icon

Som v 31tt, kedy sa mi pustí kolostrum ?

kristina2119
5. jan 2020

Zdravím Dámy . Trošku som zmätená . Som v 31 tt a zatiaľ mi nevytiekla ani kvapka kolostra .
Všade čítam že niektorým ženám sa púšťa od od 20 tt a ja stále nič . Nebude to mať nejaký vplyv na dojčenie ? Budem mať vôbec mlieko ? Ďakujem veľmi pekne za všetky Odpovede .

777januska777
•
5. jan 2020

Nemusí ti vytekať vôbec 🙂 mne keď som bola prvorodička, tak mi začalo vytekať až v pôrodnici. A úplne s prehľadom som kojila. Najskôr kolostrum (v pôrodnici mi ho ešte dokrmovali) a tak po 3- 4 dňoch už išlo aj mlieko a už nik nedokrmoval, len som kojila. A ani teraz mi ešte nevyteká a som v 30tt.

kristina2119
autor
•
5. jan 2020

@777januska777 pfu no to mi odľahlo . Ja som si mysela že mlieko mať nebudem ak mi zatiaľ nevyteká kolostrum .

maribell
•
5. jan 2020

Aj mne sa spustilo mliečko až po pôrode... Dovtedy ani kvapka

777januska777
•
5. jan 2020

@kristina2119 neboj sa, ak budeš v pôrodnici prikladať dieťa čo najčastejšie (ja som prikladala pomaly každú hodinu, skoro vždy keď bol hore), tak mlieko pôjde. Hlavne si kúp nejaký krém na bradavky, lebo tie bolia riadne a ak sa ti nezapália prsniky, tak by si nemala mať nejaký väčší problém. Hlavne prikladať čo najviac.

cica8
•
5. jan 2020

Ani ti krém netreba na bradavky, nechcem týmto nikoho uraziť ale najlepšie je materské mliečko. Keď si ním potries bradavku....

777januska777
•
5. jan 2020

@cica8 to som skúšala 2 dni bez krému, ale mne to nepomáhalo až keď som si kúpila krém (nwm názov), tak až vtedy prišla úľava 🙂

snehulienka8
•
5. jan 2020

u mna bez kremov, po porode kolostrum, potom mlieko..bez cajov a letkvarov..

cica8
•
5. jan 2020

@777januska777 vidíš a mne zase masticka na bradavky vôbec nepomáhala, mňa zachránilo materské mliečko, no každému teda niečo iné pomaha

kristina2119
autor
•
5. jan 2020

Ďakujem veľmi pekne za všetky Odpovede a rady.

smejko25
•
5. jan 2020

Určite si kúp tento krém 🙂 Je sice drahsi ale urcite stoji zato 🙂 a postaci ti aj mensie balenie 🙂
Navyše nemusis si po nom umyvat bradavku 🙂 Ja som si vzdy potierala ked mala zaspala 🙂 Namazala a vetrala 😁

cica8
•
5. jan 2020

@smejko25 ja som tento krém mala a dala som ho preč, ako som písala hore mne to nepomohlo, tak snáď jej pomôže 😉😉😉😉