Rozdiely medzi prirodzeným pôrodom a sekciou
Aky je rozdiel?
sekcia sa ti hoji aj dva tyzdne. teda jasne ze trva dlhsie kym sa ti ta jazva ako tak unormalizuje, ale co sa tyka zotavenia a normalneho behania fungovania tak pri sekcii je to dost dlhsie.
O toto zase tak nejde. To je jasne. Skor tie dalsie sestonedelne veci.
Osobne som po cisarskom krvacala malo ale mala som dva cisárske tak neviem či by som takto krvacala aj pri prirodzenom pôrode ,ale potom som prvú ms mala dosť bolestivú a silnú
@slavka1988 ja som zase po cisarskom krvacala dost vela. svagrina mala prvy prirodzeny, druhy cisarsky a krvacala rovnako po oboch
@pukina možno cisársky alebo prirodzený porod nemá vplyv na intenzitu krvácania to som veru nikdy neskúmala akurát viem že prva ms bola pre mna krutá 🙈
cistenie po cisarskom som mala kratsie fakt to nebolo viac ako 2 tyzdne, po prirodzenom celych 6 týždňov som sa cistila. po prirodzenom som bola.menej ubolena. po prirodzenom sa.mi mlieko rozbehlo hneď, po cisaraku az na cca 4 den... ale toto je moj konktretny pripad, myslim ze to je velmi individualne
Ja som po SC, ale teda vedľa ležala baba, čo jej robili vex a bola na tom horšie ako ja. Ani sedieť nemohla, ja som behala ako srnka oproti nej. Takže je to aj o konkrétnom prípade.

no po sekcii si po operacii brusnej dutiny. Prirodzeny porod sa hoji rychlejsie, niekto nie je vobec zasivany, iny ma ranu cez pol republiky. Ale kazdy porod je iny. Takze sa to nejako neda predvidat. Akurat po sekcii by si nemala dvihat nic tazke