Prirodzený pôrod po cisárskom

sisulka7
26. aug 2012

Mali ste niekto prirodzeny pôrod po CR? AKo to prebiehalo, suhlasili doktori? Ja sa momentalne rozhodujem. Moj doktor sa zatial netvari extra nadsene tou myslienkou, ale hovori, ze obe ma svoje rizika. Len ma troska desi, ze budem musiet podpisat papier, ze je to na moju ziadost. Budem mat medzi porodmi 3 roky, citim sa super. Komplikacie kvoli ktorym som mala predtym CR nemam. Tak by som rada pocula skusenosti nejakych maminiek ktore tym presli. Vacsinou to tu funguje, ze ked je 1. CR tak automaticky aj druhy porod ide CR.

hlava78
26. aug 2012

Mala som.ono zalezi od lekara.ked niesu,ziadne problemy/neni problem.Aza mna normalny je 100krat lepsi(inak bolesti pred cisarsky po)

luciferkax
26. aug 2012

Ahoj, ja som rodila po dva a pol roku od CR a vôbec sa nad tým nikto nepozastavoval. Rodila som CR prvýkrát kvôli tomu, že drobec musel v 28.ttrýchlo von, pri druhom sa tomu podarilo zabrániť, narodil sa tri týždne pred termínom, prirozdene. Moja gynekologička mi dala na výber, že teda, ak by som hcela, môže by do papierov napísať odporučanie na CR, no doktor na rizikovej poradni, ani doktor na prjímovej ambulancii sa tomu vôbec nečudovali, dokonca brali ako samozrejmé, že idem rodiť "normálne" :D

cerez
26. aug 2012

Prvý som mala pôrod CR a po 7 rokoch som mala prirodzený pôrod. Nepripúšťala som si žiadne komplikácie, tešila som sa do poslednej chvíle na dieťatko. Prvý som mala pre polohu KP, ale druhé dieťatko bolo hlavičkou dole.

sisulka7
autor
26. aug 2012

A ake to bolo? Ja som mala prvy planovany dlho dopredu, takze som ani nejako nestudovala ako prebieha prirodzeny porod a terarz rozmyslam, ci budem potrebovat nejaky kurz dychania alebo tak 🙂 Moj doktor to schvaluje, uvidime co povedia v nemocnici. A kedy sa deti narodili? Prenasali ste alebo to bolo skorej?

luciferkax
26. aug 2012

@sisulka7 ja som porodila skôr, ale ja som bola na rizikovom, pretože som sa otváarala už od16 tt 🙂 🙂 🙂 ale ak mám byť úprimná, CR bol pre mna lepší, menej bolel a skôr som sa zotavila, ale zas, som rada, že moje druhé dieťa prišlo na svet "prrodzene!

sisulka7
autor
26. aug 2012

@luciferkax to ma zaujimalo. Ja som mala prvy CR uplne bezproblemovy, vsetko islo ako po masle, hned som sa zotavila, len ma desi, ze sa mala nechytila na kojenie a 8 mesiacov som jej odsavala mliecko do flase, z toho mam hrozu a dufam, ze keby som isla prirodzene, mohlo by to byt lahsie.

luciferkax
26. aug 2012

@sisulka7 ja som tiež odsávala, ale zas môj bol dva mesiace v inkubátore, takže o kojení sa mi ani nesnívalo :D :D 😀 😀 😀

cerez
26. aug 2012

Dcérka pred 7 rokmi a synček má 11 mesiacov. Narodil sa spontánne v 38 tt. Nemala som kurz dýchania, ale na škodu to nie je. Na internete som si našla pár článkov o spôsobe dýchania, ale kurz je kurz. Po pôrode dieťatka a po vylúčení placenty vám doktor ešte skontroluje brušnú stenu a jazvu zvnútra, či je všetko v poriadku. Ja som sa po pôrode rýchlo zotavila a zhodnotila som, že je to lepšie ako cisársky.

sisulka7
autor
26. aug 2012

a kolko ste rodili?

camilla_1
26. aug 2012

ano

krpcek
26. aug 2012

@sisulka7 prvy porod som mala v aprili 2009, akutna sekcia,dva tyzdne po TP a zacali klesat ozvy. teraz v januari som rodila druhy raz pri tom istom dr. a do poslednej chvile sme cakali, ci sa mi porod rozbehne sam, alebo nie (po CR sa nemoze vyvolavat porod), ale sa rozbehol a ja som porodila prirodzene. rodila som 12 hodin. bola som skor v pohode ako po prvom, ale to mozno aj preto,ze som uz vedela do coho idem. 🙂

cerez
26. aug 2012

Takto, v pondelok večer mi začala vytekať plodová voda. Nad ránom som šla do pôrodnice, lebo som mala každých 5 až 10 min kontrakcie. Bola som otvorená na 2 prsty. Celý utorok ma dávali na pásy a bolesti som mala čoraz väčšie, ale na pásoch mi ukazovali malé kontrakcie. V noci z utorka na stredu to bolo už horšie a často. Ale stále to bolo nepravidelné. V stredu ráno o 9 ma zobrali na sál. Vyšetrenie, vypustenie zvyšku plodovej vody, klystír, pásy to už bolo asi 11 hod pred obedom. Dali mi infúziu a do 10 min mi prišli kontrakcie tak často, že som im povedala, že to nemôžu byť nepravidelné. Zistili, že som otvorená na 10. Problém bol to, že ma síce otvorili, ale dieťatko nebolo zostúpené. Potom už každá kontrakcia pomáhala dieťatku dole. Matúško sa narodil 12.50 hod.

maminkaalm
27. aug 2012

prvy krat som musela rodit cisarskym nakolko dcera bola zle otocena, druha bola dobre a tak som ani nerozmyslala ze ist na cisarskym kedze som chcela este neskor znova byt tehotna a teraz dufam ze bude vsetko tak aby to mohlo byt znova prirodzene zatial to tak vyzera ze by mohlo byt. Prirodzene je to podla mojich skusenosti lepsie ked nie su ziadne komplikacie .

sisulka7
autor
31. aug 2012

Tak uvidime ako sa nakoniec dohodnu lekari, mam troska strach, tak uvidime ako to dopadne.

sisulka7
autor
21. sep 2012

Takze mame prvu navstevu nemocnice za sebou a dostala som na výber, ze si mozem vybrat, ci chcem rodit prirodzene alebo CR. Viacmenej to nechali na mojom rozhodnuti a mam hroznu dilemu.

eunomia
13. nov 2012

@sisulka7 a ako si nakoniec rodila?

eunomia
13. nov 2012

@sisulka7 v ktorej nemocnici ti dali takto na vyber?

sisulka7
autor
17. nov 2012

Jeden doktor mi dal na vyber, ale primar bol zasadne pre cisarsky rez, tak som neprotestovala, ved oni su odbornici, ktori vedia co robia a rodila som v Skalici.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre