icon

Rozbehnutie pôrodu po ukončenom 40. týždni

zoja1234
13. okt 2021

Ahojte,dnes som 40+1 a zatiaľ sa bábo von nepyta. Myslíte že si môžem dať deci ribezloveho vínka aby sa cievy rozšírili a možno rozbehli pôrod?

alzbeta311
13. okt 2021

Kľudne si daj aj 3 deci, ale či to pomôže ti nikto negarantuje 😌

sejbipi
13. okt 2021

Pohlavný styk, horúce sprchy, dlhé prechádzky- všeobecne celkovo fyzická záťaž 🤷🏻‍♀️

tehotna40
13. okt 2021

Skúšala som všetko možné a nič 😀 nakoniec pomohlo vyšetrenie u gynekológa, vraví mi, vidíme sa o dva dni na pásoch, ja ze úf uz to dva dni nevydržím, pred domom som vystúpila z auta a voda praask 😀 tak šup naspäť 😀

vanda323
13. okt 2021

@tehotna40 Jeej ako pekne to šlo....😄

petamich
13. okt 2021

mne ani "diva svina" nepomohla 🙂 41+1 som rodila a to som sa nalievala malinnikom, alchemikou, skorica + zazvor + klincek, skackala na fitlopte, prechadzky, schody, kontrola u lekara sice spustila slabsie kontrakcie a odisla zatka ale porodila som az o tri dni 😂

ankare
13. okt 2021

Keď bude telo pripravené na pôrod, pôrod sa sám spustí. Držím palce!

zoja1234
autor
13. okt 2021

@ankare dakujem

deti95060810
13. okt 2021

ani nevieš ako a už budeš v nemocnici... tiež som jednu dcéru prenášala a z večera do rána som dostala také kontrakcie že až...

nevenka
13. okt 2021

@zoja1234 mne pomohol 1 pohar vina - 40+6, teda uz ma chceli hospitalizovat vo stvrtok v 41 tt., ale ja som v noci zo stredy na stvrtok porodila. O pol 11 vecer zacali kontrakcie a maly sa narodil o 3 rano. Ledva som stihla prist do porodnice, myslela som si, ze mam cas, vsak prvorodicka 😅. Mali sme taku pohodu so sesterkou, dobra hudba vinko, pokecali sme, este som cely den behala, upratovala na poslednu chvilu, napiekla kolac aaaa....bum...🙂

luciannka83
14. okt 2021

@sejbipi mne osobne nic nepimohlo.

sejbipi
14. okt 2021

@luciannka83 pokiaľ nie je telo a bábätko pripravené, tak nepomôže nič

dmk_1
14. okt 2021

@zoja1234 ja tiez uz prenasam, uz som skusala fakt vsetko, vsetko ako vsetko, este aj chilli, co z duse neznasam. Jedina vec - vino, do toho nejdem. Citala som, ze jeden doktor poradil poharik konaku, ze roztiahne cievy 🤔 a moj dr. mi spominal aj tonic. Zajtra mam kontrolu a mali by ma hospitalizovat,cakam ako na spasenie, posuvam rucicku hodiniek, ale mam obavy, aby som nerodila s tou vyvolavackou 36 hodin. Drzim prsty - skus na to pozriet tak, ze raz to babo musi vyjst von a uz to dlho nebude,vydrzala si doteraz.

annie322
18. okt 2021

Myslím, že všetky tie metódy, ktoré sú tu spomenuté (sprcha, prechádzky, čaj, sex a pod.) by sme mali brať skôr ako prípravu na pôrod a nie ako nejakú techniku na jeho vyvolanie. Keď bábo nechce ísť von tak proste nepôjde. Ono má svoj čas. V každom prípade si myslím, že všetky tie veci je dobré robiť už od konca 36 tt, aby sa telo pripravilo a aby sme my žienky mali ľahší pôrod. Ja neľutujem nič z toho čo som pred pôrodom robila - brala som to ako súčasť prípravy aj keď som porodila presne na termín 🙂 Tak hlavne myslím, že je dôležité dať sa "do pohody", zrelaxovať sa, oddýchnuť si a tráviť čas s priateľmi, aby to rýchlejšie ubehlo 🙂 Mne toto pomáhalo 🙂

annie322
18. okt 2021

@zoja1234 ako si na tom s pôrodom? 🙂

zoja1234
autor
18. okt 2021

@annie322 stale nic, som po termine 40+6... v stredu mam poradnu a uz si ma tam asi nechaju, ale okrem vecernych poslickov sa nic nedeje :(