rennata2 dcéra mojej známej, prvé dieťa, chlapec, mal vyše 4kg. Ja som ale za nástrih bola veľmi vďačná, dieťa bolo pomerne veľké, ja som už nevládala a lekár sa ma samozrejme spýtal. Tri stehy, to je nič, celkovo som bola spokojná s prístupom

a0
Včera o 11:24

Dostala som epidurál - chcela som, po celom dni v kontrakciach (odporúčam, mať urobené potrebné vyšetrenia, lebo nikdy nevieš). Oxytocín mi nedávali. Pôrodník mi pri samotnom tlačení celý čas masíroval hrádzu, takže som nie len porodila bez nástrihu a šitia ale som si aj 2h po pôrode sadla akoby som ani nerodila.

amonet
Včera o 11:45

za mna radsej nastrih a kozmeticky šev ako roztrhnutie

anonym_c4d3b9
Včera o 12:34
@amonet

@amonet aj za mňa, pri odchode z pôrodnice som bola úplne fit

kiki68
Včera o 14:26
@amonet

@amonet mensie trhnutie he ako mini nastrih, zosiju to ako to je, to su male skody. Len to nie je teda rez. Ja mam 2x male trhnutie stupen I podla ofiko spravy a tiez par stehov to bolo. Nemas zarucene, ze ked strihnu sa to netrhne dalej na komplet. Ja neviem od coho to zavisi, mam kamosky, co mali nastrih a tiez sa trhli na 4 smery, mali aj poskodene pysky, klitoris, zvierac. A to by som povedala, ze fyzicky boli vacsie ako napr ja, deti mali mensie ako ja. Ci nemaju elasticitu tam dole. Podla mna ziadny lekar vedome nenecha tu zenu sa natrhnut na IV stupen. Lebo to vidia, muz mi to opisal tie porody, videl presne dole co sa deje ked isla hlavicka. Bol hned za tou Hebamme.

anonym_be05d2
Včera o 17:57

@rennata2 treba si uvedomiť že ten doktor nerobí rad ani jedno z toho čo tu opisuješ. Ale ak nechceš nastrih ale sa dotrhat treba to povedať. Ja som ho tiež nechcela ale keď ani po 2 hodinách nešlo dieťa ďalej tak sa urobil a bola som rada. Zasili ma tak precízne že nepoznám rozdiel. Každá z nás si chce vysnívať super pôrod ale niekedy títo bez týchto veci nejde. Proste moja nešla von v žiadnej polohe až nasteih a Tlacenie na brucho. Alebo si vypytam zvon, to bude určite “príjemnejšie” pre to bábätko. Ono sa pre niečo všetko robí a pokiaľ mám porodiť zdravé dieťa tak mi je jedno či budem mať nejaký štych na vagíne alebo nie. 🙂

veklipo
Včera o 18:40

Prvý bol taký slovenský, so všetkým, ale príjemný. Na druhý som čakala 5 dni v tej istej pôrodnici, lebo som bola kvôli veku riziková. Dcéra sa rozhodla prísť na svet sama, pôrod bol do hod vybavený - bez všetkého. 1hod po pôrode som už behala po izbe. Vtedy som pochopila, čo je uplne prirodzený pôrod.
Nemyslím si, ze je to len o lekároch. Na druhej strane, asi nič nechcú riskovať.
Ja som mala pri oboch pôrodoch vlastnú dulu.