icon

Rady a literatúra pred prvým pôrodom

18. mar 2024

Nejaké rady k prvému pôrodu? Poprípade nejaká literatúra, ktorá sa Vám zišla?

levandul_ka
18. mar 2024

Ked budes rodit tak na vsetku literaturu zabudnes

alexandraas
18. mar 2024

Spravne dychanie, prvy porod som jacala a kricala ako taka....😀ale druhy porod som krasne zvladla spravnym dychanim

natasha1988
18. mar 2024

Mne pomohla teoreticka individualna priprava z dulou, take info ti ziadna kniha neda. Mala som dva prirodzene porody bez akehokolvek zasahu lekarov. Ziadne natrhnutia a nastrih. Bezproblemove krasne porody. Rada na to spominam. Moja uzasna dula: https://www.nicoledula.sk/

katka533
18. mar 2024

Mne najviac pomohlo, ze som sa pripravila, ze to bude extremne boliet a vtedynesmie byt clovek v krci, ale dychat poriadne a nezložit sa z toho, nelezat, nevzdat to. Ono ako reči, ze kazda porodi je blbost ,lebo na prvy porod som nebola pripravená a zlozila som sa uplne a nespolupracovala a aj porod tak dopadlo a zdravie dieťaťa. Pred druhym som sa pripravila, ze to dam proste a nesmiem to vzdat a slo to super a aj porod bol super

ivangeline
18. mar 2024

Poddaj sa bolesti. Dovol jej prejsť. Uvoľní sa.

bale1rinka
18. mar 2024

hlavne nepočúvať, čo všetko ZLÉ sa môže stať a že to bolí a iné veci, ja som to predýchala a ODPORÚCAM EPIDURAL, myslieť pozitívne a tešiť sa, nič nečítať, jedine si natrénovať dýchanie a kojenie poriadne a odstriekavanie mlieka rukou...držím palce❤

joesvk
18. mar 2024

Tlačiť len vtedy,kedy prichádza kontrakcia.

yoxinka
18. mar 2024

Prijať bolesť a predýchavať, nevzpierať sa tomu. Toto bol základ úspechu mojich dvoch pôrodov. Mala som hrozný prvý pôrod. Epidurál, následné zastavenie pôrodnej činnosti, potom prúser, lebo malému sa zhoršoval stav, takmer z toho bol akútny cisársky, následné obrovské poranenia. Pred druhým pôrodom som si napozerala rozhovory s dulami zo zahraničia (vtedy ešte u nás neboli na každom rohu ako dnes), pozrela som si kurz hypnopôodu a snažila sa pochopiť, čo porod vlastne je a prijala som myšlienku, že ženské telo je na rodenie stavané, len ho treba nechať robiť si svoju prácu. Ďalšie dve deti som porodila bez epidurálu, bez komplikácií, v pokoji, v súkromí a intímnej atmosfére, bez stresu, strachu a paniky. Vybrala som si pôrodnicu, kde mohol byť manžel celý čas pri mne (nie len na tlačenie, tam by mohol pri mne byť aj pápež, bolo by mi to totálne jedno) a kde som si pôrod menežovala sama podľa mojich potrieb, pocitov a preferencií.

levandul_ka
18. mar 2024

Porod je bolestivy ale krasny, a BTW na ten epidural sa nespoliehaj, ked budes rodit vecer v niektorych porodniciach ho davaju len do tretej, mne ho uz nemal kto v NR dat o piatej

tramtada31
18. mar 2024

Daj si epiduralku a cvic s aniballom. Porodila som bezmála 5 kilove dieťa bez nastrihu a natrhnutia hrádze s 37cm obvodom hlavicky

elenka.k
18. mar 2024

hlavne nezabúdaj pri tlačení - zatvárať oči, aby sa ti potom nezhoršil zrak

bejbypd
18. mar 2024

Moja jediná rada je sa nestresovat ...
Pri prvom som nevedela do čoho idem ,a sakra bolelo ale nebola som v strese ,išlo to krásne a rýchlo...druhý bol po siedmich rokoch a do hodinky od prvej kontrakcie, nestihla som sa stresovať..tretí by som pozula kachličky a bolel ako sviňa🙂 aleeee...je to len určitý čas a po každom jednom pôrode z troch som bola znovuzrodena, nič nebolelo ,bolo len dietatko a ja...dokážeme zvládnuť všetko..v hlave si to treba nastaviť, nebáť sa ...

gladys_07
18. mar 2024

Negooglit moc 😅 a epidural

lasona
18. mar 2024

@gladys_07 úplne s tebou súhlasím

autor
18. mar 2024

@yoxinka a kde ste rodili teda ak sa smiem spýtať

autor
18. mar 2024

@levandul_ka a inak v NR pôrod v pohode? Ako to tam funguje ?

levandul_ka
Autor odpoveď zmazal
yoxinka
18. mar 2024

Prvýkrat Kramáre, potom 2x Koch.

ailiba
18. mar 2024

Urcite chod na predporodny kurz. Naucia ta dychat, ako zmiernovat bolest, nejake cviky a kopec dobrych rad. Je toho vela.
Kup si poporodny tehu pas, vankus s dierkou, odsavacku mlieka, flasku do zasoby (aj jed chces kojit, vtedy rozhodne medelu). Kopu poporodnych vloziek. Nachystaj si dopredu vsetko co mozes, potom uz nebude cas. Nejake hotove jedlo do zasoby. Dohodni sa s niekym, kto by ti pomohol, ak by si potrebovala po porode, ked prides domov. Priprav sa psychicky na ti, ze sa nevyspis a bude to narocne. Hormony mozu sposobit, ze budes uplne na nervy. Vsetko si uzivaj a netrap sa pre nic. Prajem vsetko dobre🙋

euie
18. mar 2024

Ahoj, za mna asi rada si pozriet info aj o sestonedeli, co sa deje s telom. Porodom to cele nekonci a ja som bola dost prekvapena az v soku 🙂

Za mna k porodu, hlavne sa nebat sa pytat sestriciek, aj nech pripomenu ako predychat kontrakcie (zabudnes v strese), ked sa rodi tak sa tlaci ako ked sa kaka (🙈), po porode si aj proaktivne pytat nieco proti bolesti (nepytali sa sestricky ci dat, trebalo si vyziadat aj obklady, aj dake na znizenie bolesti). Po porode si pytat cipky nech nezapecie, co pri siti tam dole je pohroma.

nairia
18. mar 2024

za mna jednoznacne predporodny kurz. domaca priprava- masaz hradze+ aniball.
pocas celeho tehotenstva byt aktivna a cvicit. s bliziacim sa terminom porodu cvicit ciky vhodne na uvolnenie panvoveho dna a pripravy na porod, posilnenie svalstva, ktore pracuje pocas porodu a samozrejme na spravne napolohovanie babatka do porodnych ciest.
nebat sa, nestresovat a necitat zbytocne vela, lebo prides k takym pribehom, ktore mozu zbytocne v tebe vyvolat uzkosti a paniku.

kvetinka1918
24. mar 2024

Poviem ti len toľko počúvaj rady lekárov ostatné je nepotrebné