Sekcia a kontaktné deti
Ahojte, počula som výrok,že deti narodené sekciou si dlho ( aj v skolkarskom veku napríklad) vyžadujú fyzickú blízkosť matky,rodiča. Vraj sú celkovo také maminkine ,,cecky". Keď si pomyslím na moje okolie je to tak pol na pol. Asi je to blbosť však? 😀
@katus106 Tak myslim si, ze vyzadovat fyzicku blizkost rodica v skolkarskom veku je uplne normalne. Skor by som sa divila, keby to tak nebolo.
Inak moj je narodeny sekciou a "ceckom" by som ho nenazvala. Je to pritulne dieta, ale kludne chodi sam k starym rodicom uz od 1.5 roku, v skolke tiez v pohode vydrzi. Myslim si, ze viac ako porod je dolezity pristup mamy v prvych mesiacoch alebo aj rokoch.
To je rovnaky mytus, ako to, ze deti po cisarskom su chorlavejsie ci menej priebojne v zivote.
Mna by zaujimalo ako na to niekto prisiel, ved to by museli mat toho isteho cloveka este raz narodeneho aby to mohli realne porovnat. Ved ani dvojicky niesu rovnake povahovo tak podla coho to akoze skumaju?
@katus106 jasne. Lebo nepresli porodnymi cestami, tam sú pritulnejsie 😀
Naozaj je to strašne hlúposť.
Nepoviem ti zatial moju skusenost,ale rodila som prirodzene. Dcera ma 14m a teda je mega kontaktna. Neviem ci bude taka aj v buducnosti,ale od narodenia neodlozitelna. Musim snou spat aj na denne spanky. Po ulici ked chodi po svojich nohach tak ma stale drzi za ruku a ako nahle ju pustim tak spusti revy. Stale sa po mne lepaci,pusinky mi dava… no kadeco. Robi to aj pri mojom muzovi a aj pri mojej mame a mojich sestrach.
Ja mam obe deti narodené cisárskym, jedno nieje kontaktné vôbec a druhé až moc. Tak to bude podľa mňa povahou dieťaťa alebo jeho osobnosťou nie, tým ako prislo na tento svet😊

@katus106 podľa mňa každé dieťa potrebuje byť v blízkosti svojej matky a cítiť fyzicky kontakt nech je narodené akokoľvek