Rodil niekto v Bratislave bez nastrihnutia?
Rodili ste prvy krat v Bratislave a neboli "preventivne" nastrihnute? V ktorej nemocnici a u ktoreho lekara.
ja v tom nastrihnuti nevidim taky problem.. ani som si nevsimla kedy sa to stalo a ani to sitie nebola taka hroza
v slovenských nemocniciach je to proste národný šport....vôbec nie nutný...vo väčšine prípadov....bohužiaľ nestretla som sa s tým.... ☹ ☹ rada si prečítam,že opak je pravdou....
Mňa síce nastrihli, ale nebolo to nič hrozného... 1cm, rýchlo sa zhojilo.. ani som o tom pravdupovediac nevedela 😉
@amandamath zeny su prave naopak vo vacsine pripadov (ci uz Ba alebo ine mesto) preventivne nastrihavane, prvorodicky tym duplom... pri niektorych to nestihnu, lebo vsetko ide velmi rychlo, a vo velmi malo pripadoch lekar vyhodnoti, ze nastrih netreba.... oni to robia ako rutinu, fakt preventivne, ci to bolo vsak opodstatnene vo vacsine pripadoch nezistime...
Ja som bola tiež nastrihnutá pri oboch pôrodoch, ale pravdu povediac pri prvom to bola veľká úľava, v tej chvíli ako ma nastrihol som porodila 🙂 , a šitie som vôbec necítila. Syn sa narodil 2. 45 v noci a ráno som úplne v pohode sedela pri raňajkách 😀 . Pri druhom neviem kedy ma nastrihli a tak isto žiadne problémi.
Ja tiez neberiem ten nastrih ako dake strasne zlo. Je to vzdy lepsie ako sa potrhat. Nastrih by som neriesila, v tej chvili je to ta posledna vec, co ta bude trapit... Skor by som riesila spravnu techniku dychania pri kontrakciach a potom hlavne pri tlaceni...
Kamoska prvorodicka nastrihnuta nebola..a tak sa potrhala, ze hruuza..
mna ani pri jednom porode nenastrihli (rodila som na antolskej), ale ja som tam mala krcove zily, tak sa bali 😅 nebola som vobec natrhnuta ani pri jednom porode...
v Kochu to moc neriesia a nastrihnu len ak je to nutne. ako prevenciu odporucam cvicit panvove dno, ja som cvicila s EPI-NOm balonik...neviem ci to poznas...na nete najdes recenzie, skusenosti, investicia ktora sa podla mna oplati.
ja sice nie som z BA ale dodam,ze ak chces rodit bez nastrihu tak len hladaj,lebo sa to da..nie je pravda ze na slovensku to robi kazdy,lebo u nas v KE mame doktora krtory nastrih nikdy nerobi,len ak vo velmi vaznych pripadoch..aj ja som unho rodila,nastrih som nemala,a mala som le malu trhlinku na dva stehy...mimochodom som bola prvorodicka 🙂 asi hladas niekoho ako je dr. Dosedla..ale neviem ako u vas v BA... :/
ja som rodila na Kramaroch svoje prve dieta. Bola som nastrihnuta, to ma nebolelo vobec, aj som sa natrhla tak doboku"len" 2 stehy, kvoli ktorym som 2 tyzdne nesedela...takze nabuducd nech ma zas nastrihnu, pokial to zabrani roztrhnutiu...

myslim, ze v slovenskych nemocniciach sa prvorodicka epiziotomii nevyhne... ked to ma urychlit porod, tak preco nie, co by som pre to malinke neurobila.