Už chcem porodiť
Ahojte prisla som sa tu trosku vyrozpravat.. v stredu mam termin vobec sa neotvaram.. som z toho znicena ani krcok nemam skrateny… uz nevladzem uz jednoducho chcem porodit je to pre mne tak narocne uz pretoze posledny tyzden mam problem dojst na zachod take silne bolesti a obrovsky tlak v oblasti panvy mam ze to je neskutocny masaker! 😭 ja uz nevladzem… tie babske rady si vsetci mozu strcit do prdele tak by som to asi zhodnotila…vsetko odskusane uz od 38tt kedze vtedy uz lekar nebol nadseny z toho ze krcok je 5cm co je akoze mega vela… nepovedala by som nic keby som si cele tehotenstvo frndu na gauci valala.. ale som aktivna kazdy a jeden den … ale tento koniec je pre mna naozaj nekonecny😳😳😳 a uz nevladzem! Horsie je naozaj to ze po psychickej stranke som uz uplne bezradna.. len sedim a placem ako chcem uz porodit… 😭😭😭 nemate vy nieco osvedcene co vam pomohlo nastartovat porod? Ako ste to zvladli tie posledne dni… ako ste sa po psychickej stranke nakopli? Aby ste to s usmevom na tvari dobojovali? …
Nie si sama na tom. Prvý termin som mala 29.7., ale ešte stále nič. Aj ja to chcem mať za sebou. Tretie tehu, už nevládzem,nespím len 4-5 hodín, niekedy ani toľko. A celý deň musím byť na nohách.
Zajtra idem.na kontrolu. Som zvedavá čo mi povie môj lekár.
Ja som tiež vyskúšala všetko. Najúčinnejšie sa mi vidí chodenie po schodoch (ale tak 3-4 krát 5-6 poschodí) a okopávanie. Po tomto mi v noci praskla voda.
ved klud🤦 ja som bola na tom tak isto. Po termine som chodila do nemocnice na kontroly kazde 2 dni.
2 dni pred porodom som bola este riadne zabednena - ako sam doktor povedal 😅
Este som chodila po nakupoch, s muzom sme malovali izbu a vecer som uz citila mierne bolesti reku ideme do nemocnice no a na druhy den uz bola mala medzi nami.
Prenasala som presne tyzden.
A brucho som mala mega velke - vela vody som mala, nenohla som sa uz hybat - hrozne ale len vydrz, este na to budes spominat rada 🙂
Mne toez nepomohlo nic..porodila som nakoniec na termin, den pred mi zacala odtekat uz zelena voda a porodila som az o 27hod po takeh davke vyvolavaciek, ze keby neexistoval epidural rozhodne umrem od bolesti😀 milujem epidural❤️😀
Ja ako prvorodička som sa tiež neotvárala, gyn mi vravela že u prvorodičiek je to veľmi časté. Prenášala som nakoniec 5 dní, poslednú noc pred príjmom kde mi už mali vyvolávať pôrod sme s manželom dali posledný sex a hodinu po ňom som začala mať kontrakcie 😀 ale teda min posledné dva týždne som tiež skúšala všetko možné aby sa pôrod rozbehol a nič.. a tiež som už chcela veľmi porodiť, pre mňa boli najhoršie tie letné horúčavy. Proste to len treba vydržať, asi neexistuje žiadny zázračný recept. Držím palce nech ti to zbehne čo najrýchlejšie. 🙂
Porod odstartuje dieta plus hormony ja takym poveram, ze treba chodit po schodoch a pod neverim.Chaoem, ze si na nervy, ale klud este sa moze stat, ze to bude tyzden aj dva.Skus sa nrjako zabavit serial, knihy, alebo 101 x poupratuj detsku komodu🤣
Och, ako keby si opisovala moju skúsenosť. Do bodky. Porodila som napokon sekciou 4 dni po termíne, zatvorená na sto zámkov, oxitocín nezabral, klystír tiež nedopomohol, bez jednej jedinej kontrakcie,ja vlastne ani nemám šajnu, ako treba rodiť a aké to je, kde boli a ako boli tesne predtým, ako to rozdychavat a všetko okolo toho 🤷 No snaha bola, len malému sa nechcelo ísť von 🙄 A potom tam boli ďalšie ženy, ktoré na tom boli podobne a napokon porodili úplne prirodzene, a tých bolo samozrejme viac 😉 nejak už bude,hlavne že už to BUDE. Úplne ti rozumiem, ja som to tiež prežívala tak ako ty a ani to nechcem zopakovať. Ja nedokážem byť ešte raz 9 mesiacov tehotná 😅
@kapanek1
@sonia87
@zuzliq
@modraslamka
@dominidi
@54tinka54
@luccija
@oblecenie99 dakujem za odpovede … odpisem takto hromadne ja teda uz od 20tt nespim…od 10tt mam silne bolesti krizov lebo maly mi tlaci na nervy casom to trochu ustupilo.. napisat dakomu par dni pred terminom ze si ma uzivat este toto obdobie neni celkom ok podla mna lebo neviem co si mam na tom uzivat ze co tyzden to 3kg+ lebo ma neskutocne zavodnuje… opuchnuty mam uz aj jazyk… poupratovala som cely byt .. od okien az cez tepovanie kobercov nic nepomohlo a ani nepomaha.. a tiez si myslim ze ani nepomoze… myslim si ze je to o tom ze ked je babo pripravene tak vtedy sa narodi…no j som z tych ktore nedokazu len tak sediet a cakat… viem ze nemozem prenasat donekonecna ze ono sa to najneskor do 2 tyzdnov naozaj skonci ale ked si predstavim napriklad este tyzden tak uz teraz proste nevladzem…velmi si zelam prirodzeny porod.. ale je toho na mna proste vela lebo teraz na konci tehotenstva som ostala s antibiotikmi kvoli zapalu priedusiek a mimo toho pravdepodobne este aj z tych antibiotik som dostala mykozu lebo proste od vcera ma to tam neskutocne svrbi, zajtra idem ku gyn som zvedava.. proste uz aj z tohto dovodu je toho na mna vela lebo kazdu chvilu cosi… 4 roky som nemala ziadnu kvasinkovu infekciu s teraz na konci tehotenstva ju musim schytat? A este aj z antibiotik ktore som chvalabohu dostala lebo uz som myslela ze zomrem ako mi horel cely hrudnik…neviem sa proste nejako nastavit v hlave neviem proste samu seba nakopnut…
High five aj za tie infekcie, pamätám sa, katastrofa. Presne viem,ako sa cítiš, naozaj. Ja som nemohla ku koncu vôbec späť, ak som sa zobudila o pol druhej v noci,tak sa to rátalo ako dobrá noc. Zvládneš to,nič ale naozaj nič iné ti žiaľ neostáva. A asi sa zaradis k ženám, čo tehotenstvo nebudú opisovať ako najkrajšie obdobie ich života .. vitaj v klube 😁 ale už to dáš. Už je tam to povestne svetlo na konci tunela,vydrz. Ťažko sa nakopnúť, je to naozaj na slaktrafenie, diskomfort je len slabý pojem, ja som bola hundrajuca, ofucana a nadávajúca žena s obrovským bruchom, a keď mi po pôrode iné ženy smutné hovorili,ako im chýba brucho, pozerala som na ne ako na sibnute, lebo mne teda nechýbalo z tehotenstva absolútne že nič. Nejak to skús len prežiť. drž sa
ja ti poviem čo mne pomohlo pri oboch ! - po schodoch neznamená že prejdes jedno poschodie. ja som išla z prvého na tretie - 3x za sebou potom z tretieho na piate 3x... doma som urobila drepy držiac sa už pripravenej postielky 😀 v noci bolesti,ráno sme už utekali... pri prvom ma to chytilo v nemocnici lebo som bola po termíne a pri druhom porode 5 dni po termíne ale nakoniec a zistilo že mi zle vyratali termín takže to bolo v termíne 😀
práca so svalmi v tej lokalite (panva, maternica) môže vyburcovať maternicu k činnosti ! ♥ držím palce
Presne sa do tvojich pocitov viem vcitit. Tiez som uz nevedela posledne dni vydrzat a zavidela kazdej, ktora porodila v termine. Mne den pred terminom spravili hamiltonov hmat a za par hodin mi odisla zatka a zacali bolesti. A maly sa narodil na dalsi den, cize presne na termin. Mozno to spravia dalsiu kontrolu aj tebe. Tiez mi isli na nervy veci ako ,, uzivaj si kym nie je na svete". Ved na neho cakas uz 9 mes, jasne ze su to neuzivas. Ja teda celkovo nechapem, co si ma zena uzivat s pri vracani, nevolnostiach a neskor s bruchom, pri ktorom ani anirky nezaviaze
Omg úplne Ta chápem, ja som s mojou slečnou tiež sa nevedela dočkať pôrodu, letné horúčavy, ja ako lokomotíva a ešte 2,5 ročný v období vzdoru na starosti. Som myslela ze to nedám. Pomáhala mi predstava že som už po pôrode a lietam o pár kíl ľahšia a bez toho tlaku všade po tele. Posledne 4 dní som mala kontrakcie a nie a nie sa otvárať. Akože poslickovia ale boleli ako ozajstné!!! (Viem lebo už jedno som porodila). Fakt v noci ma budila kontrakcie a pri jedle hocikedy som skrivila ksicht od bolesti. NA kontrole dr. povedal ze musím vydržať, žiadne otváranie. Katastrofické 4 dní, do toho veieskajuce dieťa hádžu e sa o zem, asi preberalo moje pocity...Potom mi konečne praskla voda a do hodinky bola malá vonku. Držím palce, už to nepotrva dlho 🙂
Cele tehotenstvo som odmakala pri pase, doma som ostala az 6 tyzdnov pred porodom. Kolegyne tvrdili ze vdaka tomu pohybu raz-dva porodim, no urcite. Aj som sa otvarala, moj gynekolog isiel spokojny na dovolenku ze sa vidime az po 600nedeli.jasne,stihla som ho este pozdravit aj po dovolenke lebo termin 8-10 august a krpata sa uracila vypytat az 19.ho.aj to horko tazko. Po 9 hodinach mi museli este aj vodu prepichovat. Ako dceru milujem nadovsetko ale ten usmev na tvári a ta ulava ked som už konecne porodila bola neopisatelna. Najhorsie bolo u mna vracanie prvych 5 mesiacov to som si myslela ze umriem. Na ponocovanie na zachode nezabudnem asi nikdy.
Neboj nič.Ja keď som mala rodiť, bola som v pondelok u dr.a nič ani krcok ani som sa neotvárala a vo štvrtok som porodila.Este v stredu som nič necítila že by sa malo diať, až v noci som dostala kontrakcie a už to šlo rychlo
Mna 5teho vyšetrila a že teda na porod to nevyzerá,mam sa hodit v nemocnici 8meho. Nadránom 7meho som začala citit kontrakcie,o piatej mi už nedali spat,išli sme do nemocky a skoncila som akútnym cisarskym lebo mojimi aktivitami sa zamotal do šnúry na 2 krát a klesali mu ozvy. Druhý syn som mala ísť 29 do nemocnice,26 som sa nedala uz pozriet zdola,že ani to tam nedráždime a 27 o štvrtej mi rupla voda🤷♀️To že sa údajne nič nedeje sa môže za hodinu zmenit😃a sex funguje,aj hormonálne,aj vzťahy maternice😃
Kvasinkove infekcie su v tehotenstve bezne.Tak zur, ked Ti to pomoze co Ti napisat?ine ako vydrzat Ti nezostane su zeny co maju este dalsie 2 deti doma a musia...Tehotenstvo nie je lahke to nikto nepise.
Mne pomohlo si zacat uzivat este zivot bez dietata, vecer ist von vo dvojici, ist do klubu. Nebudem Tu verejne pisat, ze co som 3 dni do terminu este robila 😂 ale pomohlo to dost psychicky a maly isiel von po termine vyvolavackou
U mňa je to úplne rovnaké...som už zúfalá najprv nám hrozil predčasný pôrod...som už 5 týždňov v nemocnici... už druhý týždeň otvorená na 5cm samozrejme má preto nepustili domov, že je to riskantné...no absolútne sa nič nedeje ☹️☹️to čakanie a to nemocničné prostredie mi vôbec neprospieva ani psychicky ani fyzicky...pijem čaje chodím po schodoch horuce sprchy všetko čo je v nemocnicnom prostredí možné a nič ☹️☹️☹️
Ked si to zvladla doteraz,ten posledny tyzden to uz zvladnes.Ja som tobila tiez mozne nemozne aby som.porodila,nic nepomohlo,skonvila som na vyvolavacke.Proste uz to das,nic nenarobis.
Neviem či si už porodila, ale ja som pri oboch tehotenstvach zavelila na vychádzku (turistiku) v prírode a vždy mi v ten deň odtiekla voda 😅

Ja som oboch porodila po termine. Prveho dva dni po. Druheho den po. Ono to raz pride. Uzivaj oddych kym nemusis cicikat uplakane babatko a riesit len uspavanie. Tiez mi druhe velmi tlacilo na mechur, to bolo na nevydrzanie. 😖