Sú to dôvody na cisárky rez?

12. aug 2022

Ahojte, mám vrodenú trombofíliu a na mozgu cystu. Môžem rodiť prirodzene ? U neurológa mam kontrolu o mesiac, tak sa vyjadri. Len ak mate niekto podobne diag. zaujimalo by ma to 🙂 vdaka

sonia1712
12. aug 2022

Ja som mala trombifilny stav pri každom tehotenstve, pichala som si každý deň inekciu Fragmin až do dňa pôrodu, tri cisárske rezy, problém bol pri druhom kde mu sestrička v nemocnici nepichla inekciu v dostatočnom časovom predstihu a tým pádom som počas cisarak takmer vykrvacala, tretí v pohode bez problémov ☺️

cherinka87
12. aug 2022

V tomto prípade bude cisársky rez, neodporúča sa rodiť prirodzene (vlastné skúsenosti)...bolo mi to lekárom laicky vysvetlené tak, že pri tlačení môže prasknúť cievka na mozgu a pri trombofilii to potom môže upchať dôležitý prívod krvi do mozgu, čiže nastane ľudovo poraška. Mala som tri cisárske rezy, prvý z dôvodu nepostupujuceho dieťatka (vtedy som o diagnóze nevedela a stratila veľa krvi), ďalšie dva už boli s uvedenou diagnózou a bez problémov.

anavixy
12. aug 2022

Zalezi od vyjadrenia neurologa a potom od gynekologa-porodnika. Kolegynina dcera rodila prirodzene s cystou na mozgu, drz sa toho, co povie lekar, co pozna zavaznost tvojho stavu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre