icon

Som 3 dni pred termínom a stále sa u mňa nič výrazné nedeje

sara8h
6. dec 2025

Môj posledný nález bol: krčok mäkký, skrátený, otvorená na cca 2–2,5 cm.
Už niekoľko týždňov mám jemné bolesti krížov, tlak dole, občasné tvrdnutie brucha a výtok, ale nič pravidelné. Nemám pocit aby sa niečo blížilo mam len často tvrdnutia a menštruačné bolesty už som zúfalá

Úprimne, veľmi by som si priala spontánny pôrod a nechcem, aby mi ho museli vyvolávať.
Preto sa chcem opýtať – je vyvolávaný pôrod skutočne horší ako prirodzený?
Mali ste niektorá skúsenosť s oboma? Ako ste to cítili vy?

Budem veľmi rada za vaše skúsenosti a rady ❤️🙏

anonym_291864
6. dec 2025

mala som termin 1.1. a rodila som 13.1. uz som myslela, ze navzdy budem tehotna, ziadne priznaky porodu, az mi museli vyvolavat

anonym_dd6235
6. dec 2025

@sara8h si tri dni pred termínom, Ja som necítila nič večer pred narodením dieťaťa. Cítila som sa výborne, ešte mi hovorili, že mám bruško vysoko, že to ešte nebude. V noci mi odtiekla voda a na obed som bola mamina. Všetko sa to môže zvrtnúť rýchlo

jaskolka
6. dec 2025

@sara8h tri dni pred termínom sa nemusí diať vôbec nič a v deň termínu môžeš začať rodiť. Pôrod spustia hormóny,a môže to byť doslova z minúty na minútu. Ja som rodila syna v 41+3,už som mala dátum na príjem vyvolanie pôrodu a večer predtým sa to spustilo samo.
A opačne pri dcére som bola na poradňu, povedala mi doktorka,že to vôbec ešte nevyzerá na pôrod,na druhý deň ráno muž šiel do práce o siedmej a o pol deviatej už bežal nazad a šli sme do pôrodnice.

anonym_6ac68b
6. dec 2025

Porod uz moze nastat hocikedy. Aj ked "to tak nevyzera" a z hodiny na hodinu sa porod rozbehne. Este v pohode mozes prenasat a potom uplne normalne prirodzene rodit ako miliony zien. Porod terminu je len orientacny. Nestresuj zbytocne.

caramellka
6. dec 2025

@sara8h Ja Ťa len chcem povzbudiť - u mňa sa nedialo tiež nič, môj gynekológ ma 9 dní po termíne (pred víkendom) poslal na príjem do pôrodnice. Ešte som sama úplne v pohode s kufrom ráno utekala na autobus a cítila som sa akoby som mala rodiť až o 2 mesiace. V pôrodnici ma prijali, s tým, že ráno o 6:30 mám čakať sestričku a vezme ma na sálu, kde začnú s vyvolavanim. V piatok (v deň príjmu) mi pred polnocou začali kontrakcie, skoro celú noc som prechodila po chodbe a wc (na izbe som nechcela budiť ďalšiu budúcu maminu) a na druhý deň som ráno išla na sálu a bez vyvolávania bola poobede moja dcéra na svete.
Držím palce!

vilma7
6. dec 2025

Vybrať si žiaľ nevieš. Vždy alebo väčšinou je aj rozdiel prvý a druhý porod.
Mala som prvý vyvolavany ale nebola to až taka katastrofa, všetko sa da prežiť. Druhý bol čo sa týka intenzity bolesti horší ale zato rýchlejší.

mane01
6. dec 2025

@sara8h ja som necítila nič 5 hodín pred narodením dieťaťa, potom mi odtiekla voda a bolo vymaľované … a neboj sa toho vyvolávania, však to nebudú z teba násilím ťahať. Pichnú ti oxytocín a bude.

mullerova46
6. dec 2025

@sara8h kamoška nemala žiadne poslicky a v deň pôrodu sa jej všetko rozbehlo a v ten deň porodila 😊 nebojte sa 😉 stres to len môže oddialiť. Dajte si teplú vaňu, voňavý čaj, príjemný večer s partnerom a užite si chvíle osamote ❤️

tinka3435
6. dec 2025

Prvý prirodzený ale s epiduralom úplne super a druhý vyvolavany a áno je to horšie silnejšie a rýchlejšie kontrakcie

kiki68
6. dec 2025

Za mna bol lepsi vyvolavany, ten spontanny bol divocina

kiki68
6. dec 2025
@tinka3435

Prvý prirodzený ale s epiduralom úplne super a druhý vyvolavany a áno je to horšie silnejšie a rýchlejšie kontrakcie

@tinka3435 u mna spontanny boli horsie bolesti a cele to islo velmi rychlo, skoro to dieta neustalo.

sara8h
autor
6. dec 2025
@caramellka

@sara8h Ja Ťa len chcem povzbudiť - u mňa sa nedialo tiež nič, môj gynekológ ma 9 dní po termíne (pred víkendom) poslal na príjem do pôrodnice. Ešte som sama úplne v pohode s kufrom ráno utekala na autobus a cítila som sa akoby som mala rodiť až o 2 mesiace. V pôrodnici ma prijali, s tým, že ráno o 6:30 mám čakať sestričku a vezme ma na sálu, kde začnú s vyvolavanim. V piatok (v deň príjmu) mi pred polnocou začali kontrakcie, skoro celú noc som prechodila po chodbe a wc (na izbe som nechcela budiť ďalšiu budúcu maminu) a na druhý deň som ráno išla na sálu a bez vyvolávania bola poobede moja dcéra na svete.
Držím palce!

@caramellka ďakujem vám za povzbudenie ❤️

sara8h
autor
6. dec 2025
@kiki68

@tinka3435 u mna spontanny boli horsie bolesti a cele to islo velmi rychlo, skoro to dieta neustalo.

@kiki68 ukludnili ste ma ďakujem ❤️

tinka3435
6. dec 2025
@kiki68

Každý to má ináč

ivangeline
6. dec 2025

Za mňa horšie, silnejšie kontrakcie, nasilu, ozaj..

kiki68
6. dec 2025
@sara8h

@caramellka ďakujem vám za povzbudenie ❤️

@sara8h ja som tiez bola vystrasena, muselo sa kvoli tlaku. A bolo to rychle a pomerne v pohode. Porod bez epi a bez utlmovakov. Mala som jednu nospu. Cipok nezabral, po minute isiel von. Ten druhy porod bol spontanny a akoby preskocil dve fazy. Drzim palce

sara8h
autor
6. dec 2025
@mullerova46

@sara8h kamoška nemala žiadne poslicky a v deň pôrodu sa jej všetko rozbehlo a v ten deň porodila 😊 nebojte sa 😉 stres to len môže oddialiť. Dajte si teplú vaňu, voňavý čaj, príjemný večer s partnerom a užite si chvíle osamote ❤️

@mullerova46 ďakujem dnes som to urobila a dosť ma to upokojilo