Svrbenie jazvy po sekcii

andrejkam
29. jan 2010

Ahojte,mám po sekcii.... v marci budú 2 roky a niekedy ma neskutočne svrbí jazva až na zbláznenie a nejak čudne zapácha,ale lekárka mi povedala že je to normálne....!!!. Po pôrode som mala jazvu zapálenú brala som antibiotiká a po 3 mesiacoch som si z nej vytiahla 19 cm šiciu niť.Teraz ešte stále mám polovicu brucha necitlivú ale hlavne čo ma trápi je to neskutočné svrbenie .....máte niekto podobnú skúsenosť? ☹ ďakujem za odpoveď.

sssimi
29. jan 2010

Ahoj.
Ja síce nemám po sekcii, ale po operácii selpéo čreva ma jazva svrbela. Bolo to z dôvodu hojenia, ale trvalo to maximálne do pol roka po operácii.

A nemala si tam tú niť ako vyvod hnisu? To sa tak robí. Hovorila si o tom aj s lekárkou? Aby si nemala náhodou pod kožou nahromadený hnis-a preto aj ten zápach... Ja byť tebou idem aj k obvodnému s tým. Viac hláv-viac rozumu.

annalena
30. jan 2010

andrejkam urcite znova otravovat Dr. Hlavne kvoli tomu zapachu, moze to byt priznakom hromadenia hnisu niekde v podkozi. Hlavne ked uz si ju mala raz zapalenu. Mas ju aj zacervenanu, citlivu na tlak , opuchnutu, je ten zapach odzaciatku alebo sa objavil az teraz????
Dlha sicia nit na odvod hnisu a 3 mesiace....tak o tom som este nikdy nepocula a to s tym robim. Mozu sa dat dreny, ale urcite nie na 3 mesiace.
To svrbenie moze byt zial normalne, trvatmoze aj niekolko rokov, byt horsie pri zmene pocasia.....skusala si nejake masticky?

katarinka1107
30. jan 2010

andrejkam , tak ja mam uz po sekcii 3 roky ale svrbi to tiez, akurat ten zapach nemusim riesit, to by som asi tiez nejako konzultovala s lekarom , akopise annalena. Cez leto ma to aj bolelo , to bolo asi 2,5 r po porode , vraj je to predsa len rana velka zvnutra,

babara
30. jan 2010

Mne obcas taky svrbi, ale nevim jestli to nesouvisi spis s exemem.
Ale obcas me pobolivala, jeste po roce, od te doby uz snad ne, ale doktorka mi rekla ze je to normalni, ze ji doted, dvacet let po, pri zmene pocasi jizva boli.
Taky jsem mela komplikace, museli mi z jizvy tlacit hnis a dali antibiotika a na jedne strane je jizva tak pokroucena, dlouho jsem to mela necitlive, ale teda s tou niti, to je husty? Ptala ses na to, tam kde te operovali? Urcite bych to resila!

andrejkam
autor
30. jan 2010

Ahojte baby,ďakujem že ste sa zapojili......Ja som s tým už bola pri lekárke gynekologičke,ale že vraj je všetko v poriadku.Robila mi sono brucha a jazvy.Na ľavej strane mám úplne znecitlivené miesto......akoby cudzie telo.Bola to už druhá sekcia,takže si to viem porovnať....tá prvá bolela cca 3 dni a do mesiaca som aj zabudla,že mám po sekcii......tá druhá bola robená na rýchlo.Na každej vizite lekári krútili hlavami,kto mi to robil!!!Po dvoch dňoch mi vypadli tie koncovky na niti a nikto to neriešil...... niť za mi za ten týždeň vstrebala do tela,preto tam bol ten zápal-hnis-zápach.Lekár mi to potom vybral ako mohol,nasadil mi antibiotiká a povedal,že ak tam niečo ostalo bude mať tendenciu dostať sa von....čo sa aj stalo po 3 mesiacoch,vykukol hrot nite a ten sme s maželom opatrne pinzetou vytiahli.Meral 19 cm a mám ho ešte odložený.......Ale ten zápach,ktorý tam bol pri zápale je tam stále a ja s myslím,že tam vnútri niečo ešte je....... tak musím trvať na svojom a znova zájsť k lekárke.....držte palce. ☹

annalena
30. jan 2010

andrejka tak to je fakt des 😠 ale ak to stale zapacha, tak to nieje dobre, moze to znamenat ze to hnisa alebo tam este je nejake cudzie teleso..... urcite trvaj na dalsej kontrole u Dr, mozno lepsi nez gynekolog by bol chirurg. my sme tiez mali jedneho pacienta, ten mal iba take pichanie v jazve a taky hrbolcek, najskor ze to sa zhoji, ze to je taka jazva a blablabla....no po 2 rokoch sa to zacalo zhorsovat, otvorili sme to a bum, mal tam zabudnuty tampon z tej operacie. 😅

marketka.27
30. jan 2010

andrejkam, svědění neznám, "jenom" mě pekelně bolí, zkracuje se a tvrdne. Doporučuju zajít také k praktické dr., ať tě s tím někam pošle. Mne například moje praktická dr. poslala na rehabilitace a začíná se konečně něco dít, sama bych si s tím neporadila. A tvůj problém mi přijde daleko závažnější, než můj. Především kvůli tomu zápachu, to je fakt divné. Snad si s tím doktoři poradí, napiš, jak to dopadlo, držím palce ať jsi brzy OK.

lucia563
30. jan 2010

Andrejkam, tiez mam po sekcii, je to 26 mesiaco a tiez ma jazva svrbi a ako som to tak sledovala, tak je to vacsinou pri zmene pocasia....ine problemy chvalabohu nemam, aj ked asi 3 tyzdne po sekcii mi to zacalo hnisat, ale to bolo skor asi tym ze som sa dost namahala, inak si to neviem vysvetlit, lebo myslim, ze ,,robota,, lekarov bola urobena dobre...napriek tomu som sa s tym bola ukazat u dr., ale ze to je v poriadku, sypala som si na to framykoinovy prasok a to pomohlo, zostalo akurat to svrbenie...

andrejkam
autor
30. jan 2010

Ahojte,ten pach je taký ako rozkladajúce sa mäso,tak sme s manželom usúdili,že nie je za čím čakať a na budúci týždeň už sa objednám k lekárke.....ja si dosť zakladám na preventívach a preto by ma dosť mrzelo keby to zašlo až do nejakých krajností!Stehy som bola vyberať pri dvoch lekároch,lebo môj prvý lekár sa vyjadril,že on mi tie stehy vyberať nebude, lebo je to zbabrané takže si mám ráno dôjsť na ambulanciu a tam mi to urobia,lebo vraj treba ešte raz otvoriť brušnú dutinu a urobiť to takou cestou.....viete si predstaviť ako som sa zľakla.....kde dám malého Jakubka... a prečo by som mala zas podstúpiť operáciu pre zbabranú prácu nejakej lekárky,ktorej meno dodnes neviem,lebo karta sa stratila/že vraj.../ Mala som v úmysle podať sťažnosť na úrad Dohľad nad zdravotnou starostlivosťou ,ale len v prípade,že sa to bude musieť urobiť ešte raz operačne.....,ale ktovie či to ešte neurobím....uvidím podľa výsledkov...dúfam,že to dopadne dobre a konečne sa budem cítiť čistá...ďakujem,že mi držíte palce.

shaula
30. jan 2010

Andrejkam, hm, tak to je fakt síla. No je dobře, že se tak za sebe pereš, ono to fakt není sranda. Tak moc držím palečky, aby ti to všechno dobře dopadlo a brzy ses problémů zbavila. 😉

andrejkam
autor
30. jan 2010

Ďakujem Shaula budem to potrebovať....

lante
30. jan 2010

Andrejkam, čo keby si skúsila ísť s týmto za iným gynekológom? Že by si si chcela overiť či ja naozaj toto O.K.

babara
31. jan 2010

To je fakt husty, andrejka, jen to res, drzim palce, klidne podej stiznost, kdyz bude duvod!

Jinak kvuli tomu pokrouceni, moje gyndra mi rekla, ze kdybych chtela, tak mi tu jizvu znova sesijou, kdyby mi to vadilo, coz jsem teda koukala, samozrejme mi to tak moc nevadi, spis jde o to, abych tam nemela uvnitr srusty a nedelalo to neplechu u porodu.
Takze jestli te spatne sesili, mozna by to chtelo otevrit a znovu sesit? Planujete jeste dite?

andrejkam
autor
31. jan 2010

Nie ďalšie dieťatko už neplánujeme hoci... keby som vedela, že to bude dievčatko tak sa ešte nechám nahovoriť,ale...??? máme dvoch chlapcov a to bohato stačí.

lujza123
31. jan 2010

To je des, Slovenske zdravotnictvo, dobabru operaciu, dalsi lekar to odmietne napravit, stratia dokumentaciu, posielaju si ta ako pingpongovu lopticku od dveram k dverom a este sa tvaria ze vsetko je ok, vsak tebe nic nieje.

Urcite podaj tu staznost..a nezabudni tam napisat o tej stratenej dokumentacii. Ved konecnu zodpovednost nesie nemocnica kde si bola operovana. Podla mna by si mala dostat aj bolestne keby hrozi druha operacia..lenze vyhadat sa z niekym ked si tam vsetci kryju chrbat....

annalena
31. jan 2010

andrejkam to je fakt hrozne. tak ako to popisujes to naozaj "smrdi" po tom, ze tam je nejaka infekcia, zabudnuta nit alebo iny cudzi material. 🙄 urcite k Dr a nedaj sa odpinkat, moze to byt naozaj nebezpecne, aby sa ti nezapalila brusna dutina alebo podobne.

a co sa tyka tej starostlivosti, odbornosti a dokumentacie.....no comment 😠 ja by som sa urcite stazovala.

latvia
1. feb 2010

podotykam len ze nase slovenske zdravotnictvo nieje o nic horsie nez napr. v UK 😉
ale tiez by som sa bila do krvi 😉

ejasmeja
2. feb 2010

Andrejkam, nedaj sa! kamoske tiez takto "zabudli" steh (a zbabrali este par inych veci, ktore sa temy netykaju. ale boli desive) a skoro dostala otravu krvi! zistili jej to ozaj na poslednu chvilu... drzim ti palce a s tou staznostou nevahaj ani sekundu! ked sa kazdy necha odpinkat, nebudu mat dovod si davat vacsi pozor pri svojej dolezitej praci a nebudu ju robit pozornejsie, kvalitnejsie a zodpovednejsie. takze drzim palce! 😉

erikasaska
18. jan 2021

@andrejkam dobry večer andrejkam...mam.podobnú skúsenosť ako vy jazva zapácha uz mam.strach som skoro 8mes po cisárskom polroka chodenia po chirurgii zapavh po polroku a teraz znova uz neviem kam mam.isť čo s tým...ak by ste si chvíľku našli hovi na E-mail my napisať bola by som vďačná ako ste dopadli nakoniec vy a či sa ten zápach nevracal...priložim aj E-mail ďakujem krásn....lukacova.hotovcinova@post.sk

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre