Strach z pôrodu

strachzporodu
8. máj 2022

ahojte🙂 napriek tomu, že pôrod je úplne prirodzený, mnoho tehotných sa ho bojí a to z rôznych dôvodov. A presne o tom by som sa chcela s vami porozprávať 🙂.
Som študentka druhého ročníka odboru pôrodna asistencia a témou mojej bakalárskej práce je práve strach z pôrodu. Hľadám tehotné ženy, ktoré by sa chceli s niekým úplne nezávislým porozprávať o svojích pocitoch a o svojom strachu, ktorý prežívajú.
Ozvať sa mi môžte na email strachzporodu@gmail.com.

Ďakujem vám za každú spoluprácu 🙂

mirkava
8. máj 2022

@strachzporodu strach som nemala, ale mala som ťažký pôrod. Rok nočné mory z pôrodu. V noci som sa trhala zo sna....

strachzporodu
autor
8. máj 2022

@mirkava to ma mrzí, každý pôrod býva iný a ak sa niečo skomplikuje tak sa môžu vyskytnúť aj takéto následky 😟 približne až 30% žien považuje svoj pôrod za komplikovaný.... avšak ďakujem za váš príspevok 😊

mimi3008
8. máj 2022

@strachzporodu 1. Porod pred 2,5 rokmi bol komplikovany, nepovazujem ho za taky len ja, skoncil sa kliestami, syncek takmer zomrel pri porode, ale je v poriadku (hovori sa, ze zdravotnikom sa vsetko vzdy ako zakon schvalnosti skomplikuje, ked su oni pacientmi, som zdravotnik), po 2 rokoch v porodnici som priviedla na svet 2.babatko, personal si nas pamatal, spominali na to slovami, ze: kliestove porody nemaju casto, ale toto bol vynimocne zly porod...teda po 1.porode psychicka a fyzicka trauma poriadna...preto som sa cele 2.tehotenstvo velmi bala a pristupila som na planovanu sekciu v spinalnej anesteze. Ale aj na tu som sa bala, no vsetko bolo super

strachzporodu
autor
8. máj 2022

@mimi3008 som rada, že obe vaše deti sú v konečnom dôsledku v poriadku. Ďakujem aj za vašu odpoveď 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre