Prvý pôrod sekcia, druhý spontánny

denybell
22. okt 2023

Ahojte. Chcela by som sa opýtať mamičiek, ktoré ste rodili prvý krát sekciou a druhý ste chceli spontánny, či sa vám stalo, že ste prenášali a aký ste nakoniec mali ten druhý pôrod.Ja prenášam podľa lekára 7 dní po vypočítanom termíne. To je, že zajtra bude 42 týždeň a chcú ma hospitalizovať. Tak by som sa rada opýtala aj na to, čo všetko v nemocnici môžu vyskúšať, aby vyvolali spontánny pôrod.
Ďakujem za vaše skúsenosti 🙂
Prajem krásny deň 🙂

tehotna40
22. okt 2023

Pripnem sa, tiež ma asi čaká po sekcii prirodzený porod. Zaujímajú ma odpovede a autorke prajem veľa zdravia 🙂

nikpa
22. okt 2023

@denybell tiež som chcela po prvej sekcii spontánny pôrod. Boli sme tak dohodnutý s porodnikom. V 39tt mi doma z ničoho nič praskla plodová voda. Po príchode o 4hod ráno do nemocnice som bola otvorená na pol prsta. Nedali mi nič, dr. povedal, že počkáme ako sa to bude vyvíjať. Večer v ten deň o 18h som bola stále rovnako otvorena len na pol prsta. Dr. mi dal na výber, ešte počkať alebo že mi zavedie volaku sviečku, mala by som sa po nej začat otvárať ale že to zrejme bude bolestivé. Chcela som ďalej len čakať. Po ďalších asi 2 hodinách sa nič nezmenilo, prvý pôrod som mala komplikovaný a bála som sa, že sa to zopakuje tak som kývla na sekciu. Neviem ako by to dopadlo keby sa rozhodneme vyvolávat ale už som bola aj dosť dlho bez plodovej vody a nechcela som nič riskovať. Takže sa konala druhá sekcia 🤷

martyzpp
22. okt 2023

@denybell prvy sekcia a po dvoch rokoch druhy prirodzeny. Prenasala som sedem dni. Na siedmy den nastup do nemocnice. Ale uz od polnoci som zacala mat kontrakcie, len slabucke. V nemocnici mi len dali oxytocinovy zatazovy test, ktory porod nespustil. Ze pockame do dalsieho dna. V noci ma uz zobudili silnejsie kontrakcie a o pol siedmej rano sa syn narodil. Slo to krasne, rychlo a bezbolestne (kontrakcie som citila len ako seknutie v krizoch). Sice ma hodinu sili, lebo drobec bol velky, dotrhal ma aj ma strihli ale nebolo to nic traumatizujuce. Takto rodit kludne kazdy tyzden 😆…drzim palce

ivangeline
22. okt 2023

Nie. Praskla plodova voda. Museli dopomoct oxytocinom. Hrozne dlhe a bolestive. Ale dieta bolo na svete po nejakych 26h. 3. a 4. porod do 5h a bez komplikacii a zasahov..

mikadooo
22. okt 2023

@denybell ja som mala prirodzený po sekcii, ale neprenášala som. Čokoľvek ti budú robiť (vyvolávanie), budú sledovať jazvu. Ak nastane komplikácia s jazvou, pôjdeš na akut cisársky. Neviem koľko si po prvom pôrode, zohľadňuje sa aj to.

majlo1234
22. okt 2023

Ako v ktorej porodnici, u mna vyskusali pri prvom za 5 dni hospitalizacie balonik, hamilton, tabletky do krcka, tabletky do ust. Nakoniec sekcia. Ak sa to ma opakovat, radsej hned pojdem na sekciu, mam z toho hroznu traumu

denybell
autor
22. okt 2023

@majlo1234 Ja sa tiež bojím toho, že nič nepomôže lebo skúšam všetky možné domáce rady ako spustiť pôrod a nič sa nedeje.

denybell
autor
22. okt 2023

@martyzpp Mne lekár povedal, že oxytocín mi nemôžu podať kvôli jazve a včera sa mi zdalo, že už to začína lebo som cítila sťahy maternice, ale v noci ako som zaspala som sa nezobudila na žiadnu kontrakciu. Dnes tiež niečo cítim, ale len sem tam a veľmi slabo. Takže to ešte asi potrvá.

denybell
autor
22. okt 2023

@majlo1234 prečo traumu? Boli to nepríjemné zákroky?

stevvvka
22. okt 2023

@denybell ja som prenášala, ale mala som 5dni po termíne silných poslickov, čo som nevedela, že sú len poslickovia, už som bola po termíne, čakala som, že rodím, nechali si ma v nemocnici, čakali, či sa to spustí samé, povedali, že tri dni počkajú a budú vyvolávať... Ale než stihli, pôrod sa rozbehol sam. Prešla som si šialeným kontrakciami, babo nechcelo zostúpiť nižšie, na 8 cm otvorená vytrapena primár hovorí, že babo nejde dole, mam sa pripraviť na sekciu. Neviem ci z toho šoku, že som si prešla aj kontrakciami a ešte aj sekcia bude si to babo rozmyslelo, ale nakoniec sa podarilo prirodzene. Plodovu vodu mi museli pre pichnúť ale oni. Takže to bolo také ze aj to išlo samé aj museli pomáhať a už počas kontrakcii dali oxytocin, aby to šlo rychhlejsie.

majlo1234
22. okt 2023

@denybell bola som prvy krat v nemocnici hospitalizovana, pripravovala som sa na prirodzeny porod cele tehotenstvo a mam pocit, ze ma doslova nechali vytrapit tych 5 dni. Bolo to neprijemne, mala som cely cas take slabu ke kontrakcie, nespala som, cele som to preplakala. A hlavne som aa vobec neotvarala, vsetky zeny na izbe sli rodit, vystriedalo aa ich tam hadam desat, to bolo strasne demotivujuce. Kazdy den mi slubovali, ze dnes uz porodite, a nic. Ja som bola v totalnej prdeli. Ale mozno som aj slabsia povaha, a niekoho ineho by to tak nepolozilo.

Ale zakrokov sa bat nemusis, nie su bolestive, len trochu neprijemne

euka210
22. okt 2023

@denybell svagrina tak mala, termin druheho sa blizil a nic, ale porodila spontanne bud den pred nastupom alebo v nemocnici 1.den co bola. Vyvolavat nestihli.

denybell
autor
22. okt 2023

@majlo1234 ja som tiež citlivá povaha. Ešte ani nie som v nemocke a už sa stresujem čo bude. Ale snažím sa myslieť pozitívne, že keď už nepomohli skoro všetky domáce recepty, ako spustiť pôrod, tak lekári to hádam nejak spustia. A kde sa ani to nepodarí, tak bohužiaľ druhá sekcia 😞

denybell
autor
22. okt 2023

Ďakujem za vaše skúsenosti a dám vedieť ako to dopadlo.

majlo1234
22. okt 2023

@denybell ja som len vystupila z auta na parkovisku a uz som revala😂mozno keby som bola v klude, aj porod sa mi spusti. Ale ja som bola stiahnuta total asi cela. Zelam ti v kazdom pripade, aby si mala pokojny porod. Mna to, ak vsetko pojde dobre, caka o pol roka😉

denybell
autor
22. okt 2023

@majlo1234 tak držím palce, aby ten ďalší pôrod nebol stresujúci, ale naopak úžasný a krásny zážitok 🙂

denybell
autor
31. okt 2023

Dňa 24.10. sa konala druhá sekcia lebo som sa neotvorila,bábätko nezostúpilo a bola som 8 dní po termíne. Vyvolávanie mi nerobili lebo pôrodné cesty neboli vôbec pripravené na spontánny pôrod a nechceli riskovať ruptúru maternice.

tehotna40
1. nov 2023

@denybell hlavne ze ste v poriadku aj s bábätkom. Veľa zdravia

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre