icon

Skúsenosti s požiadavkou na epidurálku pri pôrode

dia219
Včera o 23:03

Dobrý deň chcela som sa opýtať aké ste mali skúsenosti so zdravotníckym personálom keď ste si samé požiadali o epiduralku pri pôrode ? Mala niektora z vás negatívne skúsenosti ? Napríklad debilné pripomienky alebo odhovaranie od toho ? A musím si o epiduralku požiadať sama alebo to ponúkajú ?

silvinka511
Dnes o 04:10

@dia219 no v prvom rade o epidural sa nežiada priamo pri pôrode (ak si to teda myslela takto). O epidurale sa bavíš so svojím gynekológom dávno pred pôrodom a musíš mať k nemu absolvované aj akési poučenie, aby si zvážila všetky rizika, ktoré so sebou nesie a do akej doby sa ešte dá pichnúť a kedy už nie ... Potom to máš napísané v papieroch, že epidural chceš a tým pádom nemá kto a prečo mať blbé reči. Rodila som ale naposledy pred takmer 10 rokmi, tak ma prosím opravte, ak sa niečo zmenilo.

anonym_52bb17
Dnes o 04:12

@dia219 V prvom rade musis ist na poucenie o epiduralke. Tam dostanes papier, ze si absolvovala. Ten si donesies k porodu a az potom ti daju epiduralku. Velmi sa na nu aj tak nespoliehaj. Ja som na pouceni bola aj tlacivo som mala. Nuz, ale oznamili mi, ze uz som velmi otvorena a nedaju mi epiduralku. Takze tak.
Prezisti si, kedy toto poucenie robia vo vasom meste. U nas iba raz do tyzdna. Tak, aby si stihla absolvovat. Ja po minulej zlej skusenosti, ze mi aj tak epiduralku nedali v tomto tehotenstve nejdem ani na poucenie. Skoda casu, a ani mi ju nakoniec nedaju 😠.

lasona
Dnes o 04:17

Sama doktorka navrhla ze to bude dobre riešenie. Nikto ma od ničoho neodhovaral, nemali ziadne reci

lasona
Dnes o 04:17

Sama doktorka navrhla ze to bude dobre riešenie. Nikto ma od ničoho neodhovaral, nemali ziadne reci

anonym_b26bf0
Dnes o 05:03

Mne doktor povedal na rovinu, že si mám ísť podpísať papiere, že keď budem na pôrodnej sále tak bude neskoro,. Bola som presvedčená, že to dám aj bez toho, bránila som sa ,že iné ženy to dali tak aj ja to dám, nakoniec som to využila.

eternity24
Dnes o 05:32

Ja som ju nedostala, aj keď som chcela. Zdravotnícky personál na to kaslal. Hoci som to zdôraznila, že o ňu mám záujem už pri hospitalizácii na pôrod. Čiže zdravotníci o tom vedeli, keď sa pôrod rozbehol znova som povedala, že chcem epiduralku, povedali, že už je neskoro, epidurálka môže spomaliť pôrod a babatko musí rýchlo von. Myslím, že ani nemali záujem mi ju dať. Pretože od hospitalizácie túto info odo mňa mali a neprišiel nikto kto by mi ju pichol vo vhodnom čase. Ja predsa ako pacientka a prvorodička nemôžem presne vedieť kedy je vhodný čas… Ked som im to povedala druhý krat, už bolo neskoro…

rachel36a
Dnes o 06:32

U nas sa nechodi vopred na poučenie, až ked som prišla do porodnice, tak prišla lejarka, povedala mi co musela a dala podpísať papier...personálu je uplne jedno ci epidural chceš alebo nie.. chceš pichnú, nechceš nepichnu...

morgue
Dnes o 07:29

dostala som poucenie na prvej poradni v nemocnici, popodpisovala som to. Personal dostal papiere ked som isla rodit. Mna az tak kontrakcie neboleli, skor ma do epiduralu nahnal personal lebo som sa rychlo otvarala, ze nestihneme. A som rada, ze som si ho dala, lebo to skoncilo forcepsom.

babushkaem
Dnes o 07:44

epiduralka najlepsie vec :D najprv mi ju nechceli pichnut lebo som bola malo otvorena, ale vdaka nej som sa prakticky do 20 min otvorila a porodila.

maryetta
Dnes o 07:47

Pri prvom mi ponukli. Ze to bude este na dlho. Nezabrala. Pri dalsom porode sa nestihlo a pri dalsich som odmietla.

michaela329
Dnes o 07:56

@dia219 išla som tam s tým, že chcem, ake najskôr som sa otvárala celkom rýchlo, tak že nebude treba. No potom sa to seklo a po nejakých 14 hodinách sme už čakali na anestéziológa, lebo bola noc a niekde bol pri inom pacientovi. Po pichnuti veľká úľava a pôrod sa rozbehol konečne. Nikto nemal blbé reči, PA síce strašne chceli bez, robili, čo mohli, ale neviem teda do kedy vy som bez tej epi ešte chodila po tom boxe 😅 Nič mi po Epi nebolo, personal bol zlatý a starší anestéziológ, čo mi na druhý deň vyberal tie hadičky, sa ma ešte pýtal, či som bola spokojná.
Nebolo treba poučenie a ani predoperačné - všetko urobili oni

michaela329
Dnes o 07:58
@silvinka511

@dia219 no v prvom rade o epidural sa nežiada priamo pri pôrode (ak si to teda myslela takto). O epidurale sa bavíš so svojím gynekológom dávno pred pôrodom a musíš mať k nemu absolvované aj akési poučenie, aby si zvážila všetky rizika, ktoré so sebou nesie a do akej doby sa ešte dá pichnúť a kedy už nie ... Potom to máš napísané v papieroch, že epidural chceš a tým pádom nemá kto a prečo mať blbé reči. Rodila som ale naposledy pred takmer 10 rokmi, tak ma prosím opravte, ak sa niečo zmenilo.

@silvinka511 zmenilo, už sa nechodí ani na poučenie a ani na predoperačné. Hlási sa to pri check ine a môžeš sa rozhodnúť aj pri nástupe.

anonym_7afcfa
Dnes o 08:42
@michaela329

@dia219 išla som tam s tým, že chcem, ake najskôr som sa otvárala celkom rýchlo, tak že nebude treba. No potom sa to seklo a po nejakých 14 hodinách sme už čakali na anestéziológa, lebo bola noc a niekde bol pri inom pacientovi. Po pichnuti veľká úľava a pôrod sa rozbehol konečne. Nikto nemal blbé reči, PA síce strašne chceli bez, robili, čo mohli, ale neviem teda do kedy vy som bez tej epi ešte chodila po tom boxe 😅 Nič mi po Epi nebolo, personal bol zlatý a starší anestéziológ, čo mi na druhý deň vyberal tie hadičky, sa ma ešte pýtal, či som bola spokojná.
Nebolo treba poučenie a ani predoperačné - všetko urobili oni

@michaela329 ahoj, trosku odveci otazka, ale chcem sa opytat, ci si mala pri porode taku klasicku koselu na dojcenie, ktora sa rozopina iba v predu alebo treba mat taku co sa rozopina aj vzadu aby som mohla mat epiduralku?

anonym_7afcfa
Dnes o 08:47
@michaela329

@silvinka511 zmenilo, už sa nechodí ani na poučenie a ani na predoperačné. Hlási sa to pri check ine a môžeš sa rozhodnúť aj pri nástupe.

@michaela329 kde presne nepotrebujes poucenie? nas v nemocnici v KE upozornili, ze treba mat poucenie vybavene uz vopred a hlavne musi byt podpisane predtym ako prideme do nemocnice, lebo je pravne napadnutelne ak to budeme podpisovat v bolestiach pocas porodu, takze urcite treba poucenie vybavit pred porodom... A predoperacne tusim treba iba v pripade planovaneho cisarskeho

michaela329
Dnes o 08:56
@anonym_7afcfa

@michaela329 kde presne nepotrebujes poucenie? nas v nemocnici v KE upozornili, ze treba mat poucenie vybavene uz vopred a hlavne musi byt podpisane predtym ako prideme do nemocnice, lebo je pravne napadnutelne ak to budeme podpisovat v bolestiach pocas porodu, takze urcite treba poucenie vybavit pred porodom... A predoperacne tusim treba iba v pripade planovaneho cisarskeho

@anonym_7afcfa rodila som v Žiline, nahlasovala pri check ine, do pôrodnice som išla s už, vypísaným dotaznikom košieľku som fasovala jednorazovú od personálu, svoju som si dala az po pôrode a sprche na izbe.