icon

Skúsenosti s prekotným pôrodom

5. mar 2025

Ahojte máte niektorá skúsenosť s prekotným pôrodom?

ivkaaa1
5. mar 2025

Áno mám a neľutujem.Ja som mala pri prvom len jednu kontrakciu a za 20 minút bol malý na svete.Lekar mi do správy poznačil,že aj pri druhom dieťati môže nastať prekotny pôrod.Aj tak bola,pri druhom pôrode bola tiež len 1 kontrakcia a za 8 minút bol malý na svete.

zuzinabila
5. mar 2025

ja som mala a v pohode. teda, okrem toho, že to manžel nestihol, lebo išiel preparkovať auto..a čo presne ťa zaujíma ohľadom toho?

andrejiik
5. mar 2025

@ivkaaa1 a nemala si velke poranenia?

katulienkat
5. mar 2025

Ja som sa sla len ukazat doktorke,lebo sa nam nieco nezdalo...pred nemocnicou mi odisla plodova voda....doktorka ma pozrela,ze este mame casu ze skor ako rano neporodim /mali sme ju vybavenu/...odisla domov,ze pride rano...akonahle odisla...zacala som rodit,ale islo to hopom...nevedela som prejst ani na stol a ked sa mi to podarilo na tretie zatlacenie bol maly vonku....ako prvorodicka za 1 hodinu som tom mala za sebou...a mala som az 3 stehy...drobec mal 3,310 a 51 cm

4stanka4
5. mar 2025

Neviem ci by som ho tak nazvala ale asi ano- do nemocnice som prišla s miernym krvácaním nech ma pozrú a hneď som šla rodiť. Cele to trvalo 10 min- mala som asi len 2 kontrakcie pri ktorých som už vlastne tlačila. Plánujeme druhé bábätko a už teraz som zvedavá (ak sa nám podari) ze ako to bude prebiehať.

ivkaaa1
5. mar 2025

@andrejiik nie,prvý raz len malinké šitie a druhý raz vobec

andrejiik
6. mar 2025

@ivkaaa1 tak to si mala skvele, lebo som prave pocula, ze pri tskych porodoch je velke poranenie . Sen tak rodit, haha

kiki68
6. mar 2025

@andrejiik nemusi byt, clovek casto nevie, ze ti telo na tom pracuje uz dlhsie. Kamosky tiez nemali ziadne vacsie poranenia a tieto 30 min max porody. Skor horsie je sa vobec v tom stave dostat z auta so vytahu 😂

andrejiik
6. mar 2025

@kiki68 je to mozne . Tak super ze tak dopadli. Hahaha 😂 tak to veru , sa clovek ledva hybe, ked vobec 🤣 🙈

kiki68
6. mar 2025

@andrejiik mne povedali ze ked uz sa nevies pohnut, ze to uz rodis a tazko niekde pojdes. Nezavidim skusat sa vysadit z auta, to musi byt heroicky vykon v tom stave

andrejiik
6. mar 2025

@kiki68 a uz si rodila?? Ja vlastne ani neviem ako som to mala, uz som sa len pretacala na kresle , to som zvladala 😅 ale kamoska vravela, ze bola na 4och na zinenke abo kde a potom zrazu doktor ze ma vyliezt na kreslo, ze ide rodit a ona kukla nanho ci sa zblaznil, ze ona sa nevie pohnut 😂 tak ju prenasali 😂 tak asi natom nieco pravdy bude

kiki68
6. mar 2025

@andrejiik uz som rodila a presne som mala tento moment, chceli ze na styri, ja som nemohla, ako prikovana. Rodila som v polohe tak lezmo a drzala si nohy. Nemohla som sa z tej pozicie dostat. Ako ja som drepovala, aby zrotoval a ked doslo na tie tlaky, tak to sa nepohnes. To je asi priroda

andrejiik
6. mar 2025

@kiki68 ja som tie tlaky nemala , tak neviem. Uvidim trz pri druhom ci budu 😅

ivkaaa1
7. mar 2025

@andrejiik toho som sa bala.doktori mi hovorili,že vy len roďte🙂