Privolanie menštruácie po vysadení antikoncepcie

adjuska
16. máj 2018

Ahojte žienky. Pred viac ako mesiacom som vysadila antikoncepciu Maitalon, ktorú som užívala 1 rok a tri mesiace. Posledný blister som dobrala, prišla mi ,,menštruácia" a teda keďže som už neužívala tabletky, tak som ju očakávala aj tento mesiac, avšak zatiaľ ešte neprišla. Po vysadení antikoncepcie som začala užívať Pregnafolin a to z dôvodu, že sa chceme začať snažiť o bábätko. Len by som bola rada, keby mi menštruácia prišla a nejako by som si vedela vyrátať ovulačné dni. Neviete mi poradiť ako alebo čím ju privolám?? Ďakujem.

myjusiatko
16. máj 2018

Pozri sa na symptotermalnu metodu a na ms skus doplnok sarapis plus. Telo ti dlho spalo, nechci aby hned fungovalo ako hodinky.

adjuska
autor
16. máj 2018

ešte som chcela doplniť, že po vysadení antikoncepcie som mala podľa mňa hneď ovuláciu. Mala som výtok a silné bolesti brucha. Následne ma boleli dosť bradavky. Potom to za pár dní ustalo. Následne som zase mala menšie bolesti brucha a to som si myslela, že sa mi už blíži menštruácia ale zase to ustalo.
Telo mi nemusí hneď fungovať ako hodinky, len dúfam, že som si tou antikoncepciou neublížila a menzes príde. Ak nepríde do 10 dní a nepodarí sa mi ho nejako privolať, tak asi si nechám pichnúť vyvolávačku, len som to chcela dostať bez injekcie...

myjusiatko
16. máj 2018

@adjuska vyvolavacka je rovnaka sracka ako antikoncepcia. To budes akurat v zacarovanom kruhu. Jedny hormony vysadis a druhe si zase das.

titla
16. máj 2018

súhlasím s @adjuska Radšej by som počkala, kým sa cyklus nerozbehne znova prirodzene sám. Hlavne keď chceš otehotnieť.

adjuska
autor
18. máj 2018

Ahojte. takže upgrade. včera som bola v lekárni. tam som opísala situáciu a povedala som, že sa chcem vyhnúť injekcii, a že či mi nevedia poradiť nejaký čaj alebo niečo. nejaká magistra za prepážkou mi odporučila IBALGIN. Ja som na ňu neveriacky pozerala, že veď samá chémia a neviem čo a na dotaz o čaji mi povedala, že nič také neexistuje a keď nechcem ibalgin, tak mám použiť niečo z tzv. babských rád. No takže poobede sme teda boli kúpiť víno a večer že ideme piť. Snúbenec ma v tom nechcel nechať samú tak aj napriek tomu, že vôbec nepijeme sme si dali. Vypila som cca 4 dcl, potom som sa navečerala a potom fakt horúca sprcha na brucho. Nakoľko chuť vína bola otrasná (ríbezľové, polosladké), tak som povedala, že keď mi nepríde menzes, tak si dám zase dnes večer. No ale ráno som už menzes dostala. Takže mne víno pomohlo. Ono sa ľahko povie, že počkaj kým sa cyklus nerozbehne sám a podobne, ale keď plánujeme bábätko a viete o tom, že v dnešnej dobe je fakt v niektorých prípadoch ťažko otehotnieť a po vysadení antikoncepcie majú ženy rôzne poruchy ako vaječníkov a pod., tak je naozaj ťažké nestresovať. Čítala som množstvo článkov a je toho strašne veľa čo sa v súvislosti aj s počatím môže stať. Takže som rada, že som vypila víno a menzes prišiel a dúfam, že nebudem problém mať otehotnieť a že sme nám je so snúbencom súdené stať sa rodičmi 🙂. Ďakujem za odhovorenie od lekára 🙂

myjusiatko
18. máj 2018

@adjuska ja ta chapem, ale tou vyvolavackou by si zase len riesila hormony. Som rada, ze vino pomohlo. Za seba mozem odporucit symptotermalnu metodu, aby si spoznala svoj cyklus.