icon

Tehotná v 16. rokoch

ikaros332
25. júl 2020

Ahojte viem, že som ešte mladá no otehotnela som a mam 16 rokou, termín mam 8februara 2021 a 17 budem mat až v máji, vie niekto co treba spraviť do pôrodu či nie sú nejaké zákony alebo niečo také pre maloletých keďže mam len 16.. Ďakujem

puklica13
26. júl 2020

@rubinka zlatko, ved sa nestartuj hned, klud a nohy v teple..mimoto ja som riesila iba tvoju poznamku ze na nechcene tehotenstvo konci vacsinou upt..asi ano ze na upt ide zena co nechcela byt tehotna, ale to neznamena ze vacsina tehotenstiev konci upt..tomu sa hovori aj logicky paradox...a a brat MK ako oficialnu statistiku je prinajlepsom mimo pouzitia zdraveho rozumu

rubinka
26. júl 2020

@puklica13 - kto chcel pochopil. Niet k tomu čo dodať.

emiliamilka
26. júl 2020

Komentáre sú tu naozaj rôzne.. dám svoj názor...možno ma ukamenujete

Ale v 16. Dieťa no dobre tak stalo sa ALE ako rodič by som sa cítila že som ako matka sklamala a nevychovala dcéru ani na toľko aby si dávala pozor keď už sexuje a tiež by som sa cítila zradena

Ďalej určite by som nevychovala dieťa za dcéru, keď je na toľko dospela že si urobi dieťa vie si doriešiť ako sa o neho bude starať, postrazenie (pia potreby ale nie stále) a nejaké rady ak by mala záujem sú ok.. ale je to jej dieťa prečo by malo byť na krku rodičov ... ak chce robiť veci ako dospelá tak nech je na ňu pozeráme vo všetkých stránkach ako na dospelú .. veď rodičia ktorý majú možno 50+/60+ majú rozmaznávať svoje vnúčatá a nie starať sa o ďalšie "svoje" dieťa (neplatí pre páry ktoré majú vlastné deti vo vyššom veku )

A čo sa týka toho čo treba vybaviť.. ak by ste boli taký zodpovedný ako sa tu píše už dávno by ste to vedeli a keď nie tak na webe je toľko stránok s postupom čo a ako že takáto otázka je bezpremetná... Bude otec v RL? Tak buď sobáš alebo určenie otcovstva , materská nebude ešte si si nič neodrobila , takže môžeš pozrieť stránku UPSVaR a tam sú rôzne prídavky o ktoré môžeš žiadať , a samozrejme do pôrodu si musíš vybrať pediatra pre dieťa (meno pediatra nahlasuješ po pôrode )

puklica13
26. júl 2020

@rubinka tiez myslim🤣

lucinkab
26. júl 2020

@ikaros332 😂😂😂 to presne vies kedy si otehotnela?

ikaros332
autor
26. júl 2020

@lucinkab presne nie, ale 4 mája som mala ešte MS čiže okolo 17teho 😃

sunny8
26. júl 2020

@marca12 opäť píšem - nesudim ! Hovorím len to čo vidím. No keby bola poučená dopadlo by to inak.

ukulela
26. júl 2020

@puklica13 to nevyhadas ... Okrem sexuálnej výchovy na školách chýba aj čítanie s porozumenim a základy logiky ...

lucinkab
26. júl 2020

@ikaros332 no mas malo rokov...ovu moze byt ajtesne po menzese...a menzes moze byt aj ked si uz tehu
.. no mna by vystrelo.aby mi 15r dcera spavala s dospelym chlapom...ved to na jesen nastupujes na strednu iba 🤦🤦🤦

ukulela
26. júl 2020

@ikaros332 na tvojom mieste riešim školu (budúci sk. Rok asi normálne nedokončis, treba sa dopredu dohodnúť ... ). Ďalej sa treba dohodnúť s rodičmi, čo po pôrode s rodičovským právami. Buď svadba, alebo ti baby písali, tieto veci sa riešia súdom, keďže si neplnoleta .... Najjednoduchšia by bola asi svadba. ako sa na to pozerá budúci otec??? Materskú nedostaneš, iba rodičovský. Over si príspevok pri narodení, tam si nie som istá ..

lucinkab
26. júl 2020

@sunny8 nemuselo...som.z 3 sestier..na skole sexualna vychova bola,s mamou vsrtko prebrate
...najstrsua prvy sex v 19 a hned tehu
....ja prvy sex v 17takmer18... (Dieta az v 26 s druhym sexualnym partnerom) a najmladsia sexualne aktivna od 14tich 🤦 dieta az v 28 .... Takze je to o povahe cloveku zodpovednosti.....

puklica13
26. júl 2020

@ukulela ja sa nehadam, daj pokoj😁

emiliamilka
26. júl 2020

Ešte je na zamyslenie aké dáš priezvisko.. ak sa nebudete brať odporucam dať svoje... a či chceš otca v RL... Lebo sa ti môže stať že nebude mať na teba nervy a súdne požiada o zverenie dieťaťa do jeho starostlivosti.... My máme v rodine podobný prípad len chlap je o niečo starší ..mladá samozrejme zamilovaná myslí si že život je gombička a nedá si poradiť.a všetci len čakáme kedy on požiada o zverenie dieťaťa do jeho starostlivosti a ju vyhodi na ulicu ..pre neho bola ona len na porodenie decká len ona to stále nevidí ... Aby si tak neskončila.tiez.. predsa len (v našom prípade ) ona nemá strednú školu, nepracuje, nevie sa starať o domácnosti , nevie variť , nemá príjem ,on má byt, príjem , už sa niečo aj odrobene a odložené ..súd by bol sprostý ak by zveril dieťa decku a nie otcovi čo sa vie postarat

sunny8
26. júl 2020

@lucinkab tak ja neviem. My sme doma o tom ani zmienkou nehovorili ja som sa dokonca až pár dní pred prvou ms dozvedela že vôbec niečo také ako ms existuje. 🤷 Viem že je veľa domácnosti kde sa takéto veci neriešia. V škole sme sexuálnu výchovu nemali o ms a ženských veciach nám prednášali až v 6tom ročníku čo už ms veľa dievčat ma .. proste celé zle

lenqua_12325
26. júl 2020

@h_petra však ale chápes, ako som to myslela 😅

lucinkab
27. júl 2020

@sunny8 moje deti vyrastaju co je ms, vedia to a maju 2 a 6 beru to ako prirodzene 🙂

sunny8
27. júl 2020

@lucinkab tiež mám deti v takom veku a vedia to lebo však všade ukazujú reklamu na vložky alebo tampóny tak detská zvedavosť 😁😁😁 nebudem to robiť ako moji rodičia čo ma v tomto smere nenaučili nič 😁 kebyže sa mami neopýtam čo je ms (začula som to v seriáli) tak sa nedozviem a o pár dní som aj dostala tak by som myslela že umieram alebo čo 😁

lucinkab
27. júl 2020

@sunny8 najlepsie...moja orva mala 2,5ked v ms ucka vravela ze ich spoluziakovi donesiw bocian sestricku a ona ju zotrelq ze to tato da maminke semiacko a jej v brusku narastie babetko a vyjde von z cikulky 😂😂😂😂😂😂😂

masha185
27. júl 2020

@sunny8 A čo ju majú zabiť alebo priviazať doma o radiátor keď už sa stalo? Určite to až tak v pohode nieje, ale ak sa dievča rozhodne si dieťa nechať tak je na mieste aby rodičia pomohli. Od toho sú, a je to aj ich zlyhanie. Tak prečo hulákať po tehotnej to nepomôže ani jednej strane....Ja si myslím, že tuto pred slečnou sa snažili len zachovať chladnú hlavu a mladá to zobrala že sú s tým v pohode 🙈

lucinkab
27. júl 2020

@masha185 no je to zlyhanie aj dnesnej doby
... Aj svokra dala 14r hak a frajera nastahovala k nim 🤦🤦🤦🤦 mne skoro oci vypadli....

irusa
27. júl 2020

@sunny8 inšpirovala sa seriálom ...Tehotná v 16

masha185
27. júl 2020

@lucinkab Ja som tiež od 15 r. brala HAK ....s mamou som mala taký vzťah, že som sa jej nemuselá báť zdôveriť s hocičím aj s prvým chlapcom a sexom. Vysvetlila mi, čo je obťažovanie, že nemusím kývnuť na všetko, že je to prirodzené a že sa treba chráníť. A nie len kôli neželanému otehotneniu ale aj kôli chorobám. Tiež som sexuálne žila dosť skoro...ale otehotnela som až teraz v 27 🙂 Je to o výchove a lepšie takto ako keď to dievča má robiť rodičom za chrbtom a nechať sa ukecať od chlapa na všetko a prísť tehotná poprípade s nejakými breberkami, nedajbože psychicky zmätená, lebo robila niečo, čo sa jej nepáčilo ale jej "priateľ" si to želal 🙈

irusa
27. júl 2020

som rada, že mám synov, lebo už v 15 riešiť HAK...by ma asi porazilo, že pomerne ešte ,, dieťa,, už musí byť sexuálne aktívne a pritom ma ešte na to čas..chorá doba... ak príde syn domov, že bude tatko, tak ho asi metlou prerazím 😂

derdia
27. júl 2020

Vies slecna autorka...len tak do duse ti snad prehovorim...ci si uz z toho vezmes nieco alebo nie..aj tak si avoj zivot budes zit ty sama...
Teraz je to mozno pre teba zaujimava situacia...ked si zacala spavat s frajerom, urcite si sa citila ako velka zena, o ktoru ma chlap zaujem...pravda je vsak taka,ze si este obycajne dieta,ktore sa malo zabavat a zit svoj zivot bezstarostne....
Teraz sa mozno citis ako herecka,ktora je tehotna tak je chvilu v zaujme a stredobodom pozornosti...pravda je vsak taka,ze si sebe a hlavne svojim rodicom ,pekne zavarila...ty si nevies predstavit co ta caka...nevies a ani len netusis co starostlivost o dieta znamena...a ak sa budes chciet on starat plnohodnotne ako spravna matka a nie ako hlupa a ,ktora nan kasle...tak ta caka riadna fuska...zatial co tvoje kamosky sa budu blaznit, budu cestovat, budu si moct vyberat...ty si si uz vybrala...a snad pri tebe ten tvoj frajer ostane...a ked nie tak budes sama, odkazana na rodicov, proste ty este len zoznes co si si takato mlada zasiala...a ver,ze lahke to nebude.A teraz sa smejes a prides si sama zaujimava a mas sebavedomie...ale narodenim dietata sa zmeni vsetko tak,ze budes velmi prekvapena...a zapamataj si,neostane kamen na kameni...to si mozes byt ista...ja sa len modlim aby toto mna v mojom zivote nezastihlo...

lucinkab
27. júl 2020

@masha185 no zit s frajerom pod strechou rodicov nie ie ok

lucinkab
27. júl 2020

@derdia krasne si to vystihla 🙂 👍

masha185
27. júl 2020

@lucinkab To síce nie, ale zas majú rodičia prehľad s kým dcéra spí a nemusia sa báť že prelietava a s prepáčenim rozťahuje ktovie komu ....myslím že každý rodič je rodičom tak, ako najlepšie vie. A možno rodina kde chodia do kostola a dcéru vychovávajú aby mala sex až po svadbe ale s dcérou sa nebavia o takých veciach a je to pre nich tabu, môže dcéra ktovie kde s kým sexovať a nemajú o tom ani poňatia a mladá nie je ani chránená ani nič a robí to rodičom napriek, a potom je rodina taká ako ste napísali vy, rodičia nemusia mať strach, a mladá má s nimi určite lepší vzťah. Tak to vidím ja. Aj keď čakám dcéru a sama neviem do akej pozície ma postaví, nechám sa prekvapiť, ale viem že budem robiť všetko, ako najlepšie budem vedieť 🙂

lucinkab
27. júl 2020

@masha185 no ver tomu ze sexovat od 14tich ju doma nejechas a nepovolis 😂😂👍 teda ak nechces byt babkou skoro...ja dcery vychovavam tak aby rozmyslali same a same prisli co je spravne a co nie

masha185
27. júl 2020

@lucinkab Ja som sexovala od 15tich...síce nie doma, ale hovorím mama mi dala všetky rozumy čo treba a vedela že sa môže spoľahnúť na mňa a že jej neprídem domov tehotná, zneužitá, zdrogovaná a ja neviem aké ešte strašiaky číhajú. Zakázať mi to síce mohla ale prt by si pomohla. Vždy vedela kde som, s kým som a kedy prídem. Taká bola dohoda, inak by som mala zaracha 🙂 A ja som vedela, že môžem aj o polnoci zavolať (ak by sa dialo niečo proti mojej vôli) a prišli by naši pre mňa bez výčitiek a vďační že som sa nebála na nich obrátiť.

irusa
27. júl 2020

no ja osobne som názoru, že 15 ročná je ešte ,,dieťa,, a na rozťahovanie nôh má ešte kopec času...asi som staromódna ( ale ako sa hovorí z najväčšej ku.vy , najlepšia žena ) 😀