Skúsenosti s cisárskym rezom bez indikácií
Ahojte chcem sa opýtať mala už niekto z vás aj cisarsky rez bez indikacii?
@monsterablue a to kde sa takto da dohodnúť s lekárom?
Aj ja som si to vybavila.
@monsterablue a to kde sa takto da dohodnúť s lekárom?
@vandica napríklad u nás v ZA sa vraj dalo...len potom dotyčných naháňala NAKA 😃
Da sa. Dovod - tokofobia napriklad.
@monsterablue veď ok, keď je indikácia a nechcú ohroziť ženu, že urobia cisársky aj bez toho žeby nútili do prirodzeného Ale bavíme sa o tom, že žena povie že chce cisársky len tak proste, že sa napr boji ( čo sa boji každá jedna) tak to akože urobia?
@vandica napríklad u nás v ZA sa vraj dalo...len potom dotyčných naháňala NAKA 😃
@michaela329 aha, no zaujímavé 😄
No baby ja som asi 100rokov za opicami, že takéto sa fakt dá 😄 Ja som mala dve sekcie, jednu akútnu po 20h prirodzeného pôrodu, a druhu už plánovanú kvôli predch.sekcii. Ale keby som išla do tej pôrodnice kde som bola s prvým tam by ma nútili tiež do prirodzeného aj napriek prvej sekcii. Tak som išla inde, kde mi ju robil môj gynekolog.
@milka1988 prečo odvrhnute? Však tokofobia je normálna indikácia, uvedená psychiatrom. 🤷
@michaela329 áno len ja som vtedy o tom ešte nevedela že ju mám, takže som si v súkromnej nemocnici našla pôrodníka zazmluvnila si ho a urobil sekciu. A tiež sa našiel "dôvod" na sekciu do papierov. Proste neexistuje aby som rodila prirodzene. Radšej sekciou aj 100x
Nejaka indikacia tam ofiko byt musi, ale napr mna sa lekar spytal “ chcete radsej sekciu?”, uz ten dovod sa najde.
@vladuskaa ja som mala bez indikácie pretože som chcela aby nerobil nikto s tým problém vždy sa dá nejaký dôvod napísať do papiera a som rada za sc dala som sa rýchlo dokopy 🙂všetko sa dá mala som len zazmluvneného lekára nič navyše som nedávala nikomu
@zuzu1994 no tak to je super vďaka za info

@vladuskaa veď ale na plánovaný a vlastne na hocijaký musí byť indikácia. Mne chcel dať gynekológ vek, predchádzajúce operácie a potrat. Odmietla som. Sestra mala vysoký tlak, švagriná KP.