Vyvolanie pôrodu

siss98
10. júl 2022

Ahojte, koncom augusta mám termín pôrodu. Chcem sa spýtať, myslíte že mi môžu vyvolať pôrod trocha skôr, keďže ja mám pôrody veľmi rýchle. Manžel je v Nemecku, príde domov na termín, nemá ma kto odviezť ak by to prišlo skorej. Doma máme dve malé deti a pôrodnicu vzdialenú 40min. Kým sa nachystáme, ich odveziem k mojej mame a ja sa vydám do pôrodnice, mám strach že porodim sama v aute. 😅
Môj prvý pôrod trval 4 hodiny, to si ma nahali po poradni v nemocnici, že som na 3cm otvorená a už prenášam 3 dni. A druhý pôrod trval hodinu a pol od začiatku bolestí až po vytlačenie syna ale to mi pôrod vyvolávali, keďže som prenášala uz 9 dní.

pribinak
10. júl 2022

@siss98 nemáš žiadnu susedu či kamosku, ktorá by ich postrážila? Však nebývaš na samote u lesa ….

mogaa
10. júl 2022

@siss98 no zavoláš si sanitku, deti zatiaľ susede a voláš mame, sestre, kamarátke aby ich od susedy vyzdvihli....záleží od konkrétnej nemocnice a gynekológa a samozrejme ti nebudú vyvolávať pôrod v 36-37týždni...skús si zazmluvniť gynekológa a dohodnúť sa s ním....lebo ani vyvolanie pôrodu nezaručí že naozaj porodíš v daný deň, ak telo ešte nebude pripravené....

siss98
autor
10. júl 2022

@pribinak asi sa zasmejes ale bývame pri lese, sú tu dva cinzaky staré na kopci kým sa neprestahujeme, tu bol jediný voľný podnájom 😅 susedov máme troch a ani jednému by som ich nezverila.. mamina je bez auta.

diamond007
10. júl 2022

@siss98 prenášala si tri a deväť dní a čakáš že teraz porodis skôr? Krásny optimizmus 👍🤪

siss98
autor
10. júl 2022

@diamond007 čakáme dievčatko a uz teraz mám hraničný krcok čo som pri chlapcoch nemala. U nich zatvorená. Pri prvom len zrazu nahavame si vas ste na 3 cm a pri druhom mi tri dni pichali vyvolavacky, davali tabletku, balonik kym sa niečo začalo diať

pribinak
10. júl 2022

@siss98 Juj, prepáč ❤️❤️❤️❤️

behulka
10. júl 2022

@siss98 zavoláš si sanitku, je leto, cesty bez snehu, bude dobre. Ak sa dá, môžeš sa nasťahovať k mame na posledné týždne alebo ona k vám.
Ak by bolo fakt zle, deti aj sused postráži hodinu-dve, v tom momente budeš riešiť iné veci.

kandelabra
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzinka888
10. júl 2022

Uvidis v poradni.este je skoro. Mne dali zatazovy test v 38+5tt. Bola som len na 1 cm. Chodila som uz na poradnu kazdy tyzden a vrcholila covid vlna. Bala som sa opatovnej pozitivity. Bala som sa ze to niekde chytim- manzel - deti...a budem rodit v horuckach. Oxitocin zabral a do 3h som mala porodene. Treba rozpravat s doktorom.

diamond007
10. júl 2022

@siss98 podľa mňa je ešte riešenie že tvoja mama si zoberie taxi k tebe a deťom a ty autom alebo sanitkou pôjdeš do pôrodnice ak byva do pol hodiny autom. To by sa nedalo?
Ak by ti aj dali termín na vyvolanie, môžeš porodiť aj pred tým termínom aj v 36tt, avšak ja si myslím že ak máš dva pôrody a zdravé váhy bábätiek tak tvoje telo počká kým sa bábo dovyvija a kŕčok to zvládne. Myslí na to, že pre bábätko je najlepšie keď sa vypýta samé.

queen_mary
10. júl 2022

Ja som mala mojho porodnika, a mal ist na konferenciu tak sme sa tiez dohodli na termine, kedy porod vyvolame. Ale ja som vtedy prenasala 2 dni.

anavixy
10. júl 2022

To záleží len a jedine od lekára, ktorý ti bude pôrod vyvolávať. Ak chceš mať istotu, dohodni sa s nejakým konkrétnym. Prirodzený pôrod môže trvať dlhšie, než oxytocínový, prenášala si a ak aj teraz budeš prenášať, pôjdeš na príjem a bude vystarané. Ale teda áno, môžu ti dať vyvolávačku hocikedy, papier znesie, no keď nezaberala ani po termíne 🙊 ale dobre, že chceš byť pripravená 👍🏻 každopádne to rieš v pôrodnici po 36tt

siss98
autor
10. júl 2022

Ďakujem veľmi pekne za reakcie, som myslela že ma tu zakopete. Nechcem nič siliť, najradšej by som zažila prirodzený rozbeh pôrodu, ale nezažila som ho a plus máme dve malé deti (4 roky a 1a pol roka) len už kus asi stresujem.
Mamina aj svokra ešte pracujú, v našom mestečku taxi nieje. Čiže ak by to nastalo cez deň mám problém 🤷😄 ak v noci mamina nemá auto byvame v tom istom meste ale pešo je to 20min a asi radšej odveziem mamine deti aj s vecami, nez sa ona bude naťahovať a ja si zavolám sanitku 🙂 ale spýtam sa na to na poradni v pôrodnici od augusta tam začínam chodiť tak aspoň keby som sa začala otvárať žeby kusok pomohli 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre