icon

Tehotná v 16. rokoch

ikaros332
25. júl 2020

Ahojte viem, že som ešte mladá no otehotnela som a mam 16 rokou, termín mam 8februara 2021 a 17 budem mat až v máji, vie niekto co treba spraviť do pôrodu či nie sú nejaké zákony alebo niečo také pre maloletých keďže mam len 16.. Ďakujem

Strana
z6
marcella6
27. júl 2020

@irusa ale robím zo seba nejakú moralistka? Že "och Ježiš bože, v 16tich otehotnela,musím utekať za farárom podať mu túto info a pomodliť sa za ňu"? No tak sa stalo a čo?

irusa
27. júl 2020

@marcella6 farárov nemusím...takže si úplne mimo..a mimochodom každý je strojcom svojho šťastia...ako si zariadiš, tak máš

marcella6
27. júl 2020

@irusa tak verím,že ty si si život zariadila úplne na jednička. Všetko picco bello, ideálne, perfektne. V živote si chybyčku nikde neurobila a tak si môžeš dovoliť tvrdenie, že dievča ktoré ma sex v 15/16 je ku.va... ja sa celý čas vyjadrujem na túto jednu tvoju vetu!

kristina0909
27. júl 2020

@irusa ale veď ja ťa chápem no sú aj normálni ľudia ktorí sa práce neboja. Nechápem skôr to prečo takto v podstate hádžeš všetkých do jedného vreca . Niektorí už popri škole pracujú však cez leto je vidieť všade veľa brigádnikov.

irusa
27. júl 2020

@marcella6 no a robíš chybu... pekný deň ti prajem...nemiením to ďalej rozoberať, ak máš problém chápať

marcella6
27. júl 2020

@kristina0909 lebo ona všetko najlepšie vie. Možno má nejaký komplex,keď je taká negatívna.

marcella6
27. júl 2020

@irusa ďakujem pekne! Konečne niečo pozitívne z teba vyšlo. Aj tebe pekný deň.

kristina0909
27. júl 2020

@marcella6 vieš, teraz to ľudia berú tak , že ak slobodná baba otehotnie a ešte nebodaj v mladom veku tak sa prespala a je automaticky k*rva . Čo je podľa mňa úplne od veci no žiaľ ľudia to dnes beru takto 🤦‍♀️🤦‍♀️🙈 nenarobíme s tym nič aj ked ich názor jednoznačne nezdieľam. A Možno pre tieto reči sa poniektore rýchlo vydávajú ešte v tehotenstve.

dskjhfdlkdjhl
28. júl 2020

@kristina0909 No to nielen teraz tak ludia beru, myslim, ze kedysi to brali este horsie, teraz je to naopak uz prijatelnejsie.

irusa
28. júl 2020

@kristina0909 trošku to máš popletené...tu je debata o 15 -16 ročných deťoch...a áno určite by som za tento výkon ak by som mala dcéru pochválila...a neviem,či by som ju aj tak nazvala,ak by mi prišla domov v 15 rokoch tehotná.. určite by sa v tomto prípade jednalo o dievča s mravnymi hodnotami. Dieťa nevinnou prechádzkou po ulici nesplodi....

kristina0909
28. júl 2020

@dskjhfdlkdjhl kedysi to brali horšie? Kedysi sa oveľa skôr vydávali v 17ke už mali deti to len teraz je doba posunutá pôrodnosť taktiež veľa žien to teraz odkladá .
@irusa ak má niekto dieťa skôr nemá mravné hodnoty ? O môj bože fakt lepšie preskákať cez 10 penisov a v30tke mať poctivo podľa mravných zásad prvé 😂😂 a vieš že je to všetkým jedno čo si myslíš, ona sa ťa na názor nepýtala. Je to jej život ty si rieš ten svoj v prvom rade. Aby tebe dcéra v takom veku tehotná domov neprišla by sa ti zrútil tvoj dokonalý svet.

kristina0909
28. júl 2020

@irusa teraz je to aj o vyspelosti niekto sa dokáže v 16tich usadiť a postarať o dieťa niekto sa ešte v 25ke necíti.

dskjhfdlkdjhl
28. júl 2020

@kristina0909 No, kedysi byt slobodnou matkou, bolo isto ovela horsie prijimane ako teraz. Vydavali sa sice skor (v priemere) ako dnes, ale je to aj preto, ze teraz ma mlady clovek viac moznosti, moze cestovat, co sa vtedy nemohlo, moze sa aj zena v praci realizovat a nemusi byt len putka domaca.

dskjhfdlkdjhl
28. júl 2020

@kristina0909 A beries vsetko nejako ciernobielo-ak ma zena prve dieta v 30-tke, to vobec neznamena, ze "vystriedala 10 penisov".

lea88
28. júl 2020

Očami som preletela komentáre, fuuuu no niektoré rozum zastavajúce.
Chcem vám napísať o tom, že vážne by sme ľudí mali škatulkovať.
Mám dve kamošky, oni dve sú si susedky. Jedná kamoška A otehotnela tiež v 16tich. A tá jej suseda,moja kamoška B ju predo mnou ohovarala,že ako sa z nej doma smejú, aká štetka, že jej otec sa vyjadril, že by takú dcéru vyhnal z domu. A veľmi sa smiala.
O rok na to kamoška B ostala tehotná v tom istom veku(ale porodila v 17tke) s dvojičkami.
Kamoška A:
Má síce partnera roma(taký starý ako ona),ale chalanisko na úrovni, viete z tých dobrých rómskych rodin. Žijú lepšie ako poniektorí neromovia. Ona asi v 5m.ked to bolo už na nej vidieť, odyšla žiť k nim. Majú velikánsky dom (on má ešte jedného brata). Ona si školu dokončila a ešte niečo dorobila navyše. Pracuje teraz na sociálke.
Kamoška B:
Partner- otec deti(2r. starší) ju nechal,lebo,že on otcom ešte byť nechce.
Jej otec ju akosi nevyhodil,čiže v 4iz.byte už nie sú 5ti a pes,ale 7mi a pes. Ona nepracuje. Vlastne tam pracuje len ich otec. Ostatný chodia na sociálku, náhoda...ku kamoška A už 😁
Ja som sa kamaratila viac s kamoškou B,chodievali sme spolu von. K. A moc von nechodievala a ak tak s tým svojim. Oni boli už taká školská láska na ZŠ.
K. B sa tiež vysmieval z K. A že je tučná a tak. Nie je tučná, len troška pri sebe,viete taká "mlieko a krv" ale inak pekná baba,krásne dlhé vlasy,pekne zuby. K. B mala korunky,ktoré jej v tehu vypadli. Čiže nemá asi 6 zubov podotýkam z predu.
A ešte musím spomenúť. Že ak stretnem niekde na ulici,v obchode a pod. Kamošku A s jej partnerom (rómom) tak sa k nej pekne chová,veľmi. Stále sú vysmiaty, pohladí ju po ramene, utrite jej mihalnicu z líčka a dá jej pusu. No aj po rokoch tam vidite lásku,dôveru, pokoj,pokoru, no proste jeden milý,pekný párik-rodinka. (Viem,že sa snažia o ďalšie bábo).
Tak ja len,že netreba škatulkovať, ohovárať, ak si nie si istý,že tebe sa to nemôže stať na 100%

kristina0909
28. júl 2020

@dskjhfdlkdjhl áno to máš pravdu s tym úplne súhlasím 🙂
A na druhu správu už to tu bolo v komentároch písané a skutočne môže byť 16 r. Mravne spôsobilejšia než 30 ročná čo mala rôznych chlapov. Nehovorím že každá je taká no za tie roky je reálne ,že má žena viacerých sexuálnych partnerovnež taká čo ma jedného a hneď otehotnie. Takže na toto som reagovala

dskjhfdlkdjhl
28. júl 2020

@kristina0909 No, a uplne rovnako sa moze stat, ze ta 15-16 rocna neotehotnie hned, ale az v 30-tke a teda moze (a nemusi) mat viac sex. partnerov ako taka, co zacne pohlavne zit neskor. Takze taketo porovnavania su uplne zbytocne, nic nehovoria, akurat sa tu (na MK) kvoli tomu uplne zbytocne zeny hadaju. Proste, toto je individualne a netreba nic v tomto smere zovseobecnovat.

kristina0909
28. júl 2020

@dskjhfdlkdjhl áno akurát sa mi nepáči ako tu riešia mladé baby ale staršie čo môžu byť ešte väčšie k*rvy keď to mám tak napísať to už je v poriadku . Vieš ,mne je to aj jedno kto má koľko partnerov akurát si zastávam autorku a iné mladé mamičky ktoré tu hneď zaškatuľkvali.

irusa
28. júl 2020

@kristina0909 to prirovnanie,čo som napísala pre vysvetlenie,lebo ako vidím väčšina sa toho chytila a zobrala to zo zlej strany...čím má človek viac odzite a tým viac skúsenosti, myslím tým aj vrámci sexuálnych,tým sa hovorí,že v budúcnosti je lepšou manželkou, pretože už má ako tak niečo za sebou a nepotrebuje experimentovať ( preto sa to tak hovorí ) a netvrdím ani to,že 16-17 r. nemôžem byť dobrou manželkou,či matkou..je to o povahe človeka...

irusa
28. júl 2020

A myslím si,že každá jedna matka tu na MK ,čo má dievča vo veku 15-16 rokov by nebola nadšená,ak by jej oznámila,že je tehotná... nakoľko každá jedna chce pre svoje dieťa to najlepšie ... dokončiť školu, nejakú sľubnú kariéru,ešte veľa zážitkov so svojími rovesníkmi, dobre sa vydať a zriadiť si svoju 🏠 a nie v 15 či 16 rokoch kupovať pampersky...no aj také prípady sú,no ťažko sa s tým rodič vysporiada..už prijíma situáciu aká je

marcella6
28. júl 2020

@irusa nedá mi to sa nevyjadriť znova. Vyjadrila si sa že : "( ale ako sa hovorí z najväčšej ku.vy , najlepšia žena ) 😀" použila si slovo ku.va.... a teraz sa už obranuješ tým, že si myslela ženu ktorá má viac sex.skuseností.... a to nemusí byť ku.va... alebo sama nerozumieš tomuto slovu.... Ku.va je ku.va... je to alebo prostitútka,alebo žena kt. skočí na každý kkt...
Ak by si s tvojim mužom mala pestrý sex. život. Ak by si bola otvorená v sexe všetkému, čiže veľa toho skúsila,ale iba s tvojim mužom, tak si ku.va? Myslím,že nie...
Alebo to iba ja nerozumiem významu slova ku.va? 🤔

irusa
28. júl 2020

@marcella6 asi nechápeš... nemienim to s tebou ďalej rozoberať,nakoľko vidím,že máš dlhé vedenie.. pokiaľ viem s tebou som včera debatu ukončila,tak bola by som rada,ak by si ma viac neoznacovala, nakoľko o diskusiu s tebou nestojím

derdia
28. júl 2020

Podla mna je toto cele vymyslene...slecna sa uz neozyva....

ikaros332
autor
28. júl 2020

@derdia načo sa mám ozývať keď tu píšu samé blbosti 😃

marcella6
28. júl 2020

@derdia lebo debatu sme pohnali úplne iným smerom 😁

lussyl5
28. júl 2020

@marcella6 To už je na koňovi štandard natiahnuť jednoduchú otázku na niekoľkostranovú zvadu 🙄a najradšej úplne mimo tému otázky🤦

marcella6
Autor odpoveď zmazal
sonakrajcikova
8. aug 2020

Ak si dobre pamätám v 16. Už máš priznané rodičovské práva ako matka ale si maloletá, takže bude musieť byt dieťa zverené do náhradnej opatery tvojim rodičom aj s tebou. Nepamätám si to už presne ale choďte sa informovať na Úrad práce na oddelenie Sociálno právnej ochrany a kurately (SPODaSK) tam vám poradia. Stačí tam najskôr aj len zavolať na internete sú čísla pripadne zavoláš na vrátnicu a oni prepoj kam treba. Držím palce, zvládneš to! 🙂

abcdefglkdk
10. jún 2025

No chcela by som sa spýtať že mam 16 rokov a som tehotná termín pôrodu mam v septembri 2025 ešte stále budem mať 16 až v decembri 17 mama s tím v pohode neni žijem s priateľom no a keď sa mi narodí ci bude môcť byt dieťa zverené mne ako matke a ci budem mať nárok na materskú alebo na nejaké iné prídavky a či nebudú problémy s kuratelou

Strana
z6