Rodili ste a mali ste tetániu?

ivett5
6. dec 2015

Ahojte,chcem sa vás opýtať, ako ste rodili, vy, ktoré nie ste v 100% zdravotnom stave? Mám 35 rokov, prvorodička a ešte aj neurogénnu tetániu.
Doktor mi povedal, že mám indikáciu na pôrod cisárskym rezom. Bojím sa toho ako čert, radšej by som rodila vaginálne, ale tam zas hrozí dýchavičnosť a moje zdrav. problémy. Neviem, hrozne veľa sa píše, aké to je riziko ten cisársky, ako vás bolí brucho, nemôžte sa starať o bábo, lebo má žena problém sama so sebou.
Chcem sa opýtať tých, ktoré rodili cisárskym zo zdrav. dôvodov, či to je až taká hrôza.
Prosím píšte mi také, ktoré ste choré a máte za sebou pôrod, to je jedno aký. Proste epileptičky, astmatičky, tetaničky, príp. keď máte problém so srdiečkom, alebo nejaký zdrav. problém, kvôli ktorému ste napr. celé tehu brali lieky a doktor vám doporučil cisársky rez. Prípadne, ako ste s chorobou zvládli rodiť prirodzene? ďakujem.

nini1010
6. dec 2015

A mas iba neurogennu tetaniu nic ine?ako sa ti to prejavuje.poznam totiz kocku co ju ma a nedostala pre to vobec odporucanie na cisarsky.nerozumiem presne preco by sa malo ist pri tetanii cisarskym.

8291
6. dec 2015

Pri tetánii určite sekcia.sama vieš že keď dostaváš tetanisky záchvat jednoducho nevladzes predychavať,ideš do mdlôb.spontanne neviem či by si porodila.a sekcia nič katastrofálne,večer o 18:30 sa mala narodila,ráno o šiestej som už chodila,počas dna som vôbec nepotrebovala analgetiká,tie bolesti sa v pohode dajú zvládať,je pravda že na noc ma nadopovali tak som celú prespala.Ale tak každý ma iný prah bolesti.Ja osobne kebyže mam tetaniu tak nad spontánnym porodom ani neuvažujem.Pokial sa lekari rozhodnu sekviou,daj na nich.

ivett5
autor
6. dec 2015

@8291 Dakujem za odpoved, ja sa len bojim z toho dovodu, ze sa vsade strasi, ake je to riziko, aka jazva ostane, bolesti... ale asi dám teda ten plánovaný cisársky. Brala si aj v tehu lieky?

8291
6. dec 2015

@ivett5 ale to také Bububu.vsetko ma svoje riziká aj pri spontannom sa uz stalo ze kocku nastrihli az do Prahy😁 a sko ncila docastne so stómiou.jazva je naozaj po sekcii minimálna teraz sa vsetko šije interdermálne čiže vyzera tenucka ako vlas.Ja tetaniu nemam ale brala som to zo zdravotníckeho pohľadu.jasne te sú formy tetanie rôzne,niekomu trpnu len ruky ale povečine sú to paniky zachvatu,nemoznost dychania teda len pocit,následne hystéria a vôbec si neviem predstaviť aby takto baba porodila.mali by snou co robiť aby ju skludnili a stabilizovali nie to ešte rodiť bábätko.samozrejme ze ta rodička za ten stav nemôže.A sekciou chcú lekari predísť tomuto stavu a v kludr odviesť pôrod.

ivett5
autor
6. dec 2015

@8291 Si ma ukludnila 🙂 uz som rozhodnuta pocuvat a ist cisarskym. Tiez mi moj riaditel hovoril, ze jazvy su 2mm, ze jeho kamoska to mala hned za sebou. Ja viem, vsade len strasia ako keby pri vaginalnom rizika ziadne neboli... dakujem ti este raz.

zuzana76
6. dec 2015

@ivett5 mam tetaniu a kopec iných problemov, ale nemala som ziadne odporucanie pre sekciu, rob ako to ty citis, dychanie hlavne hlboke moze vyprovokovat tetanicky kc, ale zase tetaniu ma asi 20 percent zien, len o tom nevedia, je to velmi rozsireny problem a keby kazdemu urobili test na tetaniu, tak by zistili ovela pacientov ako tych co sa na to liecia, alebo uz mali nejaku tu skusenost s tetaniou. Takze neboj sa, tetania nie je nic strasne, zivot ohrozujuce, ale ja som mala 2 sekcie pre nepostupujuci porod, nie je to tiez nic strasne, takze chod do toho co citis, ze je pre teba menej stresujuce.

leteku
6. dec 2015

Ahoj. Ja mam sice sclerozu multiplex ale tiez som druhe rodila cisarskym. Poviem ti, pre mna to bol super porod. Prve som rodila normalne a to bol des. Nevedela som sa dat dokopy velmi dlho. Po cisaraku som po tych 24 hodinach zacala ficat. Vynutila som si aby mi dali drobca na izbu a po piatich dnoch som sla domov.

ivett5
autor
6. dec 2015

Dakujem vam vsetkym za mile a povzbudive slova, som rozhodnuta pre cisarsky 🙂 snad to bude oka a ja a moja malicka budeme v poriadku. Na nicom mi tak nezalezi, len, aby sme boli v poriadku, uz pre mojho muza... 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre