icon

Výbavička pre novorodenca. Čo je nutné a čo zbytočné?

matkakes
5. jún 2017

Ahojte mamičky, diskutujem so svojou kamarádkou ktorá čaká mimi chvilku po nás, a tak by som sa chcela spýtať na názor čo všetko je potřebné zakupiť před narodením. Prosim hodiť všetky potrebne info čo sa zíde, zatiaľ máme kočik autosedačku lehátko postieľku , oblečko nerátam, a premýšľam kade pomaly pokračovať... Ďakujem za cenné rady.

zooeynka
5. jún 2017

Je tu strasne vela takychto tem, riesi sa v nich dookola to iste. Hladaj, najdes.

unctadorg
5. jún 2017

Treba selektovat, co ti ozaj treba a co nie. Na internete je zoznamov milion, a aj plno zbytocnosti. Ja som velmi vyuzila odsavacku mlieka rucnu, mala som aj elektricku. Takisto na nostek odsavacku vysavacom, kedze v oktobri mas tp, tak aj fusak. Mala som max paralen cipky a nurofen sirup a do nosteka libenar... a ostatne lieky uz nam predpisala dr, ked sme boli chory. Napr monitor dychu som ani nekupovala, aj ked napr poistovna aj zapoziciava. Sa pytaj

tyelde
5. jún 2017

Tiež si myslím, že zoznamov je plno a plných zbytočností...podľa mňa máte všetko, čo neskôr zistíte že nie a predsa využijete tak radšej dokúpiť potom ako zbytočne navyše...pre mňa bol blbosť prebaľovací pult a kôš na plienky (použitý presne 1x, prebaľujeme na podložke hocikde), sterilizátor (nemám a nepotrebujem), vanička (kúpeme vo vani, ale využívam v lete miesto bazéna takže nie až tak odveci), fusak (nemám ani mať nebudem a to máme v zime -30, stačila deka), baldachýn (leží v sklade a je to zbytočný lapač prachu), kolotoč a podobné spievajúce vrtiace sa blikajúce blbosti (pre mňa ozaj nepotrebné a dieťa to rušilo, ale u niekoho má opačný efekt- radšej požičať a vyskúšať)...

matkakes
autor
5. jún 2017

dakujem vam 🙂

luccki
5. jún 2017

my sme tiez nemali prebalovaci pult, iba taku podlozku nan. to som si polozila na postel a sadla vedla neho. navyse je to bezpecnejsie ak by nahodou padol/padla. odsavacku mam, rucnu, ale tu som kupovala az neskor ked mi maly odmietal pit z prsa a pritom mlieka som mala habadej. bola to makacka, uz by som sla do elektrickej. ale urcite by som to nekupovala pred porodom. vanicku na kupanie mame a nelutujem, ale najma je super taketo lehatko do vanicky/vane textilne (napr http://data.emimino.cz/emimino/images/640x480/4... ), aby sa nesmykalo. my odsavacku na sopliky nemame, doteraz nerozumiem naco to vsetci kupuju. od narodenia smrka do vreckovky. ked nevedel fuknut a mal zapchaty nos, strekli sme libenaru (slana voda) a sice sa mu to nepacilo, ale rozpustilo to soplik a vyfukol to. fusak mame takyto https://www.nejbaby.cz/files/photos/l/2/21e6b5b... , ale keby mozem vratit cas, uz by som kupovala taky, kde sa da ta hruba vlozka vyberat. kos na plienky by som tiez nekupovala, pokakane plienky balim do jedneho, niekedy dvoch igelitovych sackov a tak hadzem do kosa. baldachyn nemame-zbytocny prach, ale kolotoc sa nam osvedcil (az od 1-2 mesiacov tusim, dovtedy ho nezaujimal). hlavne nech ma na oblecenie kopu veci, lebo stale bude povrackany/a, prekakany/a (pocas hnaciek je to masaker).. urcite by som kupila nepremokavu podlozku do postielky (idealne 2-3) pre tieto pripady mame aj taku tenku aj tu hrubsiu z emitexu, osobne sa mi paci viac hrubsia. a pred letom by som urcite kupila slnecnu clonu a sietku proti hmyzu na kocik (oboje lahko zozenies v dm).

matkakes
autor
5. jún 2017

@luccki dakujem moc

blabla195
5. jún 2017

Ja zase na prebalovaci pultik nedam dopustit, bez neho by som mala krize uplne odpisane. Prebalovanie na posteli ci gauci mi bohato staci u nasich ci svokrovcov (a neskor, ked deti utekaju to je este vacsi adrenalin)😂. Vanicka mi tiez setrila krize (polozis na pracku alebo vanu), kos na plienky - zbytocnost, nemala som ani monitor dychu...
Fusak som mala uplne obycajny, tensi, tych par dni, co bola fakt zima som dala aj deku. Kolotoc a baldachyn sme nepotrebovali, kresielko je fajn vec, hoci mladsiemu sa v nom velmi nepacilo byt... odsavacku, flase, sterilizator som nepotrebovala, kojim uz druhe dieta. Oblecenia je tiez zbytocne vela kupovat, deti rychlo rastu a moje boli do polroka hlavne v pyzamkach (vzdy si predstavim, ze by som v tom mala lezat a nevedela sa upravit), grckali minimalne, fakt som toho vela nepotrebovala a dokupit napr. v tescu, nie je problem☺.

luccki
5. jún 2017

@matkakes jaj ktomu fusaku- to uz je pre take vacsie deti, do sportoveho kociku, to som si neuvedomila, ale tak aspon mozes nad tym pouvazovat v buducnosti. ja som netusila naco by mi bol drahsi, ale s vyberatelnou vlozkou a po velmi kratkej chvili som zistila, ze sa vela krat hodi aj tensi nepremokavy neprefukavy fusak.

luccki
5. jún 2017

heh tak vidis, kazdy uplne inak 😝

veva82
5. jún 2017

Ja mam tiez termin v oktobri a cakam tretie babo. Pri oboch detoch som mala prebalovaci pult a urcite ho kupujem aj teraz.Tak isto pri synovi som vyuzila hojdacie kresielko,ergo nosic,baby phone,odsavacku na vysavac,kolotoc nad postielku so svetelnou projekciou.Taketo "srandy" budeme kupovat az ked sa babo narodi.Maly bol kolikovy,takze vdaka ergonosicu som mohla poriadit a navarit a vdaka hojdaciemu kresielku pozehlit,kedze cez den mi inde nespal iba v kociku na prechadzke.V hojdacom kresielku cca 30min. Ale aj to bolo nieco aby som mohla aspon co to doma urobit. Netreba vsak vsetko hned kupovat,ale postupne podla dietatka. Teraz budeme mat pred narodenim kocik,baby phone,prebalovaci pult s komodou,postielku,vanicku,baby kozmetiku,oblecko. Dalej odsavacku na mlieko,tu mi utekali kupit 2hy den po porode lebo som mala totalne naliate prsia.mame sterilizator,nejake flasky,avent via hrnceky,cumlik.Ja som napriklad vyuzila aj ohrievacku mlieka.

matkakes
autor
5. jún 2017

@veva82 ďakujem

sona222
5. jún 2017

Ja mam 6 mesacneho prcka a lutujem ze som nekupila lehatko 😒

deti95060810
5. jún 2017

ja som prebaľovací pult nemala a neľutujem - prebaľovala som všetky deti na posteli...
Mne pomohla odsávačka mlieka....nedám dopustiť
keby som vedela koľko budem mať detí , tak si kúpim super kočík už pri prvom....takto som to plátala pri každom dieťati.