Skúsenosti s druhým pôrodom po akútnej sekcii
Ahojte
Aké máte skúsenosti s druhým pôrodom ak prvý bol akútna sekcia( 4 roky dozadu). Osobne by som preferovala možno plánovanú sekciu.. ale neviem ako to funguje. Počula som že prvá sekcia už nie je indikácia na ďalšiu. Ake máte skúsenosti?
Ďakujem
@nikpa a ako si napokon rodila?
@marhulka13 rodila som s tým porodnikom pre ktorého bol po prvej sekcii každy ďalší pôrod, automaticky sekcia. Takže tak. Ale nakoniec by to ani inak nešlo lebo sa to v deň pôrodu skomplikovalo.
Staci, ak sa budes cele tehotenstvo stazovat na bolesti a tahanie v okoli jazvy po sekcii a gyn ti to zapise do vymenneho listka pre porodnicu. Sekcia je tzv. relativnou indikaciou k sekcii. To znamena, ze v zasade ani po sekcii nic nebrani vaginalnemu porodu, no dolezite je pozriet sa aj na to, z akeho dovodu bola prva sekcia vykonana. Ja som mala dieta otocene sikmo, cize prvy porod sekcia. Druhe lezi spravne, no nezosuva sa do panvy a vyziadals som si preto opat sekciu. Lekar v nemocnici nemal absolutne ziaden problem.
Prvé sekcia neotvarala som sa a 2dni som bola na pasoch co mi odmietla plodová voda. Druhé prirodzene. Som spokojná že som si skúsila oboje.
Ide hlavne o to prečo si mala sekciu, ak bolo napríklad dietatko len zle otočené nie je to indikácia aj na druhu, ale niektoré zdravotné dôvody sú. Ja som skúsila druhé prirodzene a zas to skončilo akútnou.
Ahoj, asi naozaj záleží od pôrodníka. Ja som mala tiež 4 roky dozadu akútnu sekciu (po podaní oxitocinu začali klesať ozvy a malá sa zasekla) a pred rokom druhý pôrod plánovanú sekciu v TN. Po prvom mi hneď sestričky povedali, že ďalší bude automaticky sekcia, ale gyn povedala, že to sa už tak vôbec neberie, čo som bola rada. Ale tesne pred druhým pôrodom som si to rozmyslela a chcela zase sekciu, v nemocnici s tým nikto nemal absolútne žiadny problém, rovno mi to pri prvej prehliadke v nemocnici napísali do papierov a bolo vybavené :D tehotenstvo som mala bezproblémové
Staci, ak sa budes cele tehotenstvo stazovat na bolesti a tahanie v okoli jazvy po sekcii a gyn ti to zapise do vymenneho listka pre porodnicu. Sekcia je tzv. relativnou indikaciou k sekcii. To znamena, ze v zasade ani po sekcii nic nebrani vaginalnemu porodu, no dolezite je pozriet sa aj na to, z akeho dovodu bola prva sekcia vykonana. Ja som mala dieta otocene sikmo, cize prvy porod sekcia. Druhe lezi spravne, no nezosuva sa do panvy a vyziadals som si preto opat sekciu. Lekar v nemocnici nemal absolutne ziaden problem.
@rivini mňa celé tehotenstvo bolela jazva a ani to nebrali ako indikáciu😒môj gynekológ by bol za sekciu ale v pôrodnici boli za pôrod prirodzený..išla som kôli tomu aj do inej nemocnice a aj tam prost prirodzene a hotovo..nikto somnou nejednal
Porodila som nakoniec prirodzene ale mala som strach ,verila som primarovi a aj on bol pri pôrode nakoniec..to mi dodávalo taký pokoj že snáď vie čo robí a všetko bude ok.
Strašne som po pôrode krvácala,musela som mať aj transfúziu

Dobre si počula 😃 ale vieš ako to je, čo lekár, to iný názor. Treba si len k pôrodu nájsť toho vhodného...
Mne porodnik automaticky povedal, že po prvej sekcii bude aj druhy pôrod sekcia. O inom sa ani nechcel moc baviť. Ale iný lekár v nemocnici zas na mňa pozeral, ze nemám zdravotnú indikáciu na sekciu a teda rodiť sa bude prirodzene.