icon

Skúsenosti s pôrodom koncom panvovým

9. júl 2025

Zdravím rodil už niekto polohou KP aj viac ako 4kg dieťa? diky

vevesh
9. júl 2025

Ja som sa rozhodla pre cs. Po porode moja doky vravela, ze pre prvorodicku vobec toto sa neodporuca, pre viacrodicku iba, ak je dievca. Ale lekari nemozu zasahovat do volby rodicky, takze mi vopred nemohla nic povedat. Moja mama takto rodila, skratim to na "najhorsi zazitok jej zivota". Znama takisto rodila takto, nedopadlo to dobre.

lienka_444
9. júl 2025

Nerodila som takto, iba klasicky...ale po mojom porode som si povedala nikdy viac a uprimne obdivujem zeny, ktore chcu ist rodit dokonca KP, podla mna planovana sekcia je vacsia istota nez toto, ale kazdy prefruje nieco ine

tanicka907
9. júl 2025

to musi byt iba velmi dobry porodnik, nie nejaky srandista v sluzbe....

gypsomilka
9. júl 2025

Ja som odmietla rodit KP. Mala som 4kg dieta a radsej som podstupila obrat v 38tt. To sa podarilo a nakoniec som odrodila normalne. Ale teda neviem si vobec predstavit ze by islo KP lebo uz normalne som mala co robit.

tulipanik12
9. júl 2025

@anonym_autor 4kg dieťa už je samo osebe dosť veľké, ja som mala 1.dcéru otočenú KP a robili mi cisársky, ako píše vyššie vevesh nemusí to vždy dopadnúť dobre - dieťa vyťahujú kliešťami a vtedy sú možné rôzne poškodenia.
Moja dcéra mala spučenú hlavu z jednej strany a takisto kĺb mala vybočený a to len preto, že mala zlú polohu, nechcem si ešte predstaviť ako by jej ,pomohol, bežný pôrod.

autor
9. júl 2025
@tanicka907

to musi byt iba velmi dobry porodnik, nie nejaky srandista v sluzbe....

@tanicka907 To určite áno to určite iba odborník podľa mňa môže niečo také odrodiť a hlavne aby tá žena podľa mňa nemala nejakú úzku panvu a viac rodicka urcite

autor
9. júl 2025
@gypsomilka

Ja som odmietla rodit KP. Mala som 4kg dieta a radsej som podstupila obrat v 38tt. To sa podarilo a nakoniec som odrodila normalne. Ale teda neviem si vobec predstavit ze by islo KP lebo uz normalne som mala co robit.

@gypsomilka Wow super že sa to podarilo aj ja uvažujem nad obratom 🙂

autor
9. júl 2025
@tulipanik12

@anonym_autor 4kg dieťa už je samo osebe dosť veľké, ja som mala 1.dcéru otočenú KP a robili mi cisársky, ako píše vyššie vevesh nemusí to vždy dopadnúť dobre - dieťa vyťahujú kliešťami a vtedy sú možné rôzne poškodenia.
Moja dcéra mala spučenú hlavu z jednej strany a takisto kĺb mala vybočený a to len preto, že mala zlú polohu, nechcem si ešte predstaviť ako by jej ,pomohol, bežný pôrod.

@tulipanik12 Ako určite ano 4kg dieta je uz velke mam odrodene 3 deti prirodzene s kg 4450g takze viem 🙂 Len momentálne 4 babetko sa otocilo KP preto sa pytam Či nejaké mamičky tak to už vlastne porodili a určite ja sa tiež budem rozprávať ešte s lekármi hlavne odborníkmi čo mi vlastne odporučia lebo mám aj cukrovku a ja sa strašne bojím cisárskeho rezu samozrejme asi sa dam uspat lebo by som asi panikarila keby som len do pol pasa

tulipanik12
9. júl 2025
@anonym_autor

@tulipanik12 Ako určite ano 4kg dieta je uz velke mam odrodene 3 deti prirodzene s kg 4450g takze viem 🙂 Len momentálne 4 babetko sa otocilo KP preto sa pytam Či nejaké mamičky tak to už vlastne porodili a určite ja sa tiež budem rozprávať ešte s lekármi hlavne odborníkmi čo mi vlastne odporučia lebo mám aj cukrovku a ja sa strašne bojím cisárskeho rezu samozrejme asi sa dam uspat lebo by som asi panikarila keby som len do pol pasa

@anonym_autor neboj sa cisársky je v pohode teda proti obyčajnému pôrodu určite 😆

autor
9. júl 2025
@tulipanik12

@anonym_autor neboj sa cisársky je v pohode teda proti obyčajnému pôrodu určite 😆

@tulipanik12 tak za mna som problemy nemala akoze prirodzeny porod vzdy som skakala ako srnka ze mi nadavali sestricky preco nelezim 🤣

tulipanik12
9. júl 2025
@anonym_autor

@tulipanik12 tak za mna som problemy nemala akoze prirodzeny porod vzdy som skakala ako srnka ze mi nadavali sestricky preco nelezim 🤣

@anonym_autor tak to buď rada, ja som síce prirodzene nerodila, no spolubývajúca, čo ležala vedľa mňa po prirodzenom pôrode vyzerala ako by ju prešiel parný valec - pomáhala som jej postaviť sa na WC aj do sprchy a to nehovorím o tých ženách v jedálni, ktoré sedeli len na pol zadku.

autor
9. júl 2025
@tulipanik12

@anonym_autor tak to buď rada, ja som síce prirodzene nerodila, no spolubývajúca, čo ležala vedľa mňa po prirodzenom pôrode vyzerala ako by ju prešiel parný valec - pomáhala som jej postaviť sa na WC aj do sprchy a to nehovorím o tých ženách v jedálni, ktoré sedeli len na pol zadku.

@tulipanik12 Áno niektoré majú ťažké porody moja sestra teraz prvorodička tiež bohužiaľ 20 štichov ani kakat nevedela a ledva sedela kazdy to mame veru inak