Vdýchnutie smolky pri pôrode
Ahojte, stalo sa niektorej z vás že pri pôrode sa bábätko nadychalo smolky, malo toho plné pľúca a hneď muselo byť oživovane a prevezené na JiS na pľúcnu ventiláciu? Sú detičky v poriadku? Veľmi sa obávam či sa z toho dostane. Dakujem
neter takto bola po narodeni asi tyzden v inkubatore, dnes je z nej zdrava sikovna 5 rocna slecna.
U kolegyni urobili doktori hneď par oruserov. Nechali ju s tehu cukrovkou prenášať 2 týždne. Rodila takmer 6 kg, 60 cm dieta vaginalne. Vdychlo tu smolu a bolo dva mesiace v tom inkubátora. Dieta ma dnes 7 rokov, je zdravé.
Ak sa rychlo zasiahlo - tj nebolo dieta dlho bez kyslika, tak nasledky nemusi mat ziadne. Zaroven sa nasledky mozu (a nemusia!) prejavit az o niekolko rokov “len” v podobe poruch ucenia atd. Vdychnutie mekonia je vazna komplikacia, ale dietatko urcite dostava atb, bude na upv az kym pluca nebudu fungovat ako maju, verim, ze kazdym dnom bude lepsie. 🍀
Moj syn. Smolka sice vo vode nebola ale masivne plodobu vodu vdychol, ked sa narodil,nedychal a museli ho ozivovat. Bol tyzden v umelom spanku so silnym zapalom pluc. Zial nasledky su v podobe autizmu, teraz ide mat 9 rokov.

Ja som pocula uz take pripady, dostali sa z toho tie deti. Drzim velmi palce