Sterilizácia pri sekcii

20. okt 2023

Viete mi povedať ako prebieha teraz sterilizácia ? Budem mať tretiu rizikovú sekciu a preto som sa rozhodla aj na základe odporúčania dr . Termín mám v decembri, no zaujima ma ako sa to robí? To podviažú vaječníky, alebo s laserom pretnú vajcovody alebo ako? A pri sekcii sa platí za to? Niekde som čítala že nejaké ženy platili 100€, niektoré do 20€.. samozrejme budem si to zisťovať aj v konkrétnej pôrodnici ale to je ešte veľa času dovtedy a dosť ma to zaujima 😀 a áno viem že papier musí byť podpísaný 30 dní pred sekciou. Vďaka za odpovede

jakubkoanjelik
20. okt 2023

Štandardne sa to robí laserom, mne ponúkli vajcovody úplne vybrať. Čo sa ceny týka, tak ako píšeš záleží na konkrétnej pôrodnici. V BB som neplatila nič.

autor
20. okt 2023

@jakubkoanjelik a ako si sa potom cítila? Nepozorovala si na sebe žiadne zmeny? Aj keď mne dr vravela, že to vôbec nemá vplyv na hormóny
A mohla si byť v spinále normálne počas toho áno? Nemusela byť celková narkóza ?

jakubkoanjelik
20. okt 2023

Žiadne zmeny nepozorujem, akurát veľmi silnú ms, ale to som mala aj po druhom pôrode... Ja som bola v celkovej, ale len preto, že mi spinálna nezaberala, takže si myslím, že ti to urobia aj počas spinálu

autor
20. okt 2023

@jakubkoanjelik ďakujem za odpoveď🩷

lusyc
20. okt 2023

Spôsob závisí od nemocnice. Mne napr. ušili slučky na vajcovodoch. Toho času nie je až toľko, keď termín je v decembri, ešte budú žiadosť schvaľovať, náhodou bude sekcia skôr a už sa to administratívne nestihne.
Čiže už by som sa aktívne pýtala v danej pôrodnici. A tvoj gynekológ by mal napísať do žiadosti, že zo zdravotných dôvodov. Malo by to byť potom zadarmo.
Dá sa to v spináli. Nepociťujem žiadne zmeny.
Pri druhej sekcii som papiere nestihla, pri tretej som si dávala žiadosť už v 25.tt.,štvrtú by som už neprežila.

autor
20. okt 2023

@lusyc ďakujem za odpoveď, tak do konca mesiaca to skočím vybaviť.. mám výmenný lístok, ale nie je tam napísané že zo zdravotných dôvodov, musím až pozrieť že čo konkrétne tam je napísané ale myslím že toto nie🤔🤔🤔

1mata
20. okt 2023

Neviem akym sposobom to robili, ale neplatila som nic. PB

anavixy
20. okt 2023

Normalne v spinale, trva to cca 10 min navyse a o nicom nevies, bud pretnu alebo uplne odstrania, to ti povedia tam, sposobov je viacero. Vplyv to nema na nic, ani na rekonvalescenciu, ani na dojcenie, ani na cyklus, hormony pracujú normalne. A platba asi zalezi od pracoviska, ale nieco sa plati aj pri sekcii, mozno vo fakultkach nie, ale napr. v Ageli ano, opat zalezi od pracoviska.

pininka1
21. okt 2023

Aj ja mam takto, platila som 100 eur pri sekcii. Podľa zákona ak to nieje život ohrozujúci stav už sa nedá zo zdravotných dôvodov, resp máloktorá nemocnica to uznáva. Mne ich prejavovali laserom, konkrétne môjmu pôrodníkovi sa stalo, že urobili slučky a žena aj tak otehotnela. Proste niekedy sa stane. Keď ti to ale prepalia, už sa nič nemôže stať. Nepociťujem žiadne zmeny.

ladyan
22. okt 2023

Ja som platila ale asi len preto, ze som mala sukromnu porodnicu, lebo pokial viem, po 3 sekcii by to mala mat zena zdarma 🤷🏻 a odstranivali mi vajickovody. Mala som spinal lebo mi to robili pocas tretej sekcie ale ja som citila ze tam nieco robia.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre