Vyšetrenia počas prvej doby pôrodnej - krvácanie

20. aug 2022

Ahojte. Krvacali ste počas vyšetrenia počas prvej doby pôrodnej ? Ja veľmi, vždy bola podobmnou komplet krvavá podložka. Aj to bolo extrémne bolestivé, omnoho viac ako všetky kontrakcie. Tak sa chcem spýtať, či aj vy ste to tak mali, či je to normálne ?

jaskolka
20. aug 2022

Nie. Ani pri jednom pôrode.A co som si stihla všimnúť, ani ženy, ktoré boli na "vzdycharni" tiež, tak nekrvacali, rovnako ani počas praxe na pôrodnici ako študentka som to nikdy nezažila u rodičiek.
Nezdá sa mi to normálne. Co ti na to povedal gynekológ?

autor
20. aug 2022

@jaskolka nič nepovedal. Tváril sa akoby tam nevrieskam bolesťou. Fakt to bolo príšerné. Rada by som sa tomu pri druhom pôrode vyhla, ale neviem ako.
Ešte pri príjme ma to ani nebolelo ani som nekrvacala a všetky ďalšie vyšetrenia boli potom horor. Zakaždým podomnou menili podložku, ktorá bola plná krvi

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
20. aug 2022

@mamula20 tak mňa takto vyšetrovali hádam 8x niekoľko hodín 🤷🏻‍♀️

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaskolka
20. aug 2022

Možno ti pri vyšetrení nejako poranil krcek ci vnútro pošvy, to je veľmi prekrvene v tom čase. No určite to nie je bežné pri prvej pôrodnej dobe

autor
20. aug 2022

@jaskolka myslíš že keby to vedel lekár šetrnejšie tak by to nemuselo takto byť ? Aj čo sa bolesti týka ?

autor
20. aug 2022

@mamula20 držím palce nech máš krásny pôrod

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aceris
20. aug 2022

krvacala som, ale nebolo to dake priserne🤔 Kazdopadne prvy porod ako pises vysetrenia bolestive neskutocne. Horsie ako kontrakcie. Takisto aj pri vysetreniach este pred porodom ma to hrozne bolelo od toho lekara. Druhy porod vysetrenia bez bolesti. Iny lekar, ina porodnica, ine psychicke rozpolozenie. 1x som sla rodit v strachu a presvedceni, ze tam zomriem, 2x som sla dobre naladena, rozpravala som sa s babom a verila, ze to spolu zvladneme.

anavixy
20. aug 2022

Bolestivé to je podľa mňa viac-menej vždy. Ja som rodila s kolegyňami-kamarátkami, na 100% boli šetrné, ale bolelo to veľmi. Ale určite nie je ok tak po tom krvácať. Krvácanie je bežné, ale nie tak výrazné ako opisuješ.
Máš právo vyšetrenia počas pôrodu odmietnuť. Nebude sa im to páčiť, ale máš na to právo. Na tvojom mieste by som sa asi nechala vyšetriť pri príjme na sálu (uvidíš aké to bude a či budeš krvácať) a potom až keď budeš cítiť tlak…

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre