Výhody zazmluvnenia pôrodnej asistenky pre pôrod
Ahojte. Zvažujem, či si na pôrod zazmluvniť pôrodnú asistenku. Čítala som veľa pozitívnych recenzií, ako sa Vám zazmluvnená PA venuje krásne počas celej doby pôrodu ... ako to funguje keď si ju nezazmluvním? Venuje sa mi tá čo je momentálne v službe, alebo si odbieha k ostatným a len sem-tam sa na mňa príde pozrieť? Zaujíma ma, či sú nejaké reálne výhody z toho plynúce .... Ďakujem 🙂
@lucinka196 ja som nemala zazmluvneneho ani lekara ani PA, ale za mna mozem povedat, ze mne sa venoval stale niekto, ci uz lekar alebo PA a lekar teda neprisiel len na zaverecne tlacenie, ale sam sa ma prisiel opytat, co chcem dalej robit, aby porod postupil, spytala som sa ho ake su moznosti, taktiez sa ma prisiel spytat ci nechcem nieco od bolesti, ked uz to bolo zle, prisiel mi vysvetlit co je k dispozicii na tlmenie bolesti a co ma aky vplyv, pravidelne som chodila na kozu aby ma skontroloval a PA mi davala zinenku, muzovi ukazovala ako ma ma masirovat atd.
Vyetko zalezi od porodnice a od stavu rodiciek v porodnici. Ak budu mat vela rodiciek alebo komplikovany stav, budu sa ti venovat menej, ak to budu mat volnejsie, budu mat na kazdu pacientku viac priestoru, ale toto nie je v tvojej moci ovplyvnit, len ak si teda niekoho zazmluvnis. Ja by som uz pri dalsom porode nad tym uvazovala, kedze by som vedela ako cca to prebiehalo a samozrejme zavisi aj toho, ci mate nejakych lekarov na odd, s ktorymi nie si stotoznena. Pre toto som istu dobu uvazovala skor nad zazmluvnenim lekara nez PA, aby som sa vyhla lekarom, ktorych som pri porode ja nechcela, nakoniec som to nechala na nahodu.
nemala som zazmluvnenu ani PA a ani lekara, PA bola pri mne celu dobu cca od 8rana do 5 poobede a lekar tiez chodil velmi casto na kontroli pri samotnom porode bol cely cas, takze z mojho pohladu je zazmluvnenie zbytocne, jedine ze vyslovene vies ze tam chces niekoho konretneho

Zalezi ktora porodnica a kolko maju aktualne porodov. Pri prvom som nemala PA zazmluvnenu, odbiehala odo mna kvoli inym rodickam, takze ma vacsinu casu len skontrolovala a uz jej nebolo, ale inak bola skvela. Pri druhom som si ju zazmluvnila a boli sme v kontakte aj pred porodom, povedala som jej o mojej predstave porodu. Ten bol sice velmi rychly, ze ledva stihla dobehnut, ale venovala sa len mne, polohovala ma a pod. Osobne som skor za zazmluvnenie PA ako lekara, ktory casto pride az na zaverecne tlacenie.