icon

Rodili ste s pootočenou kostrčou?

ekyna
26. sep 2013

Chcem sa opýtať, či má niekto skúsenosti s pôrodom s pootočenou kostrčou ? Asi pred 10 rokmi som padla na korčuliach na zadok a po piatich rokoch, keď sa mi ozvali občasné bolesti, najmä pri menzese a občas pri pohlavnom styku, mi bolo zistené mierne pootočenie kostrče v dôsledku pádu. Momentálne som v 15. týždni a zatiaľ s tým nejaké veľké problémy nemám, ale rátam s tým, že s rastúcim bruškom sa budú bolesti asi zhoršovať, ako bude tlačiť na kostrč. Ide o to, či budem môcť rodiť prirodzene ? Cisárskemu sa chcem vyhnúť najviac ako sa bude dať. Moja rehabilitačná ortopedička, ktorá mi to diagnostikovala sa vyjadrila, že by to nemal byť problém, ale že mám nájsť rtg záznam z toho obdobia, ktorý samozrejme neviem kde je a teraz mi rtg robiť nesmú. Pýtam sa hlavne preto, že si chcem zaplatiť a absolvovať kurz hypnopôrodu, tak nech neplatím 150eur zbytočne, keď aj tak budem musieť ísť cisárskym.
Ďakujem

puchic
26. sep 2013

ahoj, tak ja mam rovnaky problem. tiez som mala uraz a takisto mi pri rtg zistili ze mam pootocenu kostrc. Uz od toho obdobia som mavala problem obsediet na jednom mieste, podstupila som mnozstvo rehabilitacii atd. samozrejme nic nepomohlo a bolesti stale pretrvavaju ( od urazu to uz bude aj 8 rokov ). No a teraz som v 33 tt a bolesti este horsie. Vela krat som mala problem zajst par metrov na wc, no ako som zacala cvicit na fit lopte je to omnoho lepsie. Takisto neviem kde mam zaznam z rtg kedze je to strasne davno. Moj dr. sa nezmienil o komplikaciach ani ze by som mala rodit cisarskym a to mam k tomu este uzku panvu.

jul11
27. sep 2013

Ahoj,tiez som mala uraz,nerobili mi sice rtg,ale podla symptomov,nie je kostrc uplne v poriadku.chodila som cvicit v tehotenstve,velmi mi to pomahalo,ziadne bolesti chrbta,ani vystrelovanie bolesti do noh,ziadne brnenie v malickoch na nohach.teraz to vsetko.mam spat. Porod bol v poriadku,prirodzeny a 4kg babo.Drzim palce