Reakcia na otázku do poradne ohľadom vysnívaného pôrodu

17. apr 2024

Bohuzial, neda sa sa reagovat tu https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna... ale poburilo ma, ze jej nikto nepovedal, ze moze povedat NIE.
Zeny, ktore caka vyvolavacka a vsetko je v poriadku a citia, ze to tak nema byt, mozte povedat NIE!!

danyelia
17. apr 2024

Nechápem, tak hádam lekár neodporúča vyvolávačku len tak z rozmaru...Vyštudoval len tak zo srandy, roky praxe sú nepodstatné, veď mamička, ktorá ,,cíti,, že niečo má byť tak, ako si to ona ,,vysnívala,, je zrazu väčšia odborníčka ako lekár - pôrodník a gynekológ 😃 Za chvíľu sa ženy odrodia samé doma, na prd sú nám lekári...

andreatytler
18. apr 2024

Zeny na Slovensku by mali konecne zobrat svoj porod do svojich ruk, nastudovat si okolo toho co sa da a pripravit sa na to. Potom by zistili ze sa nemusia ist dat odrodit doktorom, ale ze su to oni kto porodi to dieta. Doktor je uzasna vymozenost ktora dokaze zasiahnut v pripade komplikacii a zachranit matku aj dieta. Ale ma by nechat ten porod najprv na zene.
@danyelia Mne doktor odporucal vyvolavacku v 38 tyzdni. Tehotenstvo ukazkove, ja aj dieta uplne zdrave. Odmietla som. Ukazalo sa ze mal naplanovanu dovolenku v dobe ked som mala byt v 40tom tyzdni a nemohol by ma odrodit a stratil by tym peniaze. Asi tolko k tvojej uvahe ze doktor snad neodporuca vyvolavacku z rozmaru.

autor
18. apr 2024

@danyelia prosim ta, preco tak utocne? Vies o tom, ze tehotenstvo trva do 42+6? Nasi lekari vyvolavaju od 5-7 dni po kalkulackou vypocitanom termine. A ano, dost casto je to z rozmaru, ako pise @andreatytler. Aj u mna to tak bolo, chceli vyvolat 5 dni po termine, povedala som, ze by som este pockala, preco to zrazu slo aj 10dni po? Aj v samotnej otazke na poradnu pise mamicka, ze mala ovulaciu inokedy. Lenze ona ani nevie, ze lekarom mozes povedat nie a pockat este par dni. Az mi smutno zostalo po jej prispevku, citila, ze to tak nema byt ale autorita je autorita.
Preco napr. v cechach s tym nie je problem? S druhym som uz chodila na kontroly tam, vsetko v poriadku ale nenechala som si to vyvolat v 5.dni, ani o 10dni po termine a nikto s tym nemal problem.
Je smutne ako zeny zabudli na svoj instinkt a intuiciu a doveru vo svoje telo. Nikto tu nepise, ze ma zena rodit v pralese do rieky, ale potom sa necudujme, ze vznika tolko problemov pri porodoch, ked ideme na to maximalne neprirodzene

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre