icon

Sú pôrodné bolesti naozaj neznesiteľné?

18. apr 2024

ahojte, o 2 mesiace ma caka prvy porod. A chcem sa spytat ci su tie bolest ozaj tak neznesitelne? Lebo neviem ako si to mam predstavit, vzdy som sa bala porodu ako certa, ale akonahle som ostala tehotna uz to berem tak inak, ano bojim sa ale berem to tak ze proste to dieta musi vyjst von :D ze snad prezijem ked tolko zien to predomnou nejak dalo.
Vzdy si hovorim ze asi to nemoze byt az take hrozne inak by zeny nemali 2 , 3 a viac deti :D...neviem..povedzte mi uprimne bolo to az take strasne?
Uz som sa aj stretla s nazorami ze pre nejaku je vratanie do zuba neprijemnejsie ako porod :D vela zalezi od toho ako znasam bolest viem...ale i tak si to neviem predstavit
Zatial som nastavena tak ze ani neviem ci chcem epidural, skôr nie ako ano..ale viem ze keby bolo zle a uz by som to nezvladala urcite si ho budem pytat

Strana
z2
mabenn
18. apr 2024

Kazdy porod je iny, ide o to, ako sa nastavis a ako to bude prebiehat. Ja som mala pripravu na epidural, pretoze som nepotrebovala zazit tu max bolest. Pichli mi ho uz na poslednu chvilu, lebo porod bol vyvolany oxytocinom (24h po odteceni vody) a postupoval rychlo, bolest bola taka, ze naozaj som rada, ze som neprezila vacsiu. Epi zaroven mi pomohla na sitie a dalsi den mi stacil 1paralen a bola som ok. Moja skusenost.

nivea777
18. apr 2024

Ja som po pôrode povedala, že nikdy viac a teraz po 7 rokoch sa mi blíži termín pôrodu. Medzi tým som zažila oveľa väčšiu bolesť to keď mi robili zubny mostík. Na tu bolest sa nedá pripraviť, ale keď vylezie von tak je po bolesti

radacak
18. apr 2024

Čaká ma to o onedlho... tiež sa bojím, prvý pôrod som mala sekciu.Teraz pôjdem prirodzene,mám strach čo ako bude,ako to zvládnem ale verím že to dám 🙏🙏🙏

miricka77
18. apr 2024

Som prekvapená,aké hrozne pôrody ženy mali.Ja som mala rýchle pôrody s minimálnou bolesťou,skôr to bolo nepríjemne,taká bolesť,ako pri silnom menzese.
Syn mal skoro 4 kilá a dievčatá-dvojičky po 2 kilá.
Výhoda bola,že mi ani raz neodtiekla voda,takže keď mi ju pichli v pôrodnici,kontrakcie sa rýchlo stupňovali.
Ja by som radšej ešte 10 krát rodila,ako si dala vŕtať zuby.
Neboj nič,pozitívne sa nastav a bude dobre.

mima1608
18. apr 2024

Rodila som bez epi... Kontrakcie som ja nemala také, že by som musela predýchavať, išli mi do krížov skôr, ale nebolo to nič strašné. Samotný pôrod bol neuveriteľne bolestivý, nebudem ti klamať, ale trvalo to naozaj chvíľu a hneď bolo po tom. Keď ti potom dajú ten uzlíček do rúk, tak na všetko hneď zabudneš ☺️
Inak, pre mňa horšie ako pôrod bolo šitie. Keďže som nemala epi, ten sprej na umrtvenie čo dávajú nie je nič moc a ja som bola potrhaná na komplet... Takže šitie zaživa prakticky je 100krat horšie. Čo sa mňa teda týka.

dorothee
18. apr 2024

Mam styri porody za sebou..A kazdy bol uplne iny..Z mojich skusenosti viac a to o dost viac boli porod vyvolavany umelo..Lepsie a lahsie to islo ked sa telo samo pripravilo na porod.Tiez som mala naozaj pekny porod c.2,kontrakcie som dostala v noci,vsetci doma spali,ja som si ich predychavala sama,po tme a doma az kym som neuznala,ze uz treba ist,mala sa narodila velmi rychlo,a kedze to bolo rychlo,nestihli mi v nemocnici nic pichnut,takze to bolo cele prirodzene..😀

gladys_07
18. apr 2024

Ak mas nizky prah bolesti, daj si epi. Mna vytacaju tie reci typu “netreba byt pusinka”. Proste ked to raz sakra boli, tak si to ulahcim ako mozem. Aj operovat alebo trhat zuby si davaju tipujem zaziva lebo nie su pusinky. Skoda ze nerodia muzi, to by sa inak stavalo k celej teme.

danielittar
18. apr 2024

Rodila som bez epiduralu, pomohli mi oxytocinom. Kontrakcie po oxytocine boli masakralne, doslova kazdych par sekund a keby som sa neopierala o muza/postel, idem do kolien. Prah bolesti mam celkom vysoky, ale toto bol vyssi level ako akakolvek bolest, ktoru som kedy zazina. Samozrejme kazdou kontrakciou bola mala blizsie ku nam a ked som ju ltt vytlacila, bolest zmizla. Alebo som zabudla. Jemny nastrih hradze a par stehov bolo nic. Mala sa narodila v noci a v ten den doobeda som si veselo cupitala s nou v naruci. To zvladnes, my zeny sme silne 🙂

maryetta
18. apr 2024

Najhorsi bol prvy porod. A mam 4 deti. Takze. Neni to take strasne len sa tomu nesmies poddavat.

valise
18. apr 2024

Zlcnikove zachvaty boli vacsia bolest

magimi
19. apr 2024

No, nebudeme si klamať... bolí to a je to silná bolesť. Sú to bolesti podobné tým menstruacnym, ale niekoľkokrát zásobené. Čo ju ale odlisuje od iných silných bolestí je to, že tá bolesť má zmysel. Každou jednou kontrakciou si bližšie k svojmu bábätku 🙂 a ten pocit šťastia sa nedá tiež k ničomu prirovnať. Preto do toho ženy idú zas a znova 😀
Tu excitaciu som nezažila iba pri jednom pôrode z mojich piatich, ale to bolo celé zle, zlý začiatok - zle vedenie pôrodu - trauma na celý život.
Držím palce! Fakt tá bolesť stojí za to!

kvetinka1918
21. apr 2024

Rodila som prvý krát v Decembri minulého roka ,bála som sa že keď to na mňa príde nerozpoznam to 😂jaj bože ale veľmi rýchlo som to spoznala keď prišli kontrakcie a boli častejšie som pochopila že je to tu strasna bolesť myslela som ze budem liezť po stenách 😂😂😂😂haha nadávala som si potichu predychavala kontrakcie mám silný prah bolesti ale toto bolo mco aj na mňa ale zvládla som neboj sa tiež som nevedela do čoho idem radšej som si ani nezistovala čo ma čaká pre mám to bolo lepšie počúvala som doktorov čo mám robiť a ako a bolo to super ale poviem bolesť extrémna takú ale keď som už porodila malého tak až taká úľava 😊😊😘neboj ani to tak vnímať nebudeš keď malé uvidíš zabudneš na všetku bolesť 👍😊 držím palce

kvetinka1918
21. apr 2024

@kvetinka1918 ešte dodám rodila som bez epiduralu a išla som zvonovym pôrodom na druhý deň som lietala akoby som ani nerodila 😂😂nikto nechápal

tanchen
21. apr 2024

To je asi dosť individuálne, pre niektoré ženy to nie je až tak hrozné. Ja som si myslela, že mám vysoký prah bolesti ale pôrod bol pre mňa horor, tie bolesti boli neskutočné. Ale mám 2 deti, takže prežiť sa to dá 😉 a hlavne hneď po pôrode už na to najhoršie zabudneš a tešíš sa z dieťatka a že to máš už za sebou. Pre niektoré ženy je vraj šitie horšie ako pôrodné bolesti ale pre mňa teda šitie nebolo nič oproti pôrodu.
Treba sa pripraviť na to, že bolieť to bude ale je dobré si nacvičiť predýchavanie kontrakcií napr. na nejakom kurze, čo čiastočne pomôže. Aj napriek bolestiam je to krásny zážitok, keď sa narodí tvoj malý človiečik

vikpen
14. máj 2024

Ahoj, skús prečítať e-book Pokojný pôrod, je tam dopodrobna opísaný celý pôrod aj bolesti, páči sa 🙂 https://www.1000knih.sk/obchod/knihy-pre-mladez...

Strana
z2