icon

Vyvolávanie pôrodu

lenula57
17. apr 2013

Ahojte,
Prosím vás o vaše skúsenosti aj máte niektorá s vyvolávanim pôrodu tak mi povedzte ako to všetko prebiehalo lebo sa strašné bojím ☹..aby sa niečo neudialo budem veľmi vďačná ďakujem vám vopred 🙂

Strana
z3
danadany
17. apr 2013

@mimisami ja myslím že to posledné leháro nie je 🙂 ja spím s malým skoro každý deň od pôrodu, takže ako si maminka urobí tak má

danusskaaa
17. apr 2013

Ahojik, ja ta nechcem strasit alebo nieco, ale ak nemas problemy tak by som vyvolavacku odmietla. mne porod vyvovali cipkom-bolesti prisli hned, ale telo sa branilo a aj tak som sa neotvorila, tym padom som skoncila na cisaraku :( keby doktori mozno par tyzdnov pockali /bola som len 4ty den po termine/ porodila by som sama... a najlepsie na tom bolo to, ze po narodeni malej mi povedali, ze malinka je nedonosena :(
+ dalsie moje zname /presne 5 bab/ ktore tiez presli vyvolavackou skoncilo na cisaraku, je to proste nieco nasilu...

mimisami
18. apr 2013

@danadany ale ja som nemyslela nočné leháro, ale celodenné a to si popri dvoch deťom počas dňa naozaj dovoliť nemožem. A s tým, že ako si maminka urobí tak má nesúhlasím, mám detičky dve, dcérka mi do troch rokov neprespala celú ani jedinú noc a počas dňa mi spala cca 2 x po 10 minút a o synovi od narodenia v noci ani nevieme, že ho máme a cez deň si pospí 2-3 hodinky. Pristupovala som k obom rovnako, takže podľa môjho názoru, to nie len vecou maminky. 🙂

danadany
18. apr 2013

@mimisami ja som myslela denné leháro, pri dvoch deťoch je to ťažšie ale pri mojom malom sa to dá 🙂 robila som to od narodenia, že som si ľahľa vždy keď aj on lebo som bola veľmi unavená a drží ma to doteraz 😀

mimisami
18. apr 2013

@danadany tak to ti v dobrom závidím, keď je môj malý hore nespravím absolútne nič, lebo je strašne živý a keď je chvíľočku ticho, musím ho ísť vystopovať, lebo určite pácha nejakú nekalú činnosť a zase keď ho dám spinkať príde dcérka zo školy a ja neviem od radosti či sa skôr rozbehnúť za ňou, alebo ku sporáku, alebo vyvesiť práčku, pozotierať podlahy...atď. O žehlení počas dňa nemôže byť ani reč, lebo určite by sme skončili s prilepenou žehličkou na Samkovej hlave. Takže žehlím večer, keď sa všetci poukladajú na oddych. A to mám manžela, ktorý mi skutočnočne dosť pomôže, keď sa vráti z práce. 🙂 Obdivujem baby, ktoré sú na všetko samé. 🙂

danadany
18. apr 2013

@mimisami môj muž je furt v robote príde večer ak tak na kúpanie aj to niekedy nestihne, ja doma riadim s malým, vysávame spolu, v podstate všetko robíme spolu, žehlím iba to nevyhnutné, navarím vždy aspoň na dva dni a neboj môj sa tiež nezastaví a presne ako píšeš ak je dlho ticho určite niečo vyvádza :D

lenula57
autor
19. apr 2013

Baby už mám malé ;)

boga28
20. apr 2013

@lenula57 jejda to ti strašne gratulujem. ja dúfam že to budem mať čoskoro za sebou tiež. aký bol pôrod? a čo nemocnica??

veronika0
21. apr 2013

@lenula57 gratulujem 🙂 aky bol porod? Vyvolavali ti?

kiki75
22. apr 2013

ahojte, je pravda, ze ak ti daju oxytocin, tak uz epiduralku nemozu dat ? kamaratka tvrdi, ze preto mala take obrovske bolesit, lebo jej vyvolali porod a uz potom nemohla poziadat o epidural.... a ze mala neznesitelne bolesti a dokonca ani ten pristroj uz nestihal ukazovat silu kontrakciu, kedze mala na maxime.... dost som sa toho zlalka....

veronika0
22. apr 2013

@kiki75 no neviem ako to je s epid. ale bolesti pri vyvolavanom su ine u kazdeho... si myslim... ja som mala prvy vyvolavany a bol menej bolestivy ako druhy kt. sa pustil prirodzene....

lenula57
autor
22. apr 2013

@kiki75 to je kravina sak keď vyvolávajú pôrod každému inak..ale povedz si že to za to stojí..a este je aj taký plyn čo si môže dať ale inak ak máš nadváhu tak po mozes s epiduralom rozlúčiť..

@veronika0
@boga28 No pôrod takto vám poviem doktor mi spravil nejaký hmat a sa mi to spustilo vo štvrtok o ôsmej večer a do rána som mala strašné bolesti o až o 8 ráno mi praskol plodovu vodu a malý sa narodil o14:28 s mierami 52 cm a 4130g. a bol na 3 potlačenie vonku nebolo to nejaké strašné ale to šitie príšerne..ale inak bolo všetko v pohode 🙂

veronika0
22. apr 2013

@lenula57 ta nechali vytrapit.. co? Boli to, ale stoji to za to... 🙂 a velky.. parada... 🙂

boga28
22. apr 2013

@lenula57 hlavne že ste zdraví a je to za tebou. 😉

Strana
z3