icon

Skúsenosti s cisárskym rezom bez indikácií

vladuskaa
26. máj 2025

Ahojte chcem sa opýtať mala už niekto z vás aj cisarsky rez bez indikacii?

Strana
z2
michaela329
26. máj 2025

@vladuskaa veď ale na plánovaný a vlastne na hocijaký musí byť indikácia. Mne chcel dať gynekológ vek, predchádzajúce operácie a potrat. Odmietla som. Sestra mala vysoký tlak, švagriná KP.

vandica
26. máj 2025

@vladuskaa ja osobne pochybujem, že niekde by to tak urobili, že proste len povieš , že chceš, lebo nechceš rodiť prirodzene.

vladuskaa
autor
26. máj 2025
@vandica

@vladuskaa ja osobne pochybujem, že niekde by to tak urobili, že proste len povieš , že chceš, lebo nechceš rodiť prirodzene.

@vandica hej aj ja si to myslím... že tam.mysi.byt ten dôvod. Keby to bolo tak ľahko tak všetky ženy by.potom.chceli.sekciu🙂

michaela329
26. máj 2025
@vladuskaa

@vandica hej aj ja si to myslím... že tam.mysi.byt ten dôvod. Keby to bolo tak ľahko tak všetky ženy by.potom.chceli.sekciu🙂

@vladuskaa nie, nechceli 😃

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
vandica
26. máj 2025
@monsterablue
Odpoveď bola zmazaná

@monsterablue a to kde sa takto da dohodnúť s lekárom?

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
milka1988
26. máj 2025

@vladuskaa áno ja, nemala som indikáciu, hľadala som lekára ktorý mi ju urobí na požiadanie. Väčšinou sa to dá v súkromnej nemocnici

barka1
26. máj 2025
@vladuskaa

@vladuskaa nikdy by som si dobrovolne nezvolila sekciu. A naštastie je nás rovnako "statocnych" zien vacsina.
Rodila som oboma sposobmi.

milka1988
26. máj 2025
@vandica

@vandica mýliš sa... Dá sa to... Ja som ju tak mala

milka1988
26. máj 2025
@barka1

@vladuskaa nikdy by som si dobrovolne nezvolila sekciu. A naštastie je nás rovnako "statocnych" zien vacsina.

@barka1 vidíš a ja by som radšej sekciou aj 10x ... Ja mám tokofobiu, málo sa o nej hovorí a preto automaticky sú tieto ženy odvrhnute

dettilv
26. máj 2025

Aj ja som si to vybavila.

michaela329
26. máj 2025
@milka1988

@barka1 vidíš a ja by som radšej sekciou aj 10x ... Ja mám tokofobiu, málo sa o nej hovorí a preto automaticky sú tieto ženy odvrhnute

@milka1988 prečo odvrhnute? Však tokofobia je normálna indikácia, uvedená psychiatrom. 🤷

michaela329
26. máj 2025
@vandica

@monsterablue a to kde sa takto da dohodnúť s lekárom?

@vandica napríklad u nás v ZA sa vraj dalo...len potom dotyčných naháňala NAKA 😃

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
spenat9
26. máj 2025

@vladuskaa ja som si tiez vybavila, od psychiatra som si zohnala papier ze mam strach z prirodzeneho porodu a potom si dohodla lekara a nemocnicu v ktorej s takouto indikaciou nerobia problemy

belllinka
26. máj 2025
@vladuskaa

@vladuskaa nechceli by vsetky zeny sekciu 😅 Niektore zeny totiz myslia aj na to, co je lepsie pre dieta.

vladuskaa
autor
26. máj 2025
@barka1

@barka1 napodobne tiež som už rodila.. a už tetovanie tehotenstvo už nechcem ...

vladuskaa
autor
26. máj 2025
@spenat9

@vladuskaa ja som si tiez vybavila, od psychiatra som si zohnala papier ze mam strach z prirodzeneho porodu a potom si dohodla lekara a nemocnicu v ktorej s takouto indikaciou nerobia problemy

@spenat9 a v akom tyzdni si to začala riešiť aj so psychiatrom?

danieladugard
26. máj 2025

Da sa. Dovod - tokofobia napriklad.

vandica
27. máj 2025
@monsterablue
Odpoveď bola zmazaná

@monsterablue veď ok, keď je indikácia a nechcú ohroziť ženu, že urobia cisársky aj bez toho žeby nútili do prirodzeného Ale bavíme sa o tom, že žena povie že chce cisársky len tak proste, že sa napr boji ( čo sa boji každá jedna) tak to akože urobia?

vandica
27. máj 2025
@michaela329

@vandica napríklad u nás v ZA sa vraj dalo...len potom dotyčných naháňala NAKA 😃

@michaela329 aha, no zaujímavé 😄

vandica
27. máj 2025

No baby ja som asi 100rokov za opicami, že takéto sa fakt dá 😄 Ja som mala dve sekcie, jednu akútnu po 20h prirodzeného pôrodu, a druhu už plánovanú kvôli predch.sekcii. Ale keby som išla do tej pôrodnice kde som bola s prvým tam by ma nútili tiež do prirodzeného aj napriek prvej sekcii. Tak som išla inde, kde mi ju robil môj gynekolog.

milka1988
27. máj 2025
@michaela329

@milka1988 prečo odvrhnute? Však tokofobia je normálna indikácia, uvedená psychiatrom. 🤷

@michaela329 áno len ja som vtedy o tom ešte nevedela že ju mám, takže som si v súkromnej nemocnici našla pôrodníka zazmluvnila si ho a urobil sekciu. A tiež sa našiel "dôvod" na sekciu do papierov. Proste neexistuje aby som rodila prirodzene. Radšej sekciou aj 100x

spenat9
27. máj 2025
@vladuskaa

@spenat9 a v akom tyzdni si to začala riešiť aj so psychiatrom?

@vladuskaa v 6m som bola.. ale teda ja som vedela ze tento psychiater nebude mat problem mi to napisat, lebo su aj taki co chcu sedenia a podobne, tento neriesil.. a stalo ma to 100e iba.. odkial si?

zuzu1994
27. máj 2025

@vladuskaa ja som mala bez indikácie pretože som chcela aby nerobil nikto s tým problém vždy sa dá nejaký dôvod napísať do papiera a som rada za sc dala som sa rýchlo dokopy 🙂všetko sa dá mala som len zazmluvneného lekára nič navyše som nedávala nikomu

kiki68
27. máj 2025

Nejaka indikacia tam ofiko byt musi, ale napr mna sa lekar spytal “ chcete radsej sekciu?”, uz ten dovod sa najde.

vladuskaa
autor
27. máj 2025
@spenat9

@vladuskaa v 6m som bola.. ale teda ja som vedela ze tento psychiater nebude mat problem mi to napisat, lebo su aj taki co chcu sedenia a podobne, tento neriesil.. a stalo ma to 100e iba.. odkial si?

@spenat9 poprad vieš mi niekoho odporučiť?

vladuskaa
autor
27. máj 2025
@zuzu1994

@vladuskaa ja som mala bez indikácie pretože som chcela aby nerobil nikto s tým problém vždy sa dá nejaký dôvod napísať do papiera a som rada za sc dala som sa rýchlo dokopy 🙂všetko sa dá mala som len zazmluvneného lekára nič navyše som nedávala nikomu

@zuzu1994 no tak to je super vďaka za info

tulipanik12
27. máj 2025
@belllinka

@vladuskaa nechceli by vsetky zeny sekciu 😅 Niektore zeny totiz myslia aj na to, co je lepsie pre dieta.

@belllinka pre dieťa? Ako kedy, no pri sekcii nie je v žiadnom ohrození života či poškodenia na rozdiel od obyčajného pôrodu !

Strana
z2