Skúsenosti s nepostupujúcim pôrodom a vyvolávaním kontrakcií
Máte niektorá takúto skúsenosť? V noci kontrakcie každých 5 minút, do pôrodnice som prišla na 4 cm otvorená. No pomaly kontrakcie ustúpili a nález je stále 4 cm aj po 8 hodinách.
Čo sa dialo potom? Spustilo sa vám to samé opäť? Bolo treba vyvolávať? Ako dlho to potom ešte trvalo?
Ďakujem za vaše skúsenosti.
Ja ked som bola na 4 tak ma brali na box 😂
Ale tak ja som mala vsetky porody vyvolavane.
Je to veľmi individuálne.
Mne sa pôrod rozbiehal veľmi pomaly, prvých 20 hodín takmer nič, potom pomaly nejaké 4 hodiny a posledné 3 hodiny sa to už rozbehlo (pričom už chceli dávať vyvolávať, len akurát vtedy sa to spustilo).
Kamarátka po nejakých 56 hodinách, kedy nič nepomáhalo, skončila na cisárskom.
Držím palce a veľa síl !
Ja cisarsky po 14 hodinach ale take kontrakcie ze konec. Neviem preco sa necakalo dlhsie preco zvolili cisarsky ale tak hlavne ze je vsetko ok
Velmi individualne to je, ja som s odtecenou plodovou vodou cakala takmer bez kontrakcii, po 4hod od napichnutia oxytocinu som normalne porodila...komunikuj s nimi, aky postup navrhuju
@maryetta ano, ale predpokladam, ze aj s cinnostou.. 4cm bez kontrakcii su v podstate to iste ako 2cm
Autorke: bud sa to rozbehne alebo sa nastup cinnosti nejako podpori - vsetko zavisi od viacerych faktorov, ako sa ma dieta, ci odteka pv, ci si po termine, co sa teda este moze cakat atd. Treba sa pytat lekarov a PA co su pri tebe.
Mne tak po odteceni plodovej vody hneď kontrakcie po 5 minútach, v nemocnici som sa za 7 hodín otvorila na 5 cm, odviezli ma na box, že už to bude čochvíľa...a koniec otvárania... ďalších 5 hodín som sa dostávala na 8 cm a malý stále neklesal dostatočne dole, dokonca som sa zastavila. Tak mi dali Epidural, oddýchla som si, uvoľnila a konečne otvorila úplne, po hodke a pol oddychu mi dali oxytocín - nastúpili ešte silnejšie kontrakcie do ďalšej hodinky bol malý vonku - so šnúrou okolo nohy. Dokopy 19 hodín 😁
Ja som však mala celú dobu dobré ozvy.
Dakujem za vsetky skusenosti. Tak uvidime este aky bude ten moj pribeh.

Prvy som mala nepostupujuci 43hodinovy porod. Dva dni perment.kontrakcii kazdych 5-3 min. Nepostupujuci porod je casty, nie je to nijaka rarita. Zbytocne riesit co kto ako, aj moj pribeh a postup Ti bude zbytocny, pretoze u kazdej zeny sa ide individualne, podla aktualneho nalezu a podla stavu jej aj dietata. Predpokladam, ze si si vybrala porodnicu, ktoru si chcela - tak doveruj doktorom, ktori maju porod viest. Oni vedia najlepsie, co a kedy Ti bude treba.
Drzim palce.